Haberler

Başbakan Erdoğan: "Bizim Evde Su Akıyor, Medya Abartıyor"(2)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'daki Su Sıkıntısıyla İlgili Olarak, "Bizim Evde Su Akıyor, Depodan Alıyoruz. Bizim Su Sıkıntımız Yok. Medya Biraz Abartıyor" Dedi.

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'daki su sıkıntısıyla ilgili olarak, "bizim evde su akıyor, depodan alıyoruz. Bizim su sıkıntımız yok. Medya biraz abartıyor" dedi.

-Erdoğan, MHP'lilerle DTP'lilerin tokalaşmasını ise "İnşallah hayırlı olur" diye değerlendirdi.

ANKARA (ANKA) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'daki su kesintisinden aile olarak etkilenmediklerini söyleyerek "Bizim evde su sıkıntımız şu anda yok. Evde depo vardı zaten. Ama biraz da öyle zannediyorum ki medya bu işe yardımcı olması lazım. Yani olayı çok abartıyoruz gibi geliyor" dedi.

Erdoğan ,İstanbul'a hareketinden önce, TBMM'den ayrılırken ANKA muhabirinin "Su sıkıntısından etkileniyor musunuz? Emine Hanım bundan şikayetçi mi" şeklindeki soruya, "Bizim evde su sıkıntımız şu anda yok. Evde depo vardı zaten. Ama biraz da öyle zannediyorum ki medya bu işe yardımcı olması lazım. Yani olayı çok abartıyoruz gibi geliyor" dedi. İstanbul'da 1994'te benzer bir sıkıntının yaşandığını kaydeden Başbakan Erdoğan, "Ondan sonra yaptığımız bazı hamlelerle iş çözüldü" diye konuştu.

-"IRMAKLARI BELEDİYE BAŞKANLARI MI KURUTTU?"-

Erdoğan, sorunun "AKP'li belediyelerde su sıkıntısı var" gibi noktalara çekmek isteyenler olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"Bir defa küresel bir olay var. Dünyanın her yerinde bir küresel ısınmanın getirdiği netice var, sıkıntı var. Yani ırmaklar, nehirler, dereler kuruyor. Yani ırmakların derelerin kurumasının müsebbibi belediye başkanları mıdır? Bu kadar komik şeyler olur mu? Yani AKP'ye vurabilmek için gel getir olayı buraya dayandır. Belki daha önce yapılması gereken farklı yatırımlar, bereketli kuruma şeyi daha geç olacak nehirler de buraya bağlanabilirdi. Örneğin şu andaki proje gibi bunlar olabilirdi. Bunlar da bir gecikme olarak kabul etmiş olalım. Ama ben inanıyorum ki yıl sonunda inşallah Ankara, İstanbul'da da zaten şu anda herhangi bir sıkıntı yok. Eylül, ekim gibi de İstanbul'da Melen projesi de bağlanacak. Bundan sonraki sürece yönelik büyük şehirlerimizin özellikle bu denizlere akıp giden bu tür ırmakların değerlendirerek şehirlerimizin aynı şekilde ve özel sektöre ihale ettiğimiz izim birçok yerler var. Onları bir an önce devreye alacağız."

Başbakan Erdoğan, enerji şurasının ardından su şurasının da düzenlenmesi için talimat verdiğini açıkladı.

-"BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜNE KARŞI DAYANIŞMA"-

Başbakan Erdoğan, TBMM'deki yemin töreninde MHP ile DTP'lilerin tokalaşmasını ise şöyle değerlendirdi:

"İnşallah hayırlı olur. Temennimiz odur ki, Türkiye daha ileri bir demokrasiyi inşallah Meclis çatımız altında yaşasın, teneffüs etsin. Bunu da başarmanın gayreti tabii ki tek taraflı olmaz. Hep birlikte olur. Ben daha önce bir şey söyledim, özellikle bölücü terör örgütü noktasındaki hassasiyeti bir defa Parlamento çatısı altındaki bütün partilerimizin ortak olarak göstermesi lazım. Bu tür bir dayanışmanın yapılması şart. Bu tür dayanışma olmazsa ülkemiz zarar görüyor, milletimiz zarar görüyor. Tabii ki biz bunun beklentisi içerisindeyiz, onu da söylemek zorundayım."

-"HÜKÜMETİ KURMA GÖREVİ PAZARTESİ"-

Erdoğan, hükümetin kaç günde kurulacağı şeklindeki bir soru üzerine de, "Pazartesi günü büyük ihtimalle sayın Cumhurbaşkanımız davet ettiler böyle bir görevlendirmeyi yaptıktan sonra biz çalışmalarımıza başlayacağız" dedi. Cumhurbaşkanlığı için yapılacak uzlaşmanın Abdullah Gül'ün etrafında mı olacak?" sorusuna da "Hayırlısı olur inşallah" diye yanıt verdi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title