Haberler

Başbakan Erdoğan Elazığ'da

Elazığ'da Halka Seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz Değişim Partisiyiz, Diğeri İnadım İnat Partisi" Dedi.

Elazığ'da halka seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz değişim partisiyiz, diğeri inadım inat partisi" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın katıldığı AK Parti'nin Elazığ mitingine binlerce kişi katıldı. Meydanı hınca hınç dolduran Elazığlılar, Başbakan'ın konuşmasını sık sık "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla kesti.

Mitingde halka hitabeden Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Elazığ'da kendilerine gösterilen ilginin 4 buçuk yıl öncesine göre artarak devam ettiğini söyledi. Sıcak havalardan sadece AK Parti mitinglerinin etkilemediğini ifade eden Gül, cumhurbaşkanlığı seçimlerinden dolayı muhalefeti Elazığlılar'a şikayet etti.

Gül, "Türkiye'ye hiç yakışmayan davranışlarla karşı karşıya kaldık. Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili oynanan oyunlara tepkinizi anlıyoruz. Gönül isterdik ki meydanlarda size sadece icraatlarımızı anlatalım, demokrasi oyunlarını konuşmayalım. Sizleri bu sıcakta meydanlara toplamak yerine Kasım geldiğinde seçimleri düzgün şekilde yapalım isterdik ama buna müsaade etmediler. 4 buçuk yılda onların rüyalarında göremediği işleri başardık. Halka bir kuruş faydası olmayanlar, şimdi nasıl çelme atacaklarını

konuşmaya başladı. Cumhurbaşkanlığının kuralları, tarihi belliydi bundan önce 3 kez de bunun denemesi yapılmıştı. Peki ne oldu da şimdi anayasayı yanlış yorumladığımız ortaya çıktı. Bunlar Türkiye'ye yakışmaz" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı aleyhine atılan sloganları susturan Gül, "Cumhurbaşkanına bir şey söylemeyin. Olayı bu noktaya getiren partilere cevabınızı sandıkta verin. Yiğitliğin gösterileceği, erkekliğin ispatlanacağı dönemler vardı. Ne yazık ki bunlar yapılmadı. Şimdi işleri bitti övünecekleri tek icraatları beni cumhurbaşkanı yapmamak ama gün gelecek cevabı siz vereceksiniz" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "İnşallah Türkiye'nin önünü açacak hayırlı bir seçime yaklaşıyoruz. Milletimizle muhabbetimizi anlayamayanlar kendi derdine yansın. Biri diyor ki, 'Mazot 1 YTL olacak'. Sayın Baykal, "ben daha ucuza satarım" diyor. Bir diğeri, bir müddet sonra açıklayacağını söylüyor. Baykal, 'AK Parti'nin verdiğinin iki katını vereceğim' diyor. Bunlar hesap bilmiyor. Bizden böyle bir şey duymayacaksınız çünkü biz aldatanlardan olmayacağız. İddialı bir ifade kullanıyorum, biz göreve

gelmeden önce asgari ücretle kaç kilo peynir alıyordunuz, kaç litre peynir, kaç yumurta alıyordunuz bir ona bakın bir de bugün ne kadar aldığınıza bakın. Bugün daha az alıyorsanız bize oy vermeyin. Halep ordaysa arşın mutfakta; başka yere bakmaya gerek yok" dedi.

"İMARZEDELERE 6 BUÇUK MİLYON DOLAR"

22 bankanın daha önce fona devredildiğini hatırlatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan'a da gönderme yaparak, "Biri şimdi meydanlarda dolaşıyor. Babası, kardeşi hepsi kaçak. Madem haklısın neden kaçıyorsun, madem mülkün sahibi sensin niye benim demiyorsun? İmarzedelere 6 buçuk milyar doları biz ödedik. 'Malıma mülküme el koydular' diyor; ama beyefendi çareyi Türk yargısıyla değil yurt dışında arıyor" diye konuştu.

