Haberler

Başbakan Erdoğan'dan Amasya Tamimi Mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Amasya Tamimi'nin yayınlanmasının 89'uncu yıldönümü nedeniyle Amasya Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'e bir mesaj gönderdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Amasya Tamimi'nin yayınlanmasının 89'uncu yıldönümü nedeniyle Amasya Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'e bir mesaj gönderdi. Amasya Tamimi'nin milli mücadelenin meşalesini ateşleyen büyük bir uyanış olduğunu kaydeden Erdoğan, Amasya Tamimi'yle tarih sahnesinden silinmek istenen milletin birlik ve beraberlik içerisinde hemen harekete geçerek, düşman işgaline karşı azim ve kararlılıkla mücadele edeceğini bütün dünyaya ilan ettiğini belirtti. Erdoğan mesajında şöyle dedi:

"Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Amasya'da "Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır' diyerek, bu büyük mücadele azminin dayandığı ruh ve şuuru ortaya koymuştur. İşte bu temel üzerinde yükselen Cumhuriyetimizin, gelecek ideallerine bugün her zamankinden daha yakınız. Milletçe, aynı ruh ve şuurla, aynı gönül birlikteliğiyle, her geçen gün güçlenen Türkiye'mizle Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına hazırlanıyoruz." (ANKA)

(İG/ÇAĞ)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title