Haberler

Başbakan Erdoğan'dan 'Köşk' Değerlendirmesi:

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Nisan Ayına Kadar AK Parti'nin Cumhurbaşkanı Adayı Konusunda Hiçbir Açıklama Yapmayacaklarının Altını Çizerek, "Bizim Bu Konuda Saplantımız Yok, Olmayacak da" Dediği Öğrenildi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Nisan ayına kadar AK Parti'nin Cumhurbaşkanı adayı konusunda hiçbir açıklama yapmayacaklarının altını çizerek, "Bizim bu konuda saplantımız yok, olmayacak da" dediği öğrenildi.

Erdoğan'ın, kendisine 'Sayın Cumhurbaşkanım' diye hitap eden Sinop Belediye Başkanı Zeki Yılmazer'e de, "Medyanın da önüne geçtin" diye cevap verdiği belirtildi.

AK Parti'nin dün gerçekleştirilen İl Başkanları Toplantısı'nda seçim çalışmaları masaya yatırıldı. Toplantının basına kapalı bölümünde il başkanlarına seslenen Başbakan Erdoğan, tüm teşkilatlardan seçim sürecinde halkla içiçe olmaları talimatını verdi. "Fildişi kulelerden uzak olun" diyen Erdoğan, tüm il başkanlarından ve belediye başkanlarından dürüst ve adil olmalarını istedi. Tüm partililerin yaptıkların işin önemini iyi kavraması gerektiğini dile getiren Erdoğan, "Siz bu ülkenin kaderini yeniden inşa ediyorsunuz. Bunun farkına varın" diye konuştu. Her bölgede sandık kurullarının teşekkül etmesi gerektiğini belirten Erdoğan, teşkilatlara 'hazırlığınızı iyi yapın' uyarısında bulundu. Erdoğan, teşkilat mensuplarına, "Geçen seçimde sonuçları medyadan erken öğrendik. Bu seçimde de sonuçları hızlı alacağımız bir sistem oluşturun" dedi. İl başkanlarına 'seçimin çok temiz olmasın için çalışın' nasihatında bulunan Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Halkın iradesinin sandığa doğru yansıması için uğraşın. Taraftar hegomanyası kurmayın. Bizim için asıl olan halkın iradesinin doğru yansımasıdır. Halkın iradesine ket vuracak taraftarımız da olsa ayrımcılık yapmayın. Bizim yaptıklarımız ortada.Size düşen bunları halka anlatmak. Nereden geldiğimizi, hangi noktaya geldiğimizi halka iyi anlatmamız gerekir. Size düşen en önemli görev yapılanları halka anlatmaktır. Samimiyet ve dürüstlükten ayrılmadan çalışın".

Erdoğan konuşmasında 'özelleştirme mağduru' ifadesini kullanan il başkanlarına da tepki gösterdi. 'Özelleştirme mağduru' kavramını çok çirkin bulduğunu dile getiren Erdoğan, "Biz kimseyi mağdur etmedik, etmeyeceğiz de. Bu kullanılan ifade çok yanlış. Biz mağdur etmedik tam aksine onları 4C kapsamına aldık" diye konuştu. Erdoğan, milletvekili adayı olmayı düşünen belediye başkanlarına ve il başkanlarını da, "İlk defa belediye başkanı olan arkadaşlar işlerini yapsınlar ve başarılı olsunlar. Kimse aday olma düşüncesini teşkilat çalışmalarını aksatacak şekilde hayata geçirmeye çalışmasın. Günü geldiğinde aday olmak isteyenler, olsunlar. Kimse çalışmaları sekteye uğratacak birtakım yanlış teşebbüsler içine girmesin" diye uyardı.

'KÖŞK SAPLANTIMIZ YOK'

Toplantıda söz alan Sinop Belediye Başkanı Zeki Yılmazer'in Başbakan Erdoğan'a 'Sayın Cumhurbaşkanım' diye hitap etmesi ilginç diyalogları da beraberinde getirdi. 'Allah söyletti' diyen Yılmazer'in hitabına karşılık 'Medyanın da önüne geçtiniz' diyen Başbakan Erdoğan, "Biz bu konuda söyleyeceğimizi söyledik. Bunu anlayın. Nisan'a kadar asla adayımız konusunda hiçbir açıklama yapmayacağız. Ama siz bu hitabınızla medyanın da önüne geçtiniz. Medya bizi köşeye sıkıştırmaya çalışıyor, sen de bunu söylüyorsun. Nisan'dan evvel, günü gelmeden bu işleri konuşmayacağız. Zamanı geldiğinde bu konuyu halka, teşkilatlara, milletvekillerine ve parti yönetimine soracağım. Tüm bu istişare sonuçlarını değerlendirerek, bir karar vereceğiz. Halk ne diyorsa o olacak. Bu konuda bir saplantımız yok, olmayacak da" değerlendirmesini yaptı.

Erdoğan, ayrıca borçlarının silinmesini isteyen belediye başkanlarının taleplerine de karşı çıktı. Erdoğan, yüzde 40 yerine yüzde 25 kesintiye gittiğini ve böylelikle belediyelere hizmet etme şansını tanıdığına işaret ederek, "Borçları silin gibi yaklaşımları çok çirkin buluyorum. Siz başarılarınızı imkanlarınızı en iyi şekilde kullanarak yakalamalısınız. Halkın cebinden bonkörlük yapamayız. Diğer belediyelere ne yapırsak size de aynısını yapıyoruz" şeklinde konuştu.

(DA-ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title