Haberler

Başbakan Erdoğan'dan Irak'ta İç Savaş Uyarısı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak'ın Parçalanmasını Türkiye Olarak Kabul Etmelerinin Mümkün Olmadığını Söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak`ın parçalanmasını Türkiye olarak kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyledi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere dün akşam Ürdün`ün başkenti Amman`a gelen Başbakan Erdoğan bugün Ürdün Başbakanı Maruf El Bahit ile bir araya geldi. Görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, başta Irak olmak üzere gündemdeki konulara ilişkin önemli mesajlar verdi.

Gelecek hafta ABD Başkanı George Bush ile Irak Başbakanı Nuri El Maliki arasındaki zirveyi önemsediklerini belirten Erdoğan, ¨Ürdün`de yapılacak olan Başkan Bush ve Maliki görüşmesini önemsiyoruz. Biz de şu ana kadar girişimlerimizi sürdürüyoruz. Riga`da bu görüşme zeminini oluşturmaya çalışacağız. Irak`ın üçe bölünmesini ben bir iç savaşın başlangıcı olarak görüyorum. Şu andaki mevcut iç savaş zirve yapar, bunu da duyurmak istiyorum. Buna da vesile olanları tarih, insanlık affetmez¨ dedi.

LÜBNAN`DA BİRLİK ZAMANIDIR

Konuşmasında Lübnan ve Filistin konularına da değinen Erdoğan, ¨Hizbullah`ın hükümetten çekilmesini doğru bulmuyorum. Lübnan`da birlik ve beraberlik zamanıdır. Yapıcı katkısı olması gereken ülkelerin her türlü desteği vermesi gerekir¨ dedi.

FİLİSTİN KONUSU

Erdoğan bir gazetecinin İsrail ile Filistin arasında arabulucuk konusundaki sorunu üzerine de, ¨İsrail-Filistin arasında biz tabii durumdan vazife çıkaramayız. Biz şu anda her iki ülke ile münasebetleri iyi ülke olarak görüşme yapıyoruz. `Biz arabulucuyuz veya ben arabulucuyum deme` hakkına sahip değiliz. İsrail ve Filistin bizden böyle bir şey talep ederse elimizden geleni sonuna kadar yaparız¨ diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title