Haberler

Başbakan Erdoğan: "Bu Garabeti Yaşatanlar, Bunun Utancını Yaşayacaklar"(2/son)

Başbakan Erdoğan, Partisi Hakkında Açılan Kapatma Davasına İlişkin İlk Değerlendirmeyi Siirt'te Yaptı ve "Millet İradesini Hiçe Sayarak Hukuk Tesis Edilemez. Bu Talihsiz Girişimin Hukuki Zemini Yok" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece. Şartlar ne olursa olsun, kar kış olsun, boran fırtına olsun, gündüz gece olsun bu yolda yürüyeceğiz. Halka hizmet yolunda yürüyeceğiz" dedi.

Başbakan Erdoğan, AKP hakkında açılan kapatma davasına ilişkin ilk değerlendirmeyi Siirt'te partisinin Kadın Kolları Kongresi'nde yaptı. AKP iktidara gelene kadar gençlerin geleceği korkuyla baktıklarını ve umutlarının tükenmeye yüz tuttuğunu söyleyen Erdoğan, "Çocuklarımızın gözlerime umut, kalplerine gelecek heyecanı geri döndü. Çünkü Ak Parti iktidara geldi. Ak Parti bu milletinin adalet taleplerinden doğdu. Ak Parti Ahmet'in, Mehmet'in, Hasan'ın, Hüseyin'in kişisel çıkarlarına dayalı kurulmuş bir parti değil. Ak Partinin kurulma kararını millet verdi, siz verdiniz. Ak Parti bu milletin vicdanından aklından doğdu. Ak Parti'yi milletimiz kucakladı, Ak Parti de milletimizi kucakladı" dedi.

-UZUN İNCE BİR YOL-

Başbakan Erdoğan, hiçbir şehri ötekinden ayırmadıklarını, hiçbir zümrenin ve çıkar çevresinin partisi ve iktidarı olmadıklarını savunarak, şöyle dedi :

"Türkiye'yi bir bütün olarak sevdik, inşallah son nefeslerimize kadar da öyle seveceğiz. Biz bu yola çıkarken ne dedik, hatırlayın. Tıpkı Aşık Veysel gibi 'uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece.' Evet biz uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece. Şartlar ne olursa olsun, kar kış olsun, boran fırtına olsun, gündüz gece olsun bu yolda yürüyeceğiz. Halka hizmet yolunda yürüyeceğiz. Doğruya hizmet yolunda yürüyeceğiz. Bu yolda bizi almaya kimsenin gücü yetmeyecek. Bu böyle devam edecek."

-VESAYET SİYASETİ BİTMİŞTİR-

Erdoğan, kadınların siyasete katkılarını anlatırken konuşması sık sık sloganlarla kesildi. Sloganlara partisinin seçimlerde kullandığı, "beraber yürüdük biz bu yollarda" şarkısının sözleriyle yanıt veren Erdoğan, şunları söyledi:

"Biz bu milleti seviyoruz, millet de bizi seviyor biliyoruz. Sevgi karşılıklı. Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda... diyerek yola çıktık AKP'nin dışında Kadın Kolları Kongrelerini böyle muntazam yapan başka bir parti yok. Kadını siyasete taşımayı böyle planlayan bizden başka parti yok. Türkiye'nin kaybedeceği bir siyasetin kazananı olmaz. Kim Türkiye'yi huzursuz ederek kendine fayda sağlayacağına inanıyorsa gaflettedir. Demokrasiyi içine sindiremeyenlere, demokrasi dışı yolları tevessül edenlere asla prim vermeyeceğiz. Artık demokrasi bu ülkenin, olsa da olur olmasa da oluru değil, olmazsa olmazıdır. Bu milletin teveccühüyle siyaset sahnesinde yer bulanların muhasebelerini yapmaları yerinde olur. Gölgeli siyasetin son kullanma tarihi geçti. Vesayet siyaseti bitmiştir."

-UMUDUMUZU KIRAMAZLAR

Konuşmasında gençlere seslenen ve "Gençler, üç şeyi unutmayacağız" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Üç şeyi unutmayacağız, umudumuzu, birbirimize olan bağlılığımız ve istikrar. Bunlar o güzel yarınların kapısını açacak altın anahtarlar. Bizim umudumuzu kırmayı planlıyorlar, asla başaramayacaklar, asla bu ülkenin ahengini bozamayacaklar. Umut ışıltısını asla söndüremeyecekler, birliğimizi asla zedeleyemeyecekler. Değişim istikrarına hiçbir şekilde gölge düşüremeyecekler. Ülkenin rotasının karanlıklara çevrilmesine asla izin vermeyeceğiz. Türkiye'nin üzerindeki sır perdesi kalkmıştır. Devletimiz milletimizle bütünleşti, buzlar eridi, Türkiye'ye bahar geldi. Gençlerimiz daha aydınlık, daha güçlü bir ülke olarak taşıyacaklar. Türkiye düne göre bugün daha iyi bir noktada. Bu kazanımlardan geriye dönüş olmayacak. Demokratik kazanımları bu millete çok görenler olabilir. AK Parti kurulduğu günden bu yana en üst düzeyde sorumluluk duygusuyla hareket etmiş, sadece bu ülkeye hizmet düşünmüştür. Bu sadece AKP'nin görevi değildir. Demokratik saygınlığa gölge düşürenler bunun vebalini de taşıyacaklar. Bu millet ne badireler atlattı. Ekonomik krizlerin enkazı altından kalkarak bugünlere geldik."

-BU GARABETİ YAŞATANLAR BUNUN UTANCINI YAŞAYACAKLAR-

"Millet iradesini hiçe sayarak hukuk tesis edilemez. Bu talihsiz girişimin hukuki zemini yok" diyen Erdoğan şunları dedi:

"Milletimizi böyle bir garabetle, ayıpla karşı karşıya bırakanlar bunun utancından kurtulamayacaklar. Müsterih olun, Sandıkta verdiğiniz yetkilere sonuna kadar sahip çıkacağız Biz gece gündüz çalışalım, birileri de çıksın milletimizin kazanımlarını bir çırpıda heba etsin. Türkiye demokrasi yürüyüşünü aksatmadan sürdürecek. Yeni bir demokratik adım için hazırlıklarımız sürüyor. Uydu yoluyla tüm dünyadan izlenecek, İran ve Irak'ın Türkiye'ye yakın bölgelerine yayın yapan Türkçe, Farsça ve Arapça yayın yapacak kanal açılacak. 2009 başında yayına geçecek. Ortadoğu başta olmak üzere geniş bir coğrafyada takip edilecek."

Erdoğan, konuşmasında bölgeye yapılacak baraj, duble yollar, sulama kanalları, mayınlı arazilerin temizlenmesi gibi yatırımlar hakkında da bilgi verdi. (ANKA)

(İG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Trabzonspor Karagümrük maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! TS Karagümrük maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title