CHP lideri Deniz Baykal'ın icraatlarını eleştiren Erdoğan, "Sayın Baykal, hala sıkılmadan kuru sıkı atıyor. Sayın Baykal biz sizin geçmişinizi biliriz. Enerji bakanlığı döneminde nasıl paltoyla oturulduğunu, o dönemde benzin istasyonlarında nasıl kuyruklarda beklendiğini biliriz. Maliye Bakanlığı döneminde Türkiye'nin dışarıdaki ekonomik itibarının nasıl çöktüğünü iyi biliriz. Sayın Baykal, dışişleri bakanıyken 'Gümrük Birliği benimdir' dedi. Şimdi onu inkar ediyor" ifadelerini kullandı.

Avrupa'da nüfusun yaşlandığını söyleyen Başbakan Erdoğan, şu anda dünyanın en güçlü ülkeleri arasına Çin ve Hindistan'ın girdiğini hatırlattı.

Sağlık alanında yaptıkları icraatlara da değinen Erdoğan, SSK ve devlet hastanelerinin birleştirilmesinin önemine işaret etti. Erdoğan, yapılan uygulamaların ardından bir çok doktorun özel muayenehanelerini kapattığını da söyledi.

Elazığ'da doğalgazın evlere dağıtımına başlanacağının müjdesini veren Başbakan Erdoğan, iktidarları döneminde zamanla yarıştıklarını ifade etti. Elazığ havaalanının büyütüleceğini de söyleyen Başbakan, "Bu yılın sonuna kadar Elazığ havaalanını havalimanı haline getireceğiz. Şu anda 800 metre olan pist 3 bin metre civarına çıkacak. Bu, Elazığ havalimanının uluslararası havalimanı statüsüne gireceği anlamına gelir. Terminal de elden geçirilecek. Bazı liderler, 'doğuya güneydoğuya ne yaptınız?' diyor.

Herhalde buralara hiç gelmiyor. Bu kutsal topraklarının tamamını dolaşacağız. Bizim için vatanın her köşesi kutludur. Biz değişim partisiyiz; diğeri inadım inat partisi. Biz Türkiye'nin dışarı açılan yüzüyüz, diğeri kapanan yüzü. Biz geleceğin vizyonuyuz, diğeri geçmişin köhne vizyonu. Siyasetin matematiği yok 2 kere iki dört eder ama siyasette 5 ediyormuş. Sayın Demirel, Özal, Sezer nasıl seçildiyse aynı şekilde seçim yapılamadı. Abdullah Bey, Özal'ın, Demirel'in, Sezer'in aldığı oylardan fazla oy aldı.

CHP gitti Anayasa Mahkemesi'ne; giderken de 'Anayasa Mahkemesi'nden bu karar çıkmazsa Türkiye'de çatışma çıkar' dedi. Bu ne demektir? Ses çıkarması gerekenler bu sesi çıkarmıyor; ama millet 22 Temmuz'da gereken cevabı verecektir. Doktorun görevi hastaneye gitmektir, milletvekilinin görevi de parlamentoya gidip kanun çıkarmaktır. Bunlar parlamentodan kaçtıkları gibi meclisin kapılarını tuttular. ANAP da kaçtı, Doğru Yol da. Doğru Yol'dan iki kişi koptu geldi. Sayın Baykal senin niye adayın yok? Bugüne kadar

her siyasi parti adayını çıkarırdı. Ben aday olmadığım halde yapılmadık hakaret bırakmadınız. Parlamentoda yıllardır bulunuyorsunuz; bu millet size iktidar vermedi, vermeyecek. Biz 22 Temmuz'da çok daha güçlü gelece;Halep ordaysa arşın mutfakta; ğiz" şeklinde konuştu.

Ayrımcılığın karşısında durduklarını yineleyen Başbakan, "Bu ülke 36 etnik unsurdan meydana geliyor. Lazıyla çerkeziyle, Kürt'üyle hep bir olacağız. Bizi beraber kılan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı. Aramıza fitne sokmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Terör örgütüne karşı hep beraber karşı duracağız. Bugüne kadar 10 bine yakın insanımızı kaybettik. Buna tek yürek olarak dur diyebiliriz" dedi.

(İHA-CY-CY-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title