Haberler

Başbakan Erdoğan: "Cumhurbaşkanı'yla Tatbikatta Yeri Geldiğinde Görüştük"

Başbakan Erdoğan, Efes 2007 Tatbikatı Sırasında Cumhurbaşkanı Sezer ile Yeri Geldiğinde Görüştüklerini Söyledi.

Başbakan Erdoğan, Efes 2007 tatbikatı sırasında Cumhurbaşkanı Sezer ile yeri geldiğinde görüştüklerini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile Efes 2007 tatbikatı sırasında, yeri geldikçe, tatbikatın seyri hakkında görüştüklerini belirtti.

Başbakan Erdoğan, NTV'de katıldığı programda, Efes 2007 Denizkurdu Tatbikatı sırasında, Cumhurbaşkanı Sezer ile 4 saat boyunca konuşmadıkları şeklindeki haberlerin hatırlatılması üzerine, "Nasıl hiçbir şey konuşmayız? Sayın Cumhurbaşkanı geldiği zaman en azından bir tokalaşmamız var. 'Nasılsınız, iyi misiniz?' Oradaki operasyon esnasında bazı diyelim ki hedef vurma vs. bunların aramızda değerlendirmelerini oturduğumuz yerde tabii ki yaptık" dedi. "Herhalde 4 saat aralıksız birbirimizle konuşmak, sohbet etmek gibi bir şey de olmaz" diyen Erdoğan, söz konusu haberleri "çirkin şeyler" şeklinde yorumladı

Erdoğan, şunları söyledi:

"Devletin tepesinde geçmiş dönemde olanları yaşatmamanın gayretini verdim, mücadelesini verdim. Başarılı olduğumu düşünüyorum. Hiç değilse bu dönemde Anayasaların fırlatıldığını görmediniz, böyle bir şey duymadınız. Böyle bir şey yok. Herhangi bir sıkıntı bu noktada duyuldu mu? Yok. Yani benim önerdiğim, gönderdiğim birçok şeyler iade edilmiştir ama ben kalkıp da medyayla bunları paylaşmadım bugüne kadar. Böyle bir şey söylemedim, konuşmadım. Örneğin son Anayasa paketi 15 günlük sürenin bitimine yarım saat kala gönderilmiştir. Biz kalkıp bunun üzerinde, ben yorum yapma yoluna gitmedim. Yorum yapmak da hakkımdır, yapabilirim, buna mani bir hal yok.

Yasama organı niye ısrar edip de iade ediyor tekrar. Bu onun en tabi Anayasal hakkı ve bunu iade ederken de gerekçelerini ortaya koyacak."(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title