Haberler

Başbakan Erdoğan CHP'ye Yüklendi "Öcü Edebiyatından Medet Umanlar Var"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Muhalefet Partilerine Yüklendi. Erdoğan, Türkiye'de Hala Öcü Edebiyatından Medet Uman Bir Zihniyetin Olduğunu Öne Sürerek, "Sözüm Ona Cumhuriyeti Koruyacaklar. Cumhuriyeti Cumhur Korur. Cumhur Milletin Ta Kendisidir. Kimse Kalkıp Bunu Kendi Tasarrufuna Alamaz" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de hala öcü edebiyatından medet uman bir zihniyetin olduğunu öne sürerek, "Sözüm ona Cumhuriyeti koruyacaklar. Cumhuriyeti cumhur korur. Sizin işiniz Cumhuriyeti daha da ileriye götürmek. Cumhur milletin ta kendisidir. Kimse kalkıp bunu kendi tasarrufuna alamaz" dedi. Erdoğan, CHP'nin kendisi ve İçişleri Bakanı Aksu hakkında verdiği soruşturma önergesi görüşmelerine katılmayacağını söyledi.

Meclis'te partisinin haftalık grup toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet partilerine yüklendi. AKP'nin değişim kavramıyla siyasete girdiğini kaydeden Erdoğan, partisinin Türkiye için değişim adresi olduğunu söyledi. Erdoğan, "Türkiye 'nin güçlü değişim idaresi 15 ayda AKP'yi iktidara taşıdı. 4 yıllık iktidar pratiğimiz ile her alanda güçlendik. Milletimizin artan desteğiyle iktidarımız, değişim, dönüşüm ve kalkınma yolunda ilerledi" dedi.

Erdoğan, hem statükocu olup, hem değişimci olunamayacağını vurgulayarak, "Değişim öncelikle bir zihniyet meselesidir. Milli iradeye dayanmayan güç almayan hiçbir değişim başarılı olamaz" diye konuştu.

STATÜKODAN ÇOK ÇEKTİK

Erdoğan, statükodan ve kavgadan yana olan siyasilerin mazilerinin iyi araştırılması gerektiğine işaret ederek konuşmasına şöyle devam etti;

"Statükodan çok çektik. AKP millet iradesini özgürleştirmek için yola çıktı. Onların milletle arası açık. AKP Türkiye'yle birlikte güçlenir. Bizimle geri dönmemek üzere bir yola girmiştir. Bu yolun klavuzu milletin ta kendisidir. Statükonun tıkadığı yollar ve kanallar bir bir açılmaktadır. Kavgada varlık bulanlar adaletten rahatsız olacaktır. Kutuplaşmadan nemalalanlar istikrardan şüphesiz rahatsız olacaklardır. Ben milletime özellikle buradan hatırlatıyorum. Statükodan yana olan siyasilerin mazilerini iyi araştırsınlar."

"Bunların bir dikili ağaçları var mı?" diye soran Başbakan Erdoğan, "Bunlarla bu ülkede hayat durdu, insanın yaşam standartları aşağılara çekildi. Hayatı her zaman için sıkıntıya sokmuşlardır" dedi.

"Gençler sizlere de hatırlatıyorum" diyen Başbakan Erdoğan muhalefet partilerini işaret ederek, "Bunları şu ana bakıp değerlendirmeyin. Bir önceki muhalefete bakın. Güçlü bir koalisyon vardı. Kim vardı ANAP, DSP ve MHP. Nasıl bir Türkiye aldılar, AKP'ye nasıl bir Türkiye bıraktılar buna bakın. Ana muhalefet partisi CHP'nin geçmişine bakın, bu kadar kendisiyle çelişen bir parti yoktur. Akşam başka görüntü, sabah başka bir görüntü verenlerin bu ülkeye hayrı yoktur. Başlarına gelen musibetten ders alacaklarına, millet iradesiyle yeniden prim almaya çalışıyorlar. Ama milletimiz onlara prim vermeyecektir. Millet onlara ders verecektir. Türkiye kötü yönetimler elinde, uzun ve sıkıntılı yıllar yaşadı" diye kaydetti.

