Haberler

Başbakan Erdoğan'dan, KKTC'ye Su Müjdesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, KKTC Başbakanı İrsen Küçük ile görüşmesi sonrasında ortak basın toplantısı düzenledi. Kuzey Kıbrıs ile Türkiye arasındaki boru hattıyla su taşınmasına ilişkin anlaşmanın imza aşamasına geldiğini dile getiren Erdoğan, “KKTC'ye Türkiye'den boru hattıyla su taşınmasına ilişkin anlaşmanın da artık imza safhasına geldiğinin müjdesini vermek isterim. Başbakan Yardımcımız Cemil Beyin 20 Temmuz kutlamaları öncesi yapacağı KKTC ziyaretinde bu imzalar atılacaktır. Kısa sürede inşallah temelleri atacağız” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan ile KKTC Başbakanı İrsen Küçük, ortak basın toplantısı düzenledi. Yaptıkları görüşmede BM Kapsamlı Çözüm Müzakereleri hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını belirtirken, Kıbrıs'ta adil ve kalıcı bir çözüme en kısa sürede ulaşılması noktasında Başbakan Küçük ile görüş birliğinde olduklarını ifade etti. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türk tarafı adil, doğru, kalıcı çözümden yanadır, bu hedefe en kısa sürede ulaşılması yönünde tam bir inanç ve kararlılığa sahiptir. Türk tarafı bu hedefi bütünüyle paylaşmakta, bu yolda aynı kararlılığını ortaya koyarak müzakere sürecinin takipçisi olacaktır, bir garantör ülke olarak. Kıbrıs Rumlarının artık Türk tarafının yapıcılığına aynı şekilde mukabele etmelerini bekliyoruz. Çözüm fırsatının 2004'te olduğu gibi bir kez daha heba

edilmesine sebebiyet vermemeleri gerekir. Bu sürecin de akim bırakılması halinde Kıbrıs Türklerine uygulanan insanlık dışı kısıtlamaların daha fazla sürdürülemeyeceğini herkesin idrak etmesi gerekir. Uzlaşmaz tarafın ödüllendirilip, barıştan yana olanların cezalandırılması gibi vahim bir durumun devamına müsaade edilemez, biz de buna müsaade edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Bu konuda AB başta olmak üzere herkesin üzerine düşeni yapması gerekir.”

“KKTC’NİN CAZİBE MERKEZİ OLMASI İÇİN, ANAVATANIN İMKANLARI SEFERBER EDİLECEKTİR”

Başbakan Erdoğan, hükümet olarak KKTC halkının gelecekteki refahını teminat altına alacak güce erişmesinin öncelikli bir konu olduğunu belirtirken, KKTC hükümeti ile tam bir dayanışma içerisinde olduklarını söyledi. KKTC'de kamu hizmetlerinin etkinliğinin sağlanması için 2010 yılı programına alınan entegre elektronik devlet projesinin de bir an önce hayata geçirilmesi için birlikte çalıştıklarını belirtirken, Kuzey Kıbrıs’taki üniversitelerin daha cazip hale gelmesi için bazı değişikliklerin yapılması gerektiğini söyledi. KKTC’nin turizm ve eğitim alanlarında ciddi kalkınma avantajlarına sahip olduğunu kaydeden Erdoğan, bu konuda da her türlü desteği verdiklerini söyledi. Kıbrıs Türk’ü için anavatanın tüm imkanlarını seferber edeceklerini söyleyen Erdoğan, “Kıbrıs Türkünün hakkının, hürriyetinin, eşitliğinin ve meşru menfaatlerinin her koşulda savunulması bizim ahdi ve tarihi yükümlülüğümüzdür. Türkiye bu yükümlülüğünü geçmişte olduğun gibi gelecekte de hassasiyet ve kararlılıkla yerine getirecektir” diye konuştu. Türkiye’den KKTC’ye boru hattıyla su taşınma projesinin müjdesini veren Başbakan Erdoğan, “Bu çerçevede KKTC'ye Türkiye'den boru hattıyla su taşınmasına ilişkin anlaşmanın da artık imza safhasına geldiğinin müjdesini vermek isterim. Başbakan Yardımcımız Cemil Beyin 20 Temmuz kutlamaları öncesi yapacağı KKTC ziyaretinde bu imzalar atılacaktır. Kısa sürede inşallah temelleri atacağız. On yıllardır gündemde olan bu hayali gerçekleştirmek de AK Parti Hükümetine nasip olmuştur” diye konuştu.

ANKARA- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title