Haberler

Başbakan Erdoğan'dan Birlik ve Beraberlik Mesajları

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Seçim Gecesi Söylediği Sözlerin Sonuna Kadar Arkasında Duracağını Belirterek, "Kimseye Küskün ve Kırgın Olmayacağız. 70 Milyon Vatandaşımızın Emanetini Omuzlarımızda Taşıyoruz. Yürekten Çalışacağız, Gece Gündüz Demeyeceğiz. Oy Hesabı Yapmadan Her Şehre Aynı Gözle Bakacağız, Ayrımcılık Yapmayacağız" Dedi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, seçim gecesi söylediği sözlerin sonuna kadar arkasında duracağını belirterek, "Kimseye küskün ve kırgın olmayacağız. 70 milyon vatandaşımızın emanetini omuzlarımızda taşıyoruz. Yürekten çalışacağız, gece gündüz demeyeceğiz. Oy hesabı yapmadan her şehre aynı gözle bakacağız, ayrımcılık yapmayacağız" dedi.

Dünya Rizeliler Günü kutlamalarına katılmak üzere dün akşam Rize'ye gelen Başbakan Erdoğan, gün içinde katıldığı etkinliklerin ardından Rize Cumhuriyet Meydanı'nda hemşehrilerine hitap etti. Yağmur altında Rizeli sanatçı Davut Güloğlu'nu dinleyerek kendisini bekleyen hemşehrilerinin Rizeliler Günü'nü kutlayan Başbakan Erdoğan, 22 Temmuz'da partisine verdikleri destek dolayısıyla Rizeliler'e teşekkür etti. Rize'ye teşekkür borcunu ödemek üzere geldiğini vurgulayan ve Rize'nin bütün ilçelerini teker teker

sayarak teşekkür eden Erdoğan, "Bundan yaklaşık bir ay önce, 20 Temmuz'da yine bu meydandaydık. O gün de bugün olduğu gibi burada coşku vardı. O gün demiştim ki, alnınız ak, bahtınız açık, ocağınız şen olsun. Bugün de aynı temennilerimi tekrarlıyorum. Çünkü bugün ana baba yurduma özellikle teşekkür borcumu ödemek için geldim. Teşekkürler Rize, teşekkürler Türkiye, milletimin her ferdine teşekkürler. İnşallah verdiğiniz emanet layıkıyla taşınacak. Bundan emin olun. Allah'ın izniyle çok daha başarılı

olacağız. Alnımız daha ak, bahtımız daha açık olacak. Siz aziz milletime ne kadar teşekkür etsem azdır. Sizler çok daha büyük hizmetlere layıksınız" diye konuştu.

Yepyeni bir ak sayfa açtıklarını ve milleti, devleti zaafa düşürme planları yapanların bu planlarının tutmadığını belirten Erdoğan, "Bu devlet, bu vatan bizim. Bin yıl bize yol gösteren bu kutlu hilal ve onun kucakladığı kutup yıldızı bizim. Türkiye zaafa düşecek diye ömür biçmeye gayret edenleri, zaafa düşürecek bütün ihtilafları, hamdolsun reddettiniz. Yarım asırlık tartışmalara son verdiniz. Birlik ve beraberlik ruhunu ateşlediniz ve milletimize ve devletimize güç verdiniz. Tek vatan, tek bayrak, tek

devlet dediniz. Kardeşliğin, dayanışmanın, ülkeye hizmetin ve muhabbetin tacını yükselttiniz. Bütün kötümser senaryoları boşa çıkardınız. İstikrara 'evet', istikrarsızlığa 'hayır' dediniz. Hizmete 'evet', çıkar siyasetine 'hayır' dediniz. Bu ülkenin derdiyle dertlenenlere 'evet', halka yukardan bakanlara 'hayır' dediniz. 22 Temmuz'da, '70 milyon vatandaşın kaderi, derdi birdir' dediniz" şeklinde konuştu.

