Haberler

Başbakan Erdoğan: İddialar Çok Alçakça

Başbakan Erdoğan, Sınır Ötesi Operasyon İçin, 'Destek Karşılığında ABD'ye Türkiye'nin Birşey Vereceğine' İlişkin Eleştirileri Yanıtladı, 'Bu Değerlendirmeler Hiç Şık Değil Çok Çirkin Çok Alçakça' Dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadele kapsamında yapılan sınır ötesi operasyon için, ''destek karşılığında ABD'ye Türkiye'nin birşey vereceğine'' ilişkin eleştirileri yanıtlarken, ''Bu değerlendirmeler hiç şık değil, çok çirkin, çok alçakça. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, bir şeyler vermek karşılığı böyle bir işbirliğine girecek kadar şerefsiz değildir'' dedi.

Kanal 7 Televizyonunun canlı yayınında soruları yanıtlayan Erdoğan, ''Muhalefetin eleştirilerinden yola çıkarak bir soru sormak istiyorum. PKK ile mücadele konusunda ABD destek veriyor. Siz herhalde Başkan Bush'a teşekkür ettiniz. Şöyle bir kanaat var, toplumun belli kesimlerinde de var; 'ABD birşey yapıyorsa muhakkak bir karşılığı vardı. Eğer destek veriyorsa Türkiye'ye, bunun karşılığında da birşey alacaktır' gibi bir algılama var. Gerek CHP, Gerek MHP ile konuştuğumuz da bu destek karşılığında ABD'ye Türkiye'nin birşey vereceğini, sizin de 5 Kasım'da bunu taahhüt ettiğinizi söylüyorlar'' denilerek yöneltilen soruya şu karşılığı verdi:

''Bu ifade, bu değerlendirmeler hiç şık değil, çok çirkin, çok alçakça. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, birşeyler vermek karşılığı böyle bir işbirliğine girecek kadar şerefsiz değildir, değerlerini bu denli kaybetmiş değildir. Bizim o görüşmemizde yanımda notu alan Dışişleri Bakanımdır, resmi tercümanımızdır. Karşımızda da ABD Başkanı, kendi yardımcısı ve resmi tercümanı vardı. Oradaki görüşmeler de iletilmesi gereken yerlere verilmiştir...

Bunların hepsi, ne yazık ki bu ülkenin birliğini, beraberliğini gölgeleyecek yaklaşım tarzıdır, bunun üzerinden birşey nasıl devşirebilirim... Bunlar, yetişemediği üzeme 'koruk' diyorlar. Burada atılmış olan önemli bir adım var. Bu adımı da bu Ülke'nin Başbakanı gitmiş ziyaretini yapmış, gerçekleştirmiş. Sen ilerde verilen birşey görürsün de o zaman konuşursun. Olmayan bir şeyi nasıl konuşuyorsun? Şu anda bizim Silahlı Kuvvetlerimiz şu adımları atarken bir karşı olay var mı? Yok. Verilen ne vardı, gelmiş bunu diyorsun.

Bu anlayış, bu zihniyet, aynı şeyi Kıbrıs için de konuşuyor, 'Kıbrıs'ı verdiler' diyor. Soruyorum ne verdik Kıbrıs'ta? Bunlar dürüst değil. Bakın, önce siyaseti dürüst yapmak lazım. Bir insan siyaseti dürüst yapmıyorsa, benim milletim dürüsttür, onlara yeri geldiğinde cevabını verir. Ama şahsım ve arkadaşlarım, biz, ülkemizin değerlerinden en ufak taviz vermeyiz. Asla hiçbir şeyi, vatanımızın bir gramına değişmeyiz. Onun için de biz, birşeyin üzerinde ısrarla duruyoruz. Nedir o durduğumuz? Biz diyoruz ki tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet. Buna biz, ameliyat asla yaptıramayız, en ufak taviz de bu noktada vermeyiz.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı tarihi belli oldu mu? Çorlu tren kazası duruşmasında karar belli oldu mu? Tren kazası davasında son durum nedir? 2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? #128204 Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title