Haberler

Başbakan Erdoğan, Belediyelerdeki Yapılanmayla İlgili Eleştirilere Cevap Verdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Belediyelerdeki Yapılanmayla İlgili Eleştirilere Cevap Vererek, "Bazıları 'AK Parti Kendine Göre Bir Siyasi Yapılanma Yapıyor' Diyor. Mevcut Nüfusu 2 Bin Altında Olan Belediyelerin Yüzde 58'i AK Parti'li Belediye. Ben Belediyecilikten Geldim. Öyle Küçük Siyasi Hesaplar İçinde Olmayacağım" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, belediyelerdeki yapılanmayla ilgili eleştirilere cevap vererek, "Bazıları 'AK Parti kendine göre bir siyasi yapılanma yapıyor' diyor. Mevcut nüfusu 2 bin altında olan belediyelerin yüzde 58'i AK Parti'li belediye. Ben belediyecilikten geldim. Öyle küçük siyasi hesaplar içinde olmayacağım" dedi.

AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanlığı 2. Olağan Kongresi, Abdi İpekçi Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşti. Kongreye Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, AK Parti'li milletvekilleri, ünlü türkücü İbrahim Tatlıses ve çok sayıda AK Partili katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, gençlerin özlemlerini ve heyecanlarını siyasete yansıtmasının, bu ülkeye duydukları sevginin bir göstergesi olduğunu kaydetti. Gençlerin gelişimini inkar eden milletlerin rekabette geriye düşmekten kurtulamayacağını söyleyen Başbakan Erdoğan, "Sizler sadece geleceğimizin değil bugünümüzün de teminatısınız. Bugünkü varlığınızla, potansiyelinizle üstleneceğiniz roller, yarın üstlenecekleriniz kadar önemlidir. Hayatın her alanında gençlerimiz aktif olmak zorundadır. Türkiye