AKP iktidarının kötü gidişata dur dediğini, statükonun yerini değişim, küçük hesapların yerini ise büyük hedeflerin aldığını söyleyen Erdoğan, Türkiye'yi hak ettiği yere taşımak için öncelikle değişimin şart olduğunu ifade etti. "Milletimize açıkça hiçbir şeyden çekinmeden bu ülkeyi değişime taşıyacağız dedik. Yaptık. Statükoyu kıracak değişimin önünü açacak bir siyasetin özlemini çektik" diyen Erdoğan, "Türkiye'de istikrar olmazsa güven olmazsa bu değişim olmazdı" dedi.

Yapay günlerle kriz güdenlerin bu ülkeye faydalarından çok zararlarının olduğu görüşünü savunan Başbakan Erdoğan, bayatlamış olaylarla gündem yaratmaya çalışanların acizlik ve çaresizlik içerisinde olduklarını ileri sürdü.

24 SAATTE ŞİRKET KURUYORUZ

Erdoğan, muhalefet partilerinin bayatlamış konularla gündemi meşgul etmeye devam edeceklerini öne sürerek, "Halkımız, önümüzdeki haftaları ve ayları iyi takip etsinler. Ekranlarda önlerine bazı bilgiler gelebilir, bayatlamış konuları tekrar tekrar ısıtarak sokaklara düşecekler, göreceksiniz. Dünya değişiyor, şartlar değişiyor, aktörler değişiyor. Ama bunlar değişmiyor. Geçmişte onlarca yılda gerçekleşen olaylar artık hafta içinde gelişiyor. Geçmişte bir şirket kurmak 6 ay bir yıl bekleniliyordu. Şimdi 24 saatte şirket kuruyoruz.

Kendini geliştirmek bir erdemdir. Geçmişe saplanıp kalanlar unutmasınlar boşa kürek çekerler. Kendisi değişmeyen gelişemeyen ne çevresini ne ülkesini değiştirir" diye kaydetti.

CUMHUR MİLLETİN TA KENDİSİDİR

Erdoğan, şöyle devam etti:

"Toplumsal değerlerle kavgalı, cumhuriyetimizin çağdaş değerleriyle kavgalı, kendi içinde kavgalı siyaset bu ülkeye ne kazandırır. Bizim siyaset lügatımız da kavga yok. Türkiye'de hala öcü edebiyatından medet uman bir zihniyet var. Milletin karşısına siyasi korkuluklar dikiyorlar, korkutmak ürkütmek ve sindirmek istiyorlar. Kışkırtmalara ve hakaretlere başlayacaklar. Bunların arasında karalar bağlayanda var. Sözüm ona Cumhuriyeti koruyacaklar. Cumhuriyeti cumhur korur. Siz, cumhuriyeti daha da ileriye götürecek katkıda bulunun. Cumhur milletin ta kendisidir. Kimse kalkıp bunu kendi tasarrufuna alamaz. Öcü gösterip kriz ünitesi gibi çalışıyorsunuz. Bunların derdi benle. Bunlar cumhuriyeti korumanın derdinde değil, kendi çıkarlarının derdinde. Çünkü hortumlar kesilince nasıl hortumlar temin edeceklerinin peşinde.

Önümüzde iki seçim var. Tehlikeyi biz engelledik diyecekler. Muhalefeti izleyin göreceksiniz. Akıllarınca kafaları bulandıracaklar" dedi.

ÖCÜ EDEBİYATI

CHP'ye yüklenmeye devam eden Erdoğan konuşmasına şöyle sürdürdü:

"Önce erken seçim dediler, sonra, erken seçim olacak Nisan dediler. Kasım'da yapacağız. Boşuna yorulmayın bu ülkeyi de yormayın. Öcü edebiyatıyla karşımıza çıkmayın. Bizde öncekilere de aynı şeyleri yaptılar. Turgut Özal için neler dediler.

GELMEYECEĞİM

Erdoğan, CHP'nin kendisi ve İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu hakkında verdiği soruşturma önergesine yönelik, "Şahsim ile ilgili soruşturma önergesi verebilirsin, ama Türkiye Cumhuriyeti'nin bir başbakanı hakkında verdiğin önergenin her cümlesine dikkat edeceksin. Bu ne perhiz ne lahana turşusu. Bir hafta önce benim İçişleri bakanım hakkında bir önerge verdiniz. Bunlar anlaşmışlar. Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanı hakkında soruşturma önergesi veriyorsunuz dikkat edin. Müflis tüccar yine o eski defterleri karıştıracak. Ben Meclis'i meşgul edemem. Gelmeyeceğim" diyerek tepki gösterdi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title