Haberler

Başbakan Erdoğan'ın, Gündoğdu'yu Kabulü

Memur Sen Genel Başkanı Gündoğdu, torba kanuna eklenmesi istenilen taleplerini Başbakan Erdoğan'a iletti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, torba kanuna eklenmesi istenilen taleplerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletti.

Memur-Sen'den edinilen bilgiye göre, görüşmede, Gündoğdu, Başbakan Erdoğan'a öncelikle Soma'da yaşanan maden faciasından dolayı başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini iletti.

Soma konusunda bilgi alışverişinin yapıldığı görüşmede, Gündoğdu, kamu çalışanları ve çalışma hayatıyla ilgili sorunları da Başbakan Erdoğan'a aktardı.

Erdoğan, kendisine iletilen talepleri inceleyeceğini ifade etti.

Gündoğdu, talepleri arasında yer alan konuların bir bölümüne ilişkin hükümleri içeren torba kanun tasarısının Bakanlar Kurulunca TBMM'ye gönderildiğini belirtti.

Görüşmede, disiplin cezalarının affına ilişkin düzenleme, uyarma ve kınama cezası verilen aday memurların memuriyetle ilişiğinin kesilmesi uygulamasına son verilmesi, Sümer Holdingde çalışan sözleşmeli personelden işsizlik sigortası kesilmemesi, kadroya geçirilen iş ve meslek danışmanlarının maaş mağduriyetlerinin giderilerek ek ödemelerinin artırılması, nöbetçi memurluğu uygulamasının kaldırılması, iş yoğunluğu fazla olan mahkeme çalışanlarına fazla çalışma ücreti verilmesi ile emekli ikramiyesinin hesaplanmasında 30 yıllık hizmet süresi sınırının kademeli olarak 35 yıla çıkarılması tekliflerini içeren kanun tasarısının yasama yılının tamamlanmasından önce yürürlüğe konulmasının beklenildiği ifade edildi.

Memur-Sen tarafından torba kanuna eklenmesi istenilen talepler-

Öte yandan görüşmede, torba kanuna eklenmesi istenilen talepler de Başbakan Erdoğan'a iletildi.

Buna göre, 2005 yılından sonra göreve başlayan personele bir derece verilmesi, 4/C'li sözleşmeli personele kadro verilmesi, KİT'ler ve kamuda çalışan üniversite mezunu işçilerin KİT'lerde 2 sayılı cetvele, diğer kamu kurumlarında çalışanların memuriyet kadrolarına geçirilmesi, öğretim elemanlarının ücretlerinin iyileştirilmesi, kadın istihdamının artırılması, öğretmen ihtiyacının açık kalmayacak şekilde tamamlanması, yardımcı hizmetler sınıfında görev yapan personelin de ek göstergeden yararlandırılması, kamu kurum ve kuruluşlarının yurtdışı teşkilatlarında 4/B statüsünde görev yapan sözleşmeli personelin kadroya alınması ve aile yardımından faydalandırılması ile KİT'lerdeki sözleşmeli personelinin yıllık izinlerinin bir sonraki yıla devredilmesi hususlarının torba kanunda yer alması talep edildi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Gündoğdu Memur Sen Soma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title