Haberler

Başbakan Erdoğan Kahramanmaraş'ta

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bize Göre Vatanseverlik, Milliyetperverlik, Milliyetçilik; İnsanımıza, Şehirlerimize, Toprağa Sahip Çıkmaktır, Millete Hizmet Etmektir, Fabrika, Okul Açmaktır" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bize göre vatanseverlik, milliyetperverlik, milliyetçilik; insanımıza, şehirlerimize, toprağa sahip çıkmaktır, millete hizmet etmektir, fabrika, okul açmaktır" dedi.

Erdoğan, Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıldönümü törenlerine katıldıktan sonra; 54 fabrika, 23 okul, 4 sağlık ocağı, Kahramanmaraş-Türkoğlu-Nurdağı duble yolu, Kahramanmaraş çevre yolu, Kahramanmaraş-Narlı-Gaziantep duble yolu, Hanefi Öksüz Kalp Hastanesi, KÖYDES kapsamında 559 ayrı proje, Kahramanmaraş Doğalgaz Tesisi, içme suyu tesisi, Saim Çotur Amatör Spor Kulüpleri Kompleksi, Yaşar Bakdur Huzurevi ve Kahramanmaraş Belediyesi Oto Galericileri Sitesi'nin açılışının gerçekleştirileceği Hafız Ali Efendi Meydanı'ndaki toplu açılış törenine geçti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in de katıldığı törende konuşan Erdoğan, daha önceki gelişler gibi bugün de Kahramanmaraş'a eli boş gelmediklerini belirterek, "Bu şehri ihya edecek, çocuklarımızın geleceğini aydınlatacak tesisleri büyük bir mutluluk içerisinde açıyoruz. Biz bu ülkeyi, bu şehirleri, aziz vatanı bize emanet eden ecdadımıza layık olabilmek için bütün gücümüzle çalışıyoruz. Bize göre vatanseverlik, milliyetperverlik, milliyetçilik; insanımıza, şehirlerimize, toprağa sahip çıkmaktır, millete hizmet etmektir, fabrika açmaktır, okul açmaktır. Sahip olduğumuz mirasla övünmekle yetinmeyeceğiz, bağımsızlığa layık olmak için, onurumuzu korumak için, ülkemizi yeniden imar ve inşa etmek zorundayız. Aksi takdirde kurtuluşun ve bağımsız yaşamanın onurunu gelecek nesillere hissettiremeyiz" dedi.

Bir yandan manevi değerlere sahip çıkarken, diğer yandan aktif kalkınmayı sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:

"Bugün sizi buraya getiren bir heyecan var, onun için buradasınız. Bakın apartmanlardan bizi seyrediyorlar, heyecan yaşıyorlar, yarınların aydınlık Türkiyesi'ni seyrediyorlar. Biz Türkiye'nin bütün şehirlerini, mamur insanları mutlu kılabilirsek görevimizi yapmış sayılırız. Artık şehirlerimizin arasında, vatandaşlarımızın arasında hiçbir ayrımın yapılmadığı dönemi yaşıyoruz. Biz istiyoruz ki; vatandaşlarımız çukurlardan su içmesin. Yol medeniyet demektir; son 4 yılda gerçekleştirdiğimiz duble yollar ortada. Biz 79 yılda yapılamayanı gerçekleştirdik. Köylerle şehirler arasında uçurum var, ancak biz bu uçurumu hızla kapatıyoruz. Ayrıca farklı şehirlerle bölgeler arasındaki uçurumu kapatmak için çok çalışıyoruz."

"Muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmakta kararlıyız" diyen Erdoğan, "Bu millete bu yakışır. Biz dünyaya millet olmayı öğretmiş bir milletiz. Bu millet göçebe değil, devletler kurarak buralara gelmiş. Tarihimizle övüneceğiz ama onu orada bırakacak değiliz, buralara taşıyacağız. Biz onurumuzu hiçbir zaman kaybetmedik. Tırnaklarımızla söke söke Türkiye'yi yeniden imar ediyoruz ve bunu başarıyoruz. Durmak bilmiyoruz, koşacağız. Bu millet bir şeye hasret; huzurlu yaşam standardı. Batı ile mukayese edilemeyecek güzelliklere hasret bu millet" şeklinde konuştu.

Toplu konutta da Türkiye'de değişim ve dönüşümü AK Parti Hükümeti'nin başlattığını ifade eden Erdoğan, "Şu an 220 bin konut inşaatının 120 bini sahiplerine teslim edildi. Biz istiyoruz ki orta tabaka daha ucuz imkanlarla konut sahibi olsun, insanca yaşamanın erdemine ulaşsın. Konut sahibi olanlar bize Allah razı olsun diyorlar ya bu bize yetiyor. Bizim vatanımıza olan sevdamız çok büyük. Daha önce de söyledik. Biz ülkeyi yarınlara taşıyacağız. Bugün burada toplanan vatandaşlar, bizi bölmeye çalışanlara çok anlamlı bir cevap vermiştir" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler de, hükümetin, ekonomik kurtuluşa vesile olacak yatırımlara devam ettiğini dile getirerek, "Bugün Kahramanmaraş doğalgaza kavuşuyor. Bundan sonra tertemiz bir Kahramanmaraş görebilirsiniz. Biz iktidara gelmeden önce 9 vilayete doğalgaz veriliyordu, bunu şu anda 43 ile ulaştırdık. Kahramanmaraş'ın, yeni enerji kaynakları açısından ülkemize önemli katkıları var. Afşin-Elbistan bölgesinde yeni yatırımlar yapacağız. Çöllolar Kömür Havzası ihalesini gerçekleştirdik, 2 ay içerisinde temelini atacağız. Afşin-Elbistan Termik Santrali'nin C ve D üniteleri için ihaleye çıktık. Bunlar dünyanın en büyük yatırımlarıdır. Enerjide dışa bağımlılığa son vermek, yerli kaynakların ortaya çıkarılmasıyla mümkün olabilir" diye konuştu.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak ise, Türkiye'de 4 yılda büyük değişim yaşandığını belirterek, "Kahramanmaraş'ta bugün çok anlamlı bir günü idrak ediyoruz. Bugün de istikbalimizi kazanmak için çok önemli projeler var. Vatanımızın her tarafında yeni bir vizyonla, Türkiye'ye sevdalı bir yönetimle büyük işler yapılıyor. 4 yılda 24 saat çalışarak Türkiye'yi dev bir şantiyeye çevirdik. Duble yollarda da zor rekorlar kırdık" şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra beraberindeki 6 bakan, milletvekilleri, Vali İlhan Atış ve Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'ı kürsüye çağırarak, birlikte toplu açılış kurdelesini kesti. Ardından doğalgaz meşalesini ateşleyen Erdoğan, beraberindeki bakanlarla birlikte Kahramanmaraş'tan ayrıldı.

Bugün açılışı gerçekleştirilen toplam 649 tesisle, açılış rekoru kırıldığı belirtildi.

(ACB-MT-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title