Haberler

Başbakan Erdoğan'ın Açıklamaları

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Cumhurbaşkanı Adayını 24 Nisan veya 25 Nisan'da Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda Açıklayacağını Bildirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayını 24 Nisan veya 25 Nisan'da partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda açıklayacağını bildirdi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nden ayrılırken gazetecilerin sorularını cevapladı. MKYK toplantısında bir karar alınıp alınmadığı yönündeki bir soru üzerine Başbakan Erdoğan, "Daha önce de ifade ettiğimiz gibi 25 Nisan saat 24.00'e kadar vakit var. Bu süreci MKYK toplantısında değerlendirdik. Bu süreci son ana kadar sürdüreceğiz. Onun için bu kararımızı da milletimize ulaştıracağız" dedi.

Erdoğan, bir gazetecinin 'MKYK üyelerinin büyük bölümü Başbakanlık makamının daha etkili olduğunu belirterek, sizin Köşk'e çıkmanızı istemediği söylendi. Sizce Başbakanlık daha etkili bir makam mı?' sorusu üzerine açıklama yapmaktan kaçındı. Gazetecilerin 'Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili bize net bir tarih verebilir misiniz?' sorusunu da cevaplayan Başbakan Erdoğan, "Grup toplantımızda olacak. Grup toplantısının olduğu gün açıklayacağız ama bu 24 mü olur, 25 mi olur o belli değil" diye konuştu.

Erdoğan, bu süreçte sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmelere de devam edeceklerini ancak görüşünü açıklayan TÜSİAD ile yeniden görüşmeyeceğini vurguladı.

MALATYA'DAKİ SALDIRI

Malatya'da bir yayınevine yapılan saldırıyı da değerlendiren Başbakan Erdoğan, olayla ilgili teknik detayların İçişleri Bakanı tarafından açıklandığını hatırlatarak, şunları söyledi:

"Her şeyden önce olay bir vahşettir. Zanlılar olarak yakalananlar var. Ama gerçek faillere ulaşılmasına çalışıyoruz. Savcılık olaya el koydu. Bunun dışında olayla bağlantılı olanlar var mı yok mu, bununla ilgili de emniyet teşkilatımız, valimiz araştırmalarını sürüyor. Bir an önce olayın açığa çıkması hepimizin arzusudur. Ama olayın bu şekilde gerçekleştirilmiş olması ve bu yayınevinin, özellikle Alman olan şahsın da bu işin içinde olması olayın boyutlarını biraz daha genişletiyor. Onun için böyle bir vahşetin ülkemizde yaşanması sorumluluk mevkiinde olan bizleri de üzmektedir. Şu andaki tüm gayretimiz bir an önce faillerin net olarak ortaya çıkmasıdır. Olay şu anda yargı sürecinde olduğu için bundan sonraki süreçte yargıya yardımcı olmalıyız."

(DA-DA-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title