Haberler

Başbakan Erdoğan'dan 'Çankaya' Yoklaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Köşk Seçimleri Öncesinde İl Başkanlarını Önce 22 Mart'ta Ardından 11 Nisan'da Ankara'ya Çağıracağı Öğrenildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Köşk seçimleri öncesinde il başkanlarını önce 22 Mart'ta ardından 11 Nisan'da Ankara'ya çağıracağı öğrenildi.

Köşk adaylığı için il başkanlarıyla birebir görüşme yapacak olan Erdoğan'ın, 11 Nisan'da teşkilat başkanlarının yanısıra kadın ve gençlik kolları başkanlarına da adaylığını soracağı belirtildi.

AK Parti, halkın eğilimini almak için önümüzdeki günlerde kapsamlı bir anket yaptırma kararı da aldı. AK Parti, halkın ve teşkilatların eğilimini aldıktan sonra sırasıyla sivil toplum kuruluşları, milletvekileri, Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerinin görüşünü alacak. AK Parti, Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde il başkanlarını iki kez Ankara'da toplayacak. İl başkanları önce 22 Mart, ardından 11 Nisan'da Başbakan Erdoğan başkanlığında Ankara'da biraraya gelecek. Köşk seçimleri öncesinde son iki toplantı olması nedeniyle büyük önem taşıyan il başkanları toplantısına, kadın ve gençlik kolları genel başkanları da davet edildi. Bir taraftan 30 bine yakın teşkilat mensubunu kapsayan anket yaptıran AK Parti, diğer taraftan il başkanları, gençlik kolları ve kadın kolları başkanlarının birebir görüşünü alacak. Parti tabanının Erdoğan'ın Köşk adaylığına nasıl baktığı konusunda bir eğilimin ortaya çıkacağı toplantı geniş kapsamlı olarak planlandı. Erdoğan, il, kadın ve gençlik il başkanlarının, hem Köşk seçimleri hem de kendisinin adaylığı konusundaki görüş ve önerilerini alacak ve bu eğilimleri not edecek. Başbakan Erdoğan, il başkanlarının ardından partili belediye başkanlarının da eğilimini yine bir toplantıyla saptayacak. Erdoğan, eğilim yoklaması kapsamında sivil toplum kuruluşlarının da görüşünü almayı planlıyor. Erdoğan, seçim öncesinde Cumhurbaşkanlığı adaylığını son olarak miletvekillerini ve parti yönetimine soracak. Erdoğan'ın AK Parti TBMM Grubu ile uzun bir toplantı yaparak, vekillerin eğilimini alacağı öğrenildi.

Bu sürecin ardından Başbakan Erdoğan partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu ile Merkez Yürütme Kurulu'nda da konuyu gündeme getirerek, kurmaylarının görüşlerini soracak. Erdoğan, sözkonusu toplantılarda elde edilen görüş, öneri ve eğilim doğrultusunda bir karar verecek. AK Parti Genel Merkez yönetimi de önümüzdeki günlerde halkın nabzını tutmak amacıyla kapsamlı bir anket yaptırmaya karar verdi.

(DA-MAY-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title