Haberler

Başbakan Erdoğan, Çubukçu'yu Eleştiren AK Parti Milletvekillerine Sitem Etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Eşi Olcay Baykal ile İlgili Olarak 'Eşiyle Akşam Yemeği Bile Yemeyen, Yanında Hiçbir Yere Götürmeyen Biri, Başörtüsüyle Eşini Her Yerde Temsil Eden, Eşinin Yanından Ayrılmayan Kadını Çankaya Köşkü'ne Yakıştıramıyor' Diyen Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'yu Eleştiren AK Parti Milletvekillerine Sitem Ettiği Öğrenildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın eşi Olcay Baykal ile ilgili olarak 'Eşiyle akşam yemeği bile yemeyen, yanında hiçbir yere götürmeyen biri, başörtüsüyle eşini her yerde temsil eden, eşinin yanından ayrılmayan kadını Çankaya Köşkü'ne yakıştıramıyor' diyen Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'yu eleştiren AK Parti milletvekillerine sitem ettiği öğrenildi.

AK Parti'nin dün gerçekleştirilen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın eşi Olcay Baykal ile ilgili yaptığı açıklamalar da gündeme geldi. Çubukçu'nun ''Eşiyle akşam yemeği bile yemeyen, yanında hiçbir yere götürmeyen biri, başörtüsüyle eşini her yerde temsil eden, eşinin yanından ayrılmayan kadını Çankaya Köşkü'ne yakıştıramıyor' yönündeki sözlerine AK Parti'den de çok sayıda milletvekilinin tepki gösterdiğini hatırlatan Başbakan Erdoğan, Çubukçu'ya sahip çıktı. "Nimet Hanım'ın mücadelesini maalesef partideki bazı arkadaşlar bile anlayamamış" diye sitem eden Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin eşlerin tartışma içine çekilmesinden rahatsızlık duyduğunu ancak muhalefetin bu süreçte ciddi muhalefet anlayışıyla hareket etmediğini kaydetti. Erdoğan'ın toplantıda "Biz Olcay Hanım'ın, sayın Baykal'ın yanında durup durmayacağına, eşiyle gidip gitmemesine karışmayız. Mesele o değil. Mesele sayın Baykal'ın bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmadır. Nimet Hanım'ın yaptığı açıklama da buna tepkidir" değerlendirmesini yaptığı öğrenildi.

(DA-ÖK-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title