Haberler

Başbakan Erdoğan'ın İstanbul Mitingi...(1)

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Kimse Hesap Yapmasın Yüzde 34.4'le İktidar Olduk Yüzde 40'ın Üzerinde Oyla Geliyoruz. Tek Başına İş Başına Yine Yola Devam Ediyoruz" Dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Kimse hesap yapmasın yüzde 34.4'le iktidar olduk yüzde 40'ın üzerinde oyla geliyoruz. Tek başına iş başına yine yola devam ediyoruz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla "Milli İrade Mitingi" Zeytinburnu Kazlıçeşme Meydanı'nda gerçekleştirildi. Sakarya'dan helikopterle gelen Erdoğan, halkın coşkusuyla karşılaştı. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün ardından söz alan Erdoğan, miting alanını dolduran hakla seslendi. Konuşmasına "Aziz İstanbullular, aziz İstanbul" diye başlayan Erdoğan, sizlere olan sevdamızın büyüklüğünü biliyorsunuz siz 3 kıtaya adalet götüren muhteşem ecdadımızın bize bıraktığı en büyük yadigarın İstanbul'un,

Osmanlı'nın sultanı Fatih'in, baş mimari büyük Sinan'ın şehrisin. Müslüman Türk medeniyetinin kalbisin" dedi.

İstanbul'un Türkiye'nin özeti olduğunu dile getiren Erdoğan, İstanbul'un İç Anadolu, Akdeniz, Karadeniz, Ege, Trakya, Marmara Doğu ve Güneydoğu Anadolu olduğunu vurguladı.

İstanbul'un mutlu olduğu taktirde Türkiye'nin mutlu olduğunu söyleyen Erdoğan, "İstanbul şu anda olduğu gibi ayağa kalkarsa Türkiye ayağa kalkar. İşte bu muhteşem meydanda yüreklerini birleştiren insanlar sadece kendisi ve İstanbul için değil. Türkiye için buradadır. Bugün buradayız. Türkiye'nin İstiklali, İstikbali için buradayız. Buradan tüm Türkiye'ye özellikle bu coşkuyu heyecanı 70 milyon insanımızın özeti olarak görüyorum" ifadelerini kullandı.

İstanbullulara seslenen Başbakan Erdoğan, belediye başkanlığı görevi yaptığı dönemi hatırlatarak, "Beni 1994 yılında İstanbul'un bir evladı olarak belediye başkanı yaptınız. İstanbul susuzdu, çöp dağlarıyla kaplıydı, havası kirliydi. İstanbul artık kirli değil. İstanbul artık susuz değil. İstanbul artık hava kirliliği ile boğuşmuyor ve şimdi dünyanın adeta bir yıldızı, kongre merkezi haline geldi otellerimiz dolu, yer yok, yatak yok bu hale geldik" diye konuştu.

Seçimde son haftaya girildiğini söyleyen Başbakan Erdoğan, gittiği 43 ilde bu coşkuyu gördüğü, İstanbul'un 44. il olduğunu belirtti. Bazı siyasilerin hakarete varan davranışlar içinde olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, "Mazotçular türedi. Yalanın fiyatı düştü şimdi yalan 1 YTL" dedi.

Konuşmasında muhalefete yüklenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün hurmanın 2 türü var. Bir kavgacı ruhların hurması, bu işi başaran Bahçeli. Kriz tüccarı da Baykal'dır. Dolayısıyla AK Parti'nin hurması sandıktadır"

Konuşmasında CHP'nin bugün gazetelerde yer alan ilanlarına da değinen Başbakan Erdoğan, "Bu ilanlarında terörün beni esir aldığını söylüyor. Sayın Baykal'ın 3 kez bakanlığı var. Enerji, Maliye ve 1995'te de hükümet ortağı olduğu Dışişleri Bakanlığı yaptı. Bizim iktidarımız döneminde terörün yavrularımızı şehit ettiğinden bahsediyor. Şuana kadar 73 şehit verildi. Sayın Baykal'ın hükümet olduğu o dönemde 1995'te şehit sayımız bin 158'ti. Bir şehidimizin kanını 550 milletvekiline değişmeyiz. Sayın Baykal

senin bir defa bu ülkede Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu diye bir derdin var mı? Seçim mitinglerinde kaç kere oralara gittin? Tunceli'de yuhaladılar, iade ettiler. Daha da durmadı. Bugün akşam yatar başka, sabah kalkar başka" şeklinde konuştu.

