Haberler

Başbakan Erdoğan'ın Evinde Mini Ekonomi Zirvesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren ile Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'i Subayevleri'ndeki Konutunda Kabul Ederek, Bir Süre Görüştü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren ile Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'i Subayevleri'ndeki konutunda kabul ederek, bir süre görüştü.

Başbakan Erdoğan'ın Subayevleri'ndeki konutu bugün mini ' ekonomi' zirvesine ev sahipliği yaptı. Arefe Günü'nü evinde çalışarak geçiren Başbakan Erdoğan, ilk olarak tezkere hazırlıklarını yürüten Başbakanlık Müsteşarı Efgan Ala'yı kabul etti. Erdoğan, son dönemde artan terör olaylarının ardından gündeme gelen sınır ötesi operasyon kapsamında 'yetki tezkeresi' hazırlandığını, tezkerenin bayramdan sonra Meclis'e gönderileceğini açıklamıştı. Dışişleri Bakanlığı bürokratlarının da katılımıyla Başbakanlık'ta

süren hazırlıklar ile ilgili Ala'dan bilgi alan Başbakan Erdoğan, tezkere metnini inceledi. Erdoğan, 1 yılı kapsayacak olan tezkerenin kapsamıyla ilgili Başbakan, Müsteşarı Ala ile değerlendirmelerde bulundu. Tezkerenin bayramdan hemen sonra Meclis'e gönderilmesi bekleniyor.

Başbakan Erdoğan, öğleden sonra da ekonomi bakanlarıyla biraraya geldi. Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren ile Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'i kabul etti. Erdoğan'ın evinde gerçekleştirilen mini ekonomi zirvesinde, ekonomide yaşanan son gelişmeler masaya yatırıldı. Erdoğan, IMF heyetinin Türkiye temasları hakkında ekonomi bakanlarından bilgi aldı. Toplantıda 16 veya 17 Ekim'de Meclis'e sunulması beklenen 2008 yılı bütçesi de ele alındı. Bu kapsamda memur maaşlarına

yapılacak zam oranı ve faiz dışı fazla hedefi değerlendirildi. Erdoğan, faiz dışı fazlanın 2007 sonu hedefi olan yüzde 6.5'in altında olacağını açıklamıştı. Mini zirvede ayrıca, elektrikte yapılacak fiyat düzenlemesinin de gündeme geldiği öğrenildi. Hükümetin, memur maaşlarıyla ilgili nihai kararını da 15 Ekim Pazartesi günü gerçekleştirilecek Bakanlar Kurulu toplantısında vermesi bekleniyor.

(DA-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title