Haberler

Başbakan Erdoğan: "Erken Seçim İçin Meclis'e Başvuracağız"

.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, erken seçim için Meclis Başkanlığı'na başvuracaklarını açıkladı. Erdoğan seçimlerin 24 Haziran ve 1 Temmuz tarihlerinde olabileceğini bildirdi. Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin kararının da çok tartışılacağını savundu.

Başbakan Erdoğan, partisinin MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, toplantıda Anayasa Mahkemesi'nin kararını bütün boyutlarıyla değerlendirdiklerini söyledi. Erdoğan, Anayasa Mahkemesi birinci turla ilgili kararını bugün açıkladığını ve yarın (Çarşamba) sabah TBMM'ye sunulacağını hatırlattı. MYK toplantısında Anayasa Mahkemesi'nin kararını ve siyasi sonuçlarını bütün boyutlarıyla değerlendirdiklerini anlatan Erdoğan, şöyle dedi:

"Biz daha başından itibaren Anayasal demokratik süreçlere bağlı olduğumuzu ve Mahkemenin kararına saygıyla karşılayacağımızı ifade ettik. Gelinen noktada Ak Parti olarak bu kararı saygıyla karşılıyoruz. Bununla birlikte Yüce Mahkeme'nin karar alma sürecinde yaşadığımız gelişmeleri özellikle de CHP lideri sayın Deniz Baykal'ın oluşturulacak kararı etkilemeye yönelik sözlerini mahkeme adına talihsizlik olarak değerlendiriyorduk. Öyle zannediyorum ki bu karar önümüzdeki süreçte hukuki boyutlarıyla çokça tartışılacaktır. Netice itibariyle ortada bir karar vardır ve uygulanacaktır. Cumhurbaşkanlığı seçimleri bu karar doğrultusunda TBMM'de yeni bir takvime bağlanacak ve süreç işleyecektir. Bunun için Meclis Cumhurbaşkanlığı seçimleri yeni bir takvime bağlanacak ve işleyecektir."

ERKEN SEÇİM İÇİN MECLİS'E BAŞVURACAĞIZ

Meclis Danışma Kurulu'nu toplantıya çağrıldığını hatırlatan Erdoğan, ortaya çıkan fiili durumun en kısa sürede milletin taktirine sunmayı zorunlu gördüklerini söyledi.

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Zira demokrasilerde millet iradesi esastır. Bunun için hemen yarın (bugün) sabahtan itibaren genel seçim tarihini öne almak için TBMM'ye başvuracağız. Burada tabi sağa sola bu işi çekmek bundan sonra yok. Bizim öngördüğümüz seçim tarihi mümkün olan en yakın tarih olması bakımından 24 Haziran veya 1 Temmuz tarihleri olabilir. O tarihleri de şu anda burada açıklamak istemiyorum. 24 Haziran olabilir 1 Temmuz olabilir. Meclis'te alınacak karar doğrultusunda sandıklar kurulacak. Ve milletimizin iradesi orada tecelli edecek.

Cumhurbaşkanlığı seçimi konusuna gelince turlar Perşembe gününden itibaren yine devam edecek. Ve ilk turu Meclisimiz görüşüp bunu tekrar değerlendirecek. Millete bu konuda gidilmesinin demokrasiye yönelik en isabetli karar olduğunu yineliyorum." (ANKA/DEVAM)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title