Baykal'ın gazetelere verdiği ilanda Türkiye'nin dış borcu veya devletin borcunu 403 milyar dolara çıkarttığını belirten Başbakan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Baykal senin kılavuzun karga. Sen gel bu kılavuzu değiştir. Yoksa rezil olacaksın. Sana bu rakamı veren kim, nereden aldın. Türkiye'nin şu anda borcu 2006 sonu itibariyle 183 milyar dolar. Ben resmi rakamı veriyorum. Biz göreve geldiğimizde Türkiye'nin milli geliri 181 milyar dolardı. Türkiye'nin borcu da neredeyse bu rakamlardaydı. Milli gelir 400 milyar dolar oldu. Türkiye'nin bunun karşısındaki borcu da yüzde 79'du yüzde 44.8'e düştü. Bazıları şecaat arz ederken sirkatini söylermiş. Bu sirkatini

söylüyor. Türkiye'de devlet şu anda yüzde 19 küsur reel faizle borçlanıyor. Reel faiz nedir? Bunu öğren. Cuma akşamı itibariyle devletin borçlanma faiz yüzde 17.8'dir. Reel faiz yüzde 10. Biz göreve gelmeden önce yüzde 63'le devlet faiz ödeyerek borçlanıyordu şu anda yüzde 18'le borçlanıyor."

Banka hortumcularının olmadığını dile getiren Erdoğan, "İhracat 36 milyar dolardı. Şimdi 95 milyar dolara çıktı. 22 tane banka hortumlanarak mı? O günün parasıyla 40 milyar dolar. Bu para kimin cebinden çıktı. Halkın ve yönetimin cebinden gitti" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye seslenen Erdoğan, "Zulme rıza lulümdür. Sen o dönemde ne topluyordun? Ne iş yapıyordun o hükümette başbakan yardımcısı değil miydin? Halka zulüm ettin. Onunla kalmadılar. Nemalar vardı. Ben de işçiydim. 74'ün işçisiydim. Her ay maaşlardan nemalar adı altında kesinti yaparlardı. 13.5 katrilyon ne oldu? Neden ödemediler. Kim ödedi. Biz ödedik. Devlet, işçisine, memuruna vatandaşına borçlu olmaz. Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olduğumuza göre AK Parti olarak

adaletin gereği neyse onu yaptık" ifadelerini kullandı.

Hortumlanan 22 tane banka içinde İmar Bankası'nın da olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Mazotçu var ya onun imarzedelere 9 katrilyon borcu vardı. Onu da biz ödedik şimdi çıkmış diyor ki 'biz mazotu 1 YTL satacağız.' Sen babanın 9 katrilyon borcunu öde. Babası da çok dürüst. Şu anda Türkiye'den kaçak, kardeşi kaçak kendisi de çok akıllı. Kendileri gitmişler Güney Kıbrıs'ta bir sanal şirket kurmuşlar. Türkiye'yi uluslararası mahkemeye vermişler. Dünyada özel avukatlık büroları var. Bunlar diyor ki, bu mahkemeyi

kazan yarı yarıya kırışalım. Bunun çalışmaları yapılıyor. O ajanların nerelerde dolaştığını biliyorum. Sanıyorlar ki Türkiye'yi yine faka bastıracaklar. Tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Dünyada duysun bu uluslararası mahkeme bir yanlış yaparda bir karar çıkarsa. Bu can bu tende oldukça, bu ülkede Erdoğan başbakan oldukça sen avucunu yalarsın. Bir kuruş alamazsın bedeli ne olursa olsun bir kuruş alamazsın" diye konuştu.

