Haberler

Başbakan Erdoğan: "Davanın Temmuz Ayının İkinci Yarısında Karara Bağlanmasını Bekliyorum"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Hakkında Açılan Kapatma Davasının Temmuz Ayının İkinci Yarısında Karara Bağlanabileceğini Söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti hakkında açılan kapatma davasının Temmuz ayının ikinci yarısında karara bağlanabileceğini söyledi.

Başbakan Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, kapatma davası süreci ve Meclis'in çalışma takvimi ele alındı. Toplantıda Meclis'in Anayasa Mahkemesi'ndeki kapatma davası sonuçlanıncaya kadar açık kalması yönündeki eğilim karara bağlandı. Başbakan Erdoğan, partinin esas hakkındaki cevabını Anayasa Mahkemesi'ne sunduğunu belirterek, bundan sonraki süreçte Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya ve partinin sözlü savunmalarını yapacağını bildirdi. Erdoğan, kapatma davasının bitiş tarihiyle ilgili de bir hesaplama yaparak, "Ben davanın Temmuz ayının ikinci yarısında karara bağlanacağını düşünüyorum. Bu yönde bir beklentim var" dedi.

Başbakan Erdoğan, kapatma davasının ardından yaptığı yurt gezilerinde halkın yoğun ilgisiyle karşılaştığını da belirterek, "Gördüğüm ilgiden çok memnunum. Gittiğim yerlerde çok iyi karşılanıyorum. İnsanlar arabaların önüne atlıyor. Söylenenlere bakmayın, insanların bize yaklaşımı çok güzel. Halkın gündemi farklı" değerlendirmesini yaptı.

(DA-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title