Haberler

Başbakan Erdoğan: "Düşüncenin Önündeki Barikatları Kaldırdık"

AKP İktidarı Döneminde Düşüncenin Önündeki Engelleri ve Barikatları Kaldırdıklarını Savunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tck'nın 301. Maddesine İlişkin Spekülasyonlar Yapıldığını ve Bu Maddeye İlişkin Değişiklikleri Önümüzdeki Günlerde Meclis Gündemine Getireceklerini Söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AKP iktidarı döneminde düşüncenin önündeki engelleri ve barikatları kaldırdıklarını savunarak, TCK'nın 301. maddesine ilişkin spekülasyonlar yapıldığını ve bu maddeye ilişkin değişiklikleri önümüzdeki günlerde Meclis gündemine getireceklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan, AKP Kadın Kolları toplantısında yaptığı konuşmada, AKP'nin iktidarda olduğu dönemde ekonomi, sağlık, eğitim, emniyet, adalet alanında attığı adımları anlattı ve AKP'nin sağladığı başarıda en büyük başarı sahiplerinin kadınlar ve gençlik teşkilatları olduğunu söyledi. Kadınların ellerinin değdiği her yerin bereketlendiğini belirten Erdoğan, "Kadınlar, kazanılacak gönül kalmayıncaya kadar bu yıl seçimlerde elinden gelen gayreti göstermelidir" dedi.

DÜŞÜNCE ÖNÜNDEKİ BARİKATLARI KALDIRDIK"

Erdoğan, yasaklarla mücadelede alanında özellikle, düşünce özgürlüğü noktasında en önemli adımların kendi iktidarlardı döneminde atıldığını savundu. Geçmiş dönemlerde yüzlerce, binlerce insanın düşüncesinden dolayı mahkum olduğunu ve AKP iktidarı döneminde hepsinin dışarı çıktığını belirten Erdoğan, "Şimdi ise parmakların sayısını geçmez. Bu noktaya geldik. Düşüncenin önündeki engelleri, barikatları kaldırdık. Sürekli 301 ile ilgili spekülasyonlar yapılıyor. 301 ile ilgili çalışmalarımızı yaptırıyoruz. Önümüzdeki günlerde, haftalarda büyük ihtimalle bununla ilgili değişikliği Meclis'e getireceğiz" dedi.

Erdoğan, asıl adımı eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, emniyet ve adalette, enerjide, toplu konutlarda attıklarını vurgulayarak, "İstiyoruz ki çocuklarımızın elinde bıçak olmasın, çocuklarımızın elinde döner bıçağı olmasın, çocuklarımızın elinde kalem olsun, bilgisayar tuşu olsun!" diye konuştu. Her okulda asgari bir ileri teknoloji sınıf açtık.

Türkiye'nin ekonomik durumuna da değindiği konuşmasında Erdoğan, 2013 yılında kişi başına milli gelir 10 bin dolar olacağını söyledi. Erdoğan, "Bize, 'IMF'ci' diyorlar. Bizden önce ki iktidarlar IMF hep borçlandılar. 1950'lerden gelen tüm hükümetler IMF'ye borç yaptılar. 23.5 milyar dolar borç vardı, şimdiki borç ise 8.5 milyar dolara düştü. 23.5 nire, 8.5 milyar dolar nireÂ… Bu hortumların nasıl kesildiğini gösteriyor. Eskiden kasa hortumcuların cebindeydi, şimdi borç ödemeye bağlı, farkımız buÂ…" dedi.

Başbakan Erdoğan, AKP'li kadınlara 2007 seçimleri için daha çok çalışmaları çağrısında bulunurken, bu seçimlere 4.5 milyon genç katılacağını hatırlattı. Erdoğan, şöyle konuştu:

"18 yaşını dolduran yavrularımız katılacak. Onları ihmal etmeyin, mutlaka muhtarlıklara kayıtları yapılsın. Unutmayın, ihmal etmeyin! 1 Mart, son gün, az vaktimiz kaldı. Yavrularımıza demokratik haklarını öğretin. Geldik, biz ne demiştik '30 yaş seçilme yaşı olarak fazla' demiştik. '25 yaşa indirecek' dedik. Ne dediler 'TBMM'yi çoluk çocuk yerimi yapacaksınız'. Biz ne dedik; 'Biz 21 yaşında bir çağı kapayıp, bir çağı açarak İstanbul'u fetheden Fatihlerin torunlarıyız". (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title