Haberler

Başbakan Erdoğan Kahramanmaraş'ta

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Öncelikli Hedeflerinin AK Parti'ye Oy Kazandırmak Olmadığını, Milletin Gönlünü Kazanmak Olduğunu Söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, öncelikli hedeflerinin AK Parti'ye oy kazandırmak olmadığını, milletin gönlünü kazanmak olduğunu söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, beraberinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Kültür Bakanı Atilla Koç, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ve Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ile birlikte havayolu ile Trabzon'dan Kahramanmaraş'a geldi. Başbakan Erdoğan'ı Kahramanmaraş'ta Vali İlhan Atış, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, milletvekilleri ile çok sayıda partili karşıladı. Başbakan Erdoğan, daha sonra partisi tarafından onuruna verilen akşam yemeğine katıldı. Burada yaklaşık 2 bin kişiye hitap eden Erdoğan, hedeflerinin milletin gönlünü kazanmak olduğunu dile getirdi. Türkiye'nin milletinin rotasını tutamayan yönetimler yüzünden yıllarını kaybettiğini savunan Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"AK Parti'ye oy kazandırmak, bizim için öncelikli hedef değildir. Bizim için öncelikli hedef gönülleri kazanmaktır. Bizim için öncelikli hedef, Türkiye'ye geleceğini kazandırmaktır. Mesele iktidarımızı korumak değil, Türkiye'nin geleceğini, milletimizin menfaatlerini, çocuklarımızın umutlarını, ideallerini korumaktır."

"Partimin çatısı altında siyasetin gönüllü erleri olarak gece gündüz çalışan, bu ülke için fikir üreten, proje üreten, hizmet üreten bu milletin dertlerine çare üreten, bu milletin en yakın sırdaşı, dostu olan her bir AK Parti'li yeni bir seçime daha alnı ak, başı ak hazırlanmaktadır" diye devam eden Erdoğan, "Türkiye'de 2002 Kasım'ından bu yana değişme adına, kalkınma adına, tepeden tırnağa değişim adına aldığımız her mesafede, milletimizle birlikte kader birliği eden siz değerli kardeşlerimizin büyük payı vardır. Çünkü biz Türkiye'nin büyüklüğüne, milletimizin dünyanın en ileri seviyelerini hak eden büyük potansiyeline inandık, inanıyoruz ve inanmaya devam edeceğiz. Bizim gönüllerimizde bu ülkenin her bir köşesinde yaşayan insanlarımızın sevdasına denk bir Türkiye sevdası vardır" ifadelerini kullandı.

AK Parti siyasetinin Türkiye'nin ve milletin siyaseti, geleceğin siyaseti olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz siyaseti meslek olarak değil, hizmet yarışı olarak, dava olarak, aşk olarak, görev olarak biliyoruz ve bu şuurla hareket ediyoruz. Bizim siyasetimiz, şahsi menfaati değil kamusal menfaati, partimizin çıkarını değil toplumsal ve ulusal çıkarı esas alır. Türkiye'yi çağdaş dünyanın hızından geri bırakmayacağız. Büyük bir değişim atılımını gerçekleştirme yükü, şunu unutmayın ki hep beraber bizim omuzlarımızdadır. Milletimizin kutsal bir emaneti olarak bize verdiği sorumluluğu hakkıyla taşımaktır."

Milleti asla hayal kırıklığına uğratmamaları gerektiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, "Bugüne kadar bu sorumluluk şuuruyla, bu emanet bilinciyle hareket ettik, bundan sonra da inşallah öyle yapacağız. Onun için önümüzdeki şu kritik süreçte, milletimizin mümkünse her ferdine Türkiye'nin son 4 yılı aşkın zaman içinde her alanda yaşadığı büyük değişimi kapıları tek tek çalarak anlatmak zorundayız. Şunu zannetmeyelim, yapılan biliniyor. Bütün samimiyetimle söylüyorum, biz Türkiye'de çok şeyler yaptık ama milletvekili arkadaşlarım da dahil, zaman zaman şahsım da dahil 'şöyle bir anlatalım ne yaptık' diye sorduğumda inanın yaptıklarımızı onlar da anlatamıyor. Acil eylem planında ne varsa bitirdik. İlaveleri de yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Şimdi kendimize yeni yeni görevler ihdas ediyoruz. Ve yapılması gereken çok şey var, atılması gereken çok adım var. Fakat siz zannediyor musunuz ki yazılı ve görsel medya bunları anlatıyor? Bunları ulaştırıyor Hayır. İşte yarın Kahramanmaraş'ta 50'ye yakın fabrikanın açılışını gerçekleştireceğiz. Takip edin bakalım ertesi gün kaç gazetede göreceksiniz? Ve buna da bir kulp takmaya yönelirler. Ne derler 'Başbakan geldi Kahramanmaraş'taki mevcut fabrikaların açılışını yaptı'. Yeni fabrika değildi bunlar. Geçen Konya'da 110 fabrikanın açılışını yaptık aynısını söylediler. Çünkü hazmedemiyorlar. Bunların hazmetme kapasitesi bizim yaptıklarımızı kavramaya müsait değildir, münasip değildir. Çünkü bu ülkede yapılanların heyecanını bunlar hazmedemezler. Onlar nasıl yaklaşırsa yaklaşsın inançla, azimle kararlılıkla bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz" diye konuştu.

Türkiye'nin bugünlere istikrarla geldiğine işaret eden Başbakan Erdoğan, "Halktan kopuk iktidarların seçimden seçime anlattıklarını halkla içi içe olan bir iktidar olarak, unutmayın biz her alanda anlatmalıyız. Öncekilerin 1 yıla sığdırdıklarını biz hamdolsun 1 aya sığdırıyoruz. Türkiye bugün geldiği noktaya istikrarla gelmiştir. Hareket kabiliyeti bir yönetimle gelmiştir. Bu iktidarı kaybetmememiz lazım. Bu dinamizmi, bu vizyonu kaybetmememiz lazım" dedi.

Bugün hala geçmişteki o kayıpların sıkıntısını çektiklerini savunan Başbakan Erdoğan, "Türkiye büyüklüğündeki bir ülkenin onca zenginliği varken, bunca potansiyeli varken bu sıkıntıları aslında çekmemesi gerekirdi. Onun için kaybolan yılları kazanmak, açığı kapatmak zorundayız. Bakın son 4 yılda on yıllarca çözülemeyen kronik dertlerimizi nasıl bir bir ortadan kaldırdık. Elimizde sihirli değnek yok aslında ama arkamızda bu aziz milletin gönülden desteği var. Biliyorlar ki biz bu milletin ideallerini gerçekleştirmek için gece-gündüz çalışıyoruz" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'a konuşmasının ardından çeşitli hediyeler verilirken, Ayşe Kılçık isimli şehit annesi de üzerinde nazar duası olan bir tablo takdim etti. Geceyi Kahramanmaraş'ta geçirecek olan Başbakan Erdoğan, yarın Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıldönümü kutlamalarına katılacak. Başbakan Erdoğan daha sonra toplu açılışlar gerçekleştirecek.

(ACB-OK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title