Haberler

Başbakan Erdoğan'dan Başörtüsü Çağrısı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Memur-Sen'in iftarına katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Memur-Sen'in iftarına katıldı. Harbiye Kongre Merkezi'ndeki iftarda konuşan Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ' Başörtüsü sorunun biz çözeriz' sözlerine karşılık vererek," Var mısın bu işe, 13 Eylül'de ? Buyurun! MHP'de bu işte daha önce vardı. Birlikte çalışalım. İşi bitirelim. Bu iş artık, Türkiye'nin gündeminden kalksın" diye konuştu.

" Bizi test etme yoluna gitme" diyerek Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulunan Başbakan Erdoğan, " Bizim özümüz neyse sözümüz de o. Bu akşamdan tezi yok" dedi. Erdoğan CHP'nin başörtüsü yasağının kaldırılması konusunda yaptığı çalışmaya da atfıta bulunarak, " siz siyasetçi misiniz, moda tasarımcısı mısınız ? Bunu söyleyin? Bırakın milletin eğitim özgürlüğüyle oynamayı" dedi.

ŞEHİTLERİMİZE NASIL ANLATACAKSIN

CHP Liderinin Tunceli'de yaptığı Genel Af çağrısına tepkisini sürderen Başbakan Erdoğan, " Van'a gidip başka, İzmir'de başka konuşma. Bu ara çıktı ' Genel af ' diyor. Tunceli'de diyor. Ondan sonra manevra yapıyor. ' Ben bununla bölücü başını kasdetmedim' diyor, Kasdetsen ne olur ; etmesen ne olur ? 7 bin şehidime nasıl hesap vereceksin? Nasıl sen bunu söylersin ? Bu yetkiyi nerden aldın ? Parlamentodaki sayın ne ?" şeklinde konuştu.

12 EYLÜL İSTİSMARI YAPTILAR

Konuşmasının büyük bir bölümünü Anayas Referandumuna ayıran Başbakan Erdoğan, Memur-Sen'in anayasa değişliğine evet demesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdikten sonra hayır cephesine yüklendi. Erdoğan, " 12 Eylül'le yüzleşmemizden, gençlerimizi anmamızdan rahatsız oldular. Yıllarca 12 Eylül'ün istismarını yaptılar. Bizim 12 Eylül'le yüzleşiyor olmamız, vicdanlarını rahatsız ediyor. ' Hak' dediler, 'hukuk' dediler, iş bunlara somut karşılıklar bulmaya gelince yapmadılar. Partilerinin kapatılmasının her fırsatta şikayette bulunanlar, TBBMM'de oy kabinine gidip evet diyemediler" diye konuştu. Hayır dilenlerin neden hayır dediklerinin farkında olmadıklarını belirten Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: Mensup olduğu parti ve ideoloji nedeniyle 'hayır' diyor. Biz 12 Eylül'de harhangi bir partinin altına mühür vurmayacağız. Evet ya da hayır oyu kullanacağız. Ak sütünüz gibi, beyaz olana evet mührü vuracağız. Orda parti amblemi yok. Orda benim ismim yok. Orda evet var veya hayır var. Burada 26 maddelik bir anayasa değişikliğini oyluyoruz. Dinliyorum, siyasi partilerin genel başkanlarını dinliyorum, onlar bile anayasa paketinin içeriğine girmiyorlar. Bugün yine baktım, çay, incir, fındık bunları konuşuyorlar. Yapılan bu değişiklik Türkiye'de anayasa üzerinde sadece 12 eylül'ün vesayetinin değil, 27 mayıs vesayetini de kaldırdığını söyleyen Erdoğan, " Biz sadece 12 Eylül'de idam edilen gerçlerin hatırasını değil, merhum Adnan Menderes'in de hatırasını yadediyoruz" şeklinde konuştu.

" ŞİMDİ NEDEN EVET DEMİYORSUNUZ"

Geçmişten bu yana yargıda kadroloşmadan şikayet edenlerın olduğunu anlatan Recep Tayyip Erdoğan, "Bunların kendi yandaşlarını yargı koymayıpta MHP'lileri ya da Refah Partilileri mi koyacağız" sözlerine vurgu yaptı. Erdoğan konuşmasında "Artık fişlemeliri sona erdiren bir anayasa değişikliği getiriyoruz. Eşi başörtülü, başı açık, evine kaç başörtülü geliyor. Akrabalarında başörtülü var mı? Alevi mi, hangi okuldan mezun, bütün bunlara varıncaya kadar işte bu fişlemeye son vermek için evet diyoruz. Yurt dışına çıkmanın yasaklanmasına ancak hakim kararıyla olmasına evet diyoruz. Kamu denetçiliği için evet diyoruz. YAŞ kararlarını yargı sürecine açıyoruz. Anayasa mahkemesi ve HSYK'nın geniş tabanlı hale getiren bir düzenleme getiriyoruz. Ne diyordu CHP 2 maddeyi çıkarın tüm maddelere 'evet' diyoruz. Neydi o 2 madde anayasa ve HSYK yapısı. Ne oldu anayasa mahkemesine götürdü. Mahkeme esasa girerek redakte etti ama bu haliyle tamam dedi. O değişiklikle milletimizin önüne getirdiler. Şimdi neden evet demiyorlar." dedi.

Dilhun GENÇDAL- Ünsal ÇAKİN- İSTANBUL- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Yozgat'ta deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? Sivas deprem nerede oldu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Sivas'ta deprem mi oldu 18 Nisan Perşembe? SON DAKİKA Sivas deprem nerede oldu? Hudutsuz Sevda 29. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 29 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Sakla Beni 25. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle!
title