"Sayın Baykal ÖTV 'yi kaldıracağını söylüyor" diyen Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Çiftçimize köylümüze verdiğimiz mazot desteğiyle zaten mazotu 1 YTL'ye veriyoruz. Kabatoj hattı içinde gemilere, balıkçılara, İDO'ya tüm bunlara ÖTV'yi kaldırarak mazotu ucuzlattık. Sayın Baykal balıkçıları dolaş. Çünkü biz bu yola onlarla birlikte çıktı. Bundan sonra onlarla birlikte yürüyeceğiz. Aynı yolculuğumuz bu şekilde devam edecek. Şu anda siz ne derseniz o olur. Halkım ne isterse o olur. Siz 22 Temmuz seçimleri için kararınızı vermişsiniz. AK Parti'yle devam kararınız hayırlı olsun. İstikrara,

adalete, büyümeye, kalkınmaya, kardeşliğe hak ve demokrasiye vatandaşımızın başını dik tutmaya, Türkiye Cumhuriyeti'nin itibarını yükseltemeye devam. Durmak yok yola devam."

Milletin arzu, özlem, rüyasının, adalet, kalkınma, emniyet ve güven içinde sonsuza kadar bir beraber olmak olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Aramıza ayırımcılık tohumu, kin ve nefret tohumu ekmek isteyenler var. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak uğrunda ölen varsa vatandır. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet mesele bu. Bizi böyle bilecekler" şeklinde konuştu.

Milletin birlikteliğinin 23 Temmuz'un sabahında yeni bir sürecin başlatacağını söyleyen Erdoğan, "Kimse hesap yapmasın yüzde 34.4'le iktidar olduk yüzde 40'ın üzerinde oyla geliyoruz. Tek başına iş başına yine yola devam ediyoruz" dedi.

Seçime 7 gün kaldığını ve bu süreç içinde kapı kapı dolaşacaklarını söyleyen Erdoğan, diğer partililere bilmediklerini anlatacaklarını söyledi.

Bir çok insanın yapılanları gördüğünü ancak inanmadığını dile getiren Başbakan Erdoğan, "Bu vatandaşlarımız duyuyor ama inanmıyor. Nedense bazı saplantılar var. Bizim görevimiz doğruları anlatmak biz anlatacağız. Böyle bir sürecin içindeyiz ki bunlar miras yedidir. CHP 'biz Atatürk partisiyiz' diyor. Atatürk'ün kurmuş olduğu partiyi sen mahvettin. Bu parti içinden başka bir parti doğdu. Görüyorsunuz şimdi ben sayın mazotçu, Baykal, şurada bir karne var. Bu karneyi bana Antalya'da verdiler. "Baykal enerji

bakanıyken ben traktörümü mazotumu bu karneyle alıyordum maalesef çok çileler çektim" dedi. Aynı şekilde bu da ekmek karnesi. 1946 yılını Sayın Baykal hatırlar dedim. Kızdı bana. Yaşı 70'e dayandığı niçin öyle dedim, saygıdan. 68 yaşındayım dedi. Bundan niye güceniyor. Şu anda mirasyedisi olduğunuz CHP 'nin ekmek karnesi elimde var. Bunu bilesin diye hatırlatmak istedim" ifadelerini kullandı.

Baykal'ın enerji bakanlığı dönemini çok iyi bildiğini söyleyen Erdoğan, yaşanan sıkıntıların şimdi olmadığını dile getirdi. O dönemlerde vatandaşların tüp gaz bulamadığını söyleyen Erdoğan, "Şu anda biz göreve geldiğimiz 9 ilde doğalgaz vardı şimdi 49 ilde doğalgaz var. Sayın Baykal, AK Parti'liler ev ev dolaşıp altın dağıtıyor diyor. Kanıma dokundu. Biz milletimizin iradesini altına değişmeyiz. Sayın Baykal İstanbul'dan tekrar sana sesleniyorum. Bu söylediğini ispat edemediğin takdirde namertsin.

Hayatın böyle geçti. Senin ana muhalefet lideri olarak kalman benim işime geliyor. Müfteriler siyasetten tasfiye edilmeli ki, Türkiye rahat etmeli" dedi.

(İST-RA-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title