Haberler

Başbakan Erdoğan'ın Bursa Temasları

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Hastanelerindeki Doktorlara Muayenehanelerini Kapatma Mecburiyeti Getireceklerini Söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, devlet hastanelerindeki doktorlara muayenehanelerini kapatma mecburiyeti getireceklerini söyledi.

Bursa'da Medikal Park Hastanesi'ni hizmete açan Başbakan Erdoğan, "Bugün açılışlarla dolu dolu bir gün oldu. Burada 300 yataklı dev bir hastanenin açılışını yapıyoruz. Sağlık alanındaki çok büyük bir ihtiyaca cevap verecektir. Hükümet olarak hem bu meselelerle yüzleşecek cesarete, hem bu meselelerin üzerine gidecek cesarete, kararlılığa, donamıma sahibiz. Bunu da gösterdik. Sağlık alanında son derece iyi, ilerlemeler, gelişmeler oldu. Devlet sektörüyle özel sektör, vakıf sektörünü bir araya getirmek

suretiyle bir koordinasyon sağladık. Benim vatandaşım ister SSK'lı, ister yeşil kartlı, ister Bağ-Kurlu, ister emekli olsun bu hastanelerden istifade eder hale geldi. Ben de işçiydim. Hayatım işçi olarak geçti. 74'ün sigortalısıyım ben. Oradan geliyorum. Yaşadım o sıkıntıları. Doktorlar bize yatağı zor gösteriyordu. Muayenehaneye davet ederlerdi. Oradan geçiyordu yolumuz. Önce biz başhekimlere muayenehaneyi yasakladık. Artık döner sermaye olduğu için doktorlar da muayenehanelerini kapatacak. Ama ben özel

olarak çalışacağım diyorsan o zaman da buyur git özel hastanelerde çalış. Bu yolu açtık. Şimdi ne kadar fazla performans gösterirse bir doktor o kadar maaş artı prim alıyor. Bu ülkenin hastanelerinde artık insanlarımız rencide olacak bir yaşam tarzını yaşamayacak. Hastanelerde rehin kalmayacak. Hastane kapılarından yüz geri edilmeyecek. Bunlar bizim kabul edeceğimiz bir tablo, davranış değildi. Bu anlayışla yola çıktık. Artık hastanelerde hastalarımızın rehin tutulduğu günler geride kaldı" dedi.

Halka yaygın ve kaliteli sağlık hizmetini sunduklarını anlatan Erdoğan, "Vatandaşımızın ilaç almak için sabahın köründe yola düşmesi sona erdi. Sosyal güvenlik yasası içinde en önemli maddelerden birisi de, her doğanın 18 yaşına kadar sosyal güvenlik içinde olmasıydı. Ama maalesef bu kabul edilmedi, geri döndü. Önümüzdeki dönemde tekrar getireceğiz. Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak ideal bir devlet olacaksınız. Bunun bir tanesini bir yana koyamazsınız. Bu ülkede güvencesi olmayanın

güvencesi devlettir. Zihniyetteki değişimin sırrı budur. Vatandaşına kaliteli ve yaygın sağlık hizmeti vermek bu devletin görevidir. Bu işler lafla yürümez. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Sevdanız, aşkınız varsa bu işler olur" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın ve Medikal Park Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta ile birlikte hastanenin açılış kurdelesini kesti.

(EŞ-MŞ-İRF-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title