Haberler

Başbakan Erdoğan'ın Meclis'te "Kapatma" Mesaisi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın açtığı kapatma davasının ardından Başbakan Erdoğan bugün önce milletvekilleriyle olağanüstü grup toplantısında bir araya geldi, ardından da kurmaylarıyla birlikte Meclis'teki makamında izlenecek strateji üzerine çalıştı. Erdoğan'ın kurmaylarıyla yaptığı toplantıya bir süre Meclis Başkanı Köksal Toptan ile eski Meclis Başkanı Bülent Arınç da katıldı. Başbakan Erdoğan'ın, milletvekilleriyle yaptığı olağanüstü grup toplantısında, milletvekillerinden sakin olmalarını ve paniğe kapılmamalarını isteyerek "konuşmalarınıza dikkat edin, tahrik edilebilirsiniz, tuzak işler olabilir" dediği kaydedildi. Erdoğan'ın milletvekillerine hitaben yaptığı konuşmada, bu dönemde mafyayla mücadele ettiklerini ve bunun en son örneğinin Ergenekon olduğunu söylediği de bildirildi. Erdoğan'ın "hukuksuzluğa izin vermedik" dediği öğrenildi. Erdoğan'ın kapatma davasını ise "Ben sorun değilim ama Türkiye'ye zarar verilmesine müsaade etmem." sözleriyle değerlendirdiği, davanın AKP'nin oylarını artıracağını vurguladığı belirtildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçen Cuma günü Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın açtığı kapatma davasını bugün Meclis'te önce milletvekilleriyle ardından da, bir süre Meclis Başkanı Köksal Toptan'ın da katıldığı, aralarında eski Meclis Başkanı Bülent Arınç da bulunduğu kurmaylarıyla yaptığı toplantıda değerlendirdi. Meclis'te ilk olarak milletvekilleriyle olağanüstü grup toplantısında bir araya gelen Başbakan Erdoğan, basına kapalı yapılan toplantıda Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın açtığı kapatma davası ve yaşanan süreç hakkında değerlendirmelerde bulundu. Gazetecilere kulis yasağı uygulanan olağanüstü grup toplantısı yaklaşık 40 dakika sürdü.

-MİLLETVEKİLLERİNİ UYARDI

Toplantıda sadece Başbakan Erdoğan'ın konuştuğu ve yaşanan süreç hakkındaki görüşlerini anlattığı kaydedildi. Başbakan'ın milletvekillerinden yaşanan süreçle ilgili sakin olmaları ve paniğe kapılmamalarını istediği belirtilirken "konuşmalarınızda da dikkatli olun, tahriklere gelmeyin, Genel Başkan Yardımcımız Dengir Mir Mehmet Fırat'ın yaptığı açıklama, kapatma davasıyla ilgili genel çerçeveyi çizdi, açıklamalarınızda, konuşmalarınızda bu çerçeveye dikkat edin" uyarısında bulunduğu da bildirildi.

Erdoğan'ın kapatma davanın AKP'nin oylarını artıracağını söylediği ve "bunlar bizim toprağımıza bereket ekiyorlar. Oylarımız daha da artacak." dediği öğrenildi.

"Demokrasi yolunda durmak yok" diyen Erdoğan'ın kapatma davasıyla birlikte ekonomide yaşanan gelişmelere değinerek borsanın yüzde 6 düştüğünü söylediği ve "yazıktır, günahtır, demokrasisiz ekonomi, ekonomisiz demokrasi olmaz, bunu göremiyorlar mı?" diye konuştuğu da kaydedildi.

Milletvekillerine "bu süreci germeden geçiştirelim" diyen Başbakan'ın "ben sorun değilim ama Türkiye'ye zarar verilmesine müsaade etmem" şeklinde konuştuğu da ifade edildi. Erdoğan'ın milletvekillerine hitaben yaptığı konuşmada, bu dönemde mafyayla mücadele ettiklerini ve bunun en son örneğinin Ergenekon olduğunu söylediği de bildirildi. Erdoğan'ın "hukuksuzluğa izin vermedik" dediği öğrenildi.

KURMAYLARIYLA VE TOPTAN'LA GÖRÜŞTÜ

Milletvekilleriyle yaptığı olağanüstü grup toplantısının ardından Başbakan Erdoğan, Meclis'teki makamına geçerek bir süre kurmaylarıyla da görüştü. Erdoğan'ın, Meclis'teki makamında yaptığı toplantıya ise Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Grup Başkanvekilleri Bekir Bozdağ, Sadullah Ergin, Nihat Ergün, Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat katıldı. Kapatma davasına ilişkin izlenecek stratejinin konuşulduğu toplantıya yaklaşık 30 dakika süreyle Meclis Başkanı Köksal Toptan da katıldı. Toptan'ın ardından eski Meclis Başkanı Bülent Arınç da kısa bir süre Erdoğan'ın kurmaylarıyla yaptığı toplantıya katıldı.

"ÖYLE BİRŞEY YOK"

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ise Başbakan'ın kurmaylarıyla yaptığı toplantıdan çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. "siyasi partilerin kapatılmasıyla ilgili anayasa değişikliği yapılacak mı?" sorusu üzerine "Şu anda öyle bir çalışma yok, arkadaşlar bakıyorlar" dedi. Fırat MHP'yle temaslarının olup olmadığına ilişkin bir soruya ise "Bize böyle bir talep gelmedi, bizden de böyle bir talep gitmedi" karşılığını verdi. (ANKA)

(EG-İG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title