Haberler

Başbakan Erdoğan, Fao'nun Ankara'daki Orta Asya Alt Bölge Ofisi'nin Açılışına Katılacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yarın BM Gıda ve Tarım Örgütü'nün (Fao) Ankara'daki Orta Asya Alt Bölge Ofisi'nin Resmi Açılışına Katılacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yarın BM Gıda ve Tarım Örgütü'nün (FAO) Ankara'daki Orta Asya Alt Bölge Ofisi'nin resmi açılışına katılacak.

Açılışa Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra FAO Genel Direktörü Jacques Diouf, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile bölge ülkeleri tarım bakanlarının da katılacağı bildirildi. FAO, dünyada açlıkla mücadele ve gıda üretiminin arttırılması konusunda önemli katkıları olan önde gelen saygın uluslararası şahsiyetlere verilen "Agricola" madalyasının, Türkiye'nin ve dünyanın tarımsal, sosyal kalkınmasına katkıları bakımından ve Türkiye'nin FAO Orta Asya Alt Bölge Ofisine ev sahipliğini üstlenmesinden ötürü

bu yıl Başbakan Erdoğan'a verilmesini kararlaştırdı. Söz konusu törende Genel Direktör Diouf, Erdoğan'a "Agricola" madalyasını da takdim edecek.

BM sistemi reform süreci kapsamında, FAO'da da etkinlik ve verimin arttırılması bakımından örgütün bölgesel birimlerine daha çok yetki verilmesi uzun bir süredir gündemde bulunuyordu. Bu çerçevede, Türkiye'nin FAO Orta Asya Alt Bölge Ofisi'ne ev sahipliği adaylığı FAO tarafından kabul edildi ve Ankara'daki FAO temsilciliği, alt bölge ofisine dönüştürüldü. Ofisin görev alanına Türkiye'nin dışında Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan girmekte. Türk hükümeti, ilk 5

yılda bölge ülkelerinde yapılacak projeler için toplam 10 milyon dolar katkı sağlayacak. Söz konusu ofis tarafından uzmanların da katılımıyla yürütülecek projelerin Orta Asya ülkeleriyle sürdürülen teknik işbirliği çalışmalarına önemli katkıda bulunacağı değerlendiriliyor.

(SC-OK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title