Haberler

Başbakan Erdoğan'ın Talimatı Çalışmaları Hızlandırdı

Kütahya'nın Simav İlçesi Kaymakamı Yüksel Ünal, Başbakan Erdoğan'ın 25 Kasım 2012 tarihinde ilçeye yaptığı ziyarette verdiği talimat üzerine hastane yapımı ile ilgili çalışmaların hız kazandığını bildirdi.

Kütahya'nın Simav İlçesi Kaymakamı Yüksel Ünal, Başbakan Erdoğan'ın 25 Kasım 2012 tarihinde ilçeye yaptığı ziyarette verdiği talimat üzerine hastane yapımı ile ilgili çalışmaların hız kazandığını bildirdi.

Başbakan Erdoğan'ın verdiği talimattan bir gün sonra ilçeye gelen Sağlık Bakanlığı yetkililerinin TOKİ'nin yapacağı hastane binasının inşaatı için alternatif alan olarak seçilen dört ayrı bölgede zemin etüt çalışması gerçekleştirdiğini ifade eden Kaymakam Ünal, "Sağlık Bakanlığı etüt sonuçlarına göre hareket edecek. Sorunsuz olarak tespit ettiği yere hastane inşaatına bir an önce başlayacak" dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın 19 Mayıs 2011'de Simav'ı vuran 5.9'luk depremde hasar gören mevcut devlet hastanesinin yerine TOKİ'ye yenisini yaptıracağına vurgu yapan Kaymakam Ünal, "Sağlık Bakanlığı depreme dayanıklı hastane inşaatı için ilk olarak önceden belirlenen Leylekkürü mevkiinde, ikinci olarak Belediye Meclisi tarafından kararlaştırılan şahıslara ait arazide, üçüncü olarak Muradınlar Mahallesi'ndeki Yunus Emre Konutları'nın bulunduğu alanda, dördüncü olarak da Beyce beldesinde 30 dekarlık bir alan üzerinde zemin etüt çalışmaları gerçekleştirdi. Sonuçlara göre hareket edilecek. İnşaat için sorunsuz olan bölgeye Simav'a yakışır bir hastane yapımına hemen başlanacak" diye konuştu.

Simav'a hastane yapımı konusunun uzun süredir ilçenin gündemini meşgul ettiğine değinen Kaymakam Ünal, "İlçe Kaymakamı olarak ben yapılsın da nereye yapılırsa yapılsın görüşündeyim. İlçemiz sağlık sektörü yönünden kan kaybediyor. Doktor arkadaşlarımızı tutmakta zorlanıyoruz. Hastanenin nereye ve ne zaman yapılacağına Sağlık Bakanlığı elindeki verilere göre karar verecek. En uygun ve en problemsiz yere yapılmasını temenni ediyorum" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sağlık Bakanlığı Yüksel Ünal Kütahya Simav Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title