Haberler

Başbakan Erdoğan'dan Baykal'ın İddialarına Sert Yanıt

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, Ankara'da, Partisinin İl Başkanları Toplantısının Açılışına Katıldı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, Ankara'da, partisinin il başkanları toplantısının açılışına katıldı.

-BAŞBAKAN ERDOĞAN-

Açılışta konuşan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın iddialarına yanıt verdi.

-SAYIN ÖCALAN TARTIŞMASI-

Baykal'ı sert bir dille eleştiren Erdoğan,"CHP ve diğerlerini izliyorsunuz.Yaptıkları hep aynı şey.Bu lider de iblis tüccar.İblic tüccar hep eski defterleri karıştırır.Birkez tek başını iktidarı yakalayamadılar.Niye ?Millet güvenmiyorda onun için. Devamlı karalamalar, belden aşağı vurmalar, hakaretler...Ama bunlar bizim üslubumuz değil.Ben AK Parti Genel Başkanı Erdoğan olarak anamuhalefet liderinin o düştüğü çukurlara düşmeyeceğim.Seviye demiyorum düştüğü çukurlara düşmeyeceğim diyorum.

Nihayet siyaseti ciddiyetle ele alan ve Türkiye'nin gecikmiş değişim ve atılımını hayata geçiren bir iktidar var.O kafaların tek siyasi silahı yine boş laf, karalama kampanyaları...Tayyip Erdoğan'ın terörist başı ile hangi tür yaklaşım içinde olabileceğini milletim çok iyi biliyor.Buralardan birşey kapabilirmiyiz mantığı ile buna bakanlar birşey çıkaramazsınız.Çünkü AK Parti'nin terör ve teröriste karşı bakışı bellidir.

-"BAYKAL, TERÖR ÖRGÜTÜ LİDER KADROSU İLE TBMM'DE DEĞİL MİYDİ?"-

3 kırmızı çizgi dedik hala bunu anlayamayanlar var.Bunları söyleyen bir hareketin lideri bir terörist başı ile nasıl olurda aynı çizgiye düşebilir.Bunu Baykal bilmiyor mu? Biliyor. Zihin bulandırmanın gayreti içinde.Eğer geçmişleri karıştırırsak kimin kime yakın olduğu çok daha iyi ortaya çıkar.Ben sıfatlarla uğraşmıyorum.Daha önce TBMM'de milletvekili albümünü gösterdim.19. dönemde aynı siyasi partinin çatısı altında Baykal, terör örgütünün lider kadrosu ile birlikte TBMM'de değil miydi? Elele, omuz omuza değil miydi? Bunlar ortada.Sonra ayrılmışlar.Ayrılman beni ilgilendirmiyor.Sizde birileri ile beraber yürüdünüz o yollarda. Daha sonra yollarınız ayrıldı.Birileri dağda, birileri yurttıdışında kaldı.

Bu ülkede vatanseverlik yarışında bizimle aşık atamazsınız Baykal.Bu yolda çok geride kalırsın.

Böyle bir değerlendirme yapmak istemiyordum ama rahat durmadı.Artık bir cevap vermek gerekiyordu.'Niye Başbakan susuyor' diye bekleyenlerin beklentisine cevap olsun diye bunu vermek durumundaydım."dedi.

-OĞLUNUN ŞİRKETİ-

Oğlunun ortak olara kurduğu şirketin gazetelerde manşet olduğunu hatırlatan Erdoğan," Benim ailemin içinde komisyoncu bulamayacaksınız.Benim oğlumun ortağı ile beraber bir şirketleri var.Aldıkları gemi 17 yıllık eski bir gemi.Fiyatı da bellidir.2.5 milyon dolar civarında bir gemi.500 bin dolar peşinat ve banka kredisi ile aldıkları gemidir.Gemi kazancı ile bunun taksitine de ödeyebilir."dedi.

-"ÇELİK ÇOMAK OYNUYORLAR"-

Kamuoyu araştırmaların da AK Parti'nin yükselişinin görüldüğünü, bu yükselişin muhalefet partileri çıldırttığını söyleyen Erdoğan, Baykal'a yönelik eleştirilerini şöyle sürdürdü;

"Her gün bir başka türlü.Akşam başka sabah başka...Önceleri Erdoğan oraya(Çankaya) çıkacak dedi.Şimdi çıkmayacak demeye başladı.Nisan'ı bekleyin diyen bir lider var.Ama sen anlamadın.Verdik eline bir çelik çomak oynuyorlar.

-"TÜRKİYE'NİN MUHALEFET SORUNU VAR"-

Türkiye'nin bir iktidar sorunu yok ama muhalefet sorunu var.Derdimiz bu.Muhalefet nedir sorusuna halk cevap bulamıyor.Muhaletef etmek demek alternataf projeler, gerçekci öneriler sunabilmek demektir.Her hayırlı işe karşı çıkan, karalamayı usül hale getiren bir muhalefet anlayışı var.Hele anamuhalefet tam evlere şenlik.Anamuhalefet partisinin bu tavrı muhalefet kavramını zayıflatıyor."dedi.

-SAVCILARA ÇAĞRI-

Belediye başkanıyken yolsuzluk yaptığı yönündeki iddialara da yanıt veren Erdoğan,"Çok gizlilik damgası taşıyan bir evrakı önce Mecliste, milletvekili gösteriyor.Ben buradan savcılara suç duyurusunda bulunuyorum.Çok gizlilik damgasını taşıyan bir evrakı CHP nasıl eline geçirmiştir bunun hesabını versinler.Peki orada ne diyor. Bu tarihte Erdoğan hapiste ama Erdoğan ile ilgili duyumlar olduğunu söylüyor.Kim? O zamanki vali.Bir vali duyumlar aldığını söylemez.Bir vali belge ortaya koyar.

Gazetelerde başlıklarını attılar.Hiçbir zaman güneşi balçıkla sıvayamacaklar.

-KUTUPLAŞTIRMACI SİYASET-

Ne demek ya duyum almışlar.Olur mu duyumla.Ama tabi anlayana saz anlamayana davul zurna az.Çağdaş demokratik değeleri hazmedememiş bir partinin olumlu katkı yapmasını beklememek gerekir. Anamuhalefet partisine sesleniyorum; Bu kutuplaştırmacı, hırçın siyaset ne size ne Türkiye'ye yarar sağlar.Bu ucuz siyasi taktiklerin tarih sayfalarında hak ettiği karşılığı bulacağından şüphe duymuyorum."şeklinde konuştu.

CHP'yi pehlivana benzeten Erdoğan,"Yenilen pehlivan güreşe doymaz."dedi

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title