Seçimlerden sonra kırgınlıkları ve küskünlükleri bir kenara bırakarak herkese aynı mesafede olmaya ve herkesi kucaklamaya özen göstereceklerinin altını çizen Erdoğan, şunları söyledi:

"Bu millete hizmet getirilirse bu milletin nasıl bir vefa ve kadirşinaslık göstereceğini yalnız Türkiye'ye değil bütün cihana siz gösterdiniz. Onun için sizleri kutluyorum. Şimdi dana güçlü bir demokrasi için işbaşındayız. Yeni bir Türkiye yolculuğundayız. Cumhuriyetin 84. yılında çok daha güçlü bir Türkiye olacaktır. Türkiye muasır medeniyet hedeflerine azimle koşacaktır. Seçim gecesi söylediğimiz sözlerin sonuna kadar arkasında duracağız. Kimseye küskün ve kırgın olmayacağız. 70 milyon vatandaşımızın

emanetini omuzlarımızda taşıyoruz. Yürekten çalışacağız, gece gündüz demeyeceğiz. Her şehre aynı gözle bakacağız oy hesabı yapmadan. Ayrımcılık yapmayacağız. 780 bin kilometrekare ile bu ülkenin her gram toprağı hepimizin. Ayrım yok. Böyle yaklaşacağız. Çünkü biz biliyoruz ki halka hizmet hakka hizmettir. Şu anda ben Tayyip Erdoğan değilim Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanıyım. Halkımın hizmetkarıyım. Ayrım yapamam. Bu hizmeti 70 milyon vatandaşın her iline aynı şekilde götürmek durumundayım. Götüremezsem

bunun hesabını veremem."

Aralıksız yağan yağmur altında konuşmasını yapan ve yağmuru bereket ve rahmet olarak tanımlayan Erdoğan, aynı yağmurun Türkiye'nin kurak bölgelerinde de yağmasını diledi. Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin her yanı kuraklık, burada maşallah yağmur yağıyor. Ama inşallah bu yağmurlar kurak bölgelerimize de gider. Ülkenin batısında da aynı yağmurları görürüz inşallah. Kuraklık gerçekten bambaşka bir sıkıntı. İnşallah bunlar için de bizlere düşen bütün tedbirleri aldık. Bu süreçte en önemli yatırım planlarımızdan biri su ve enerji olacaktır ve bunun da adımlarını attık."

Hiçbir zaman iktidar-muhalefet ayrımı ve zıtlaşması içinde olmayacaklarının altını çizen Erdoğan, cumhuriyetin 100. yılında Türkiye'yi dünyanın en büyük 10 büyük ekonomisi arasına sokmayı hedeflediklerini söyledi. İlk iktidarları döneminde yapılanları anlatan ve bunları 'milletin eseri' olarak yorumlayan Erdoğan, "Kriz bitti. Hamdolsun istikrar, büyüme, kalkınma, adalet geldi. Bütün bunları siz yaptınız. Bütün bu eserler sizin. Bütün bu gayretlerimiz, emeklerimiz sizlere helal olsun. Tekrarlıyorum,

bütün bu emeklerimiz gayretlerimiz Türkiye'ye helal olsun. Allah bizi de sizi de mahcup etmesin. 60. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti gücümüze güç katacak. Nasıl bir emanet aldığımızı hiçbir zaman unutmayacağız. Milletin rızasına uygun adımlar atacağız. Milli menfaatlerimize uygun adımlar atacağız. Gönlüm her zaman sizinle beraberdir" dedi.

İktidarları döneminde, bilhassa son 6 aylık zamanda çete ve mafyaya karşı çok başarılı çalışmalar gerçekleştirdiklerini ve bu işe yüreklerini koyduklarını dile getiren Erdoğan, "Biz bu ülkede gayri meşru mafyaydı, çeteydi hiçbirine prim vermedik, vermeyeceğiz. Bu iş dayanışma ile olur, el ele olur. Eğer yüreğimizi bu işe koyamazsak geçmişte olduğu gibi bu ülkeyi mafya yönetir. Emniyet teşkilatına, jandarmaya çok teşekkür ediyorum. Çünkü son 6 ayda çok büyük başarılar elde ettik, etmeye de devam edeceğiz.

Nereye kadar giderse oraya kadar gideceğiz. eynı mesafede olmaya ve herkesi kucaklamaya özen göstereÇünkü benim vatandaşım huzurlu olacak. Bunu sağlayacağız" açıklamasını yaptı.

Başbakan Erdoğan konuşmasının sonunda bir yıl sonraki Rizeliler Günü'nde buluşmak dileğiyle hemşehrilerine teşekkür ederek, eşi Emine Erdoğan ile Cumhuriyet Meydanı'ndan ayrıldı.

(GF-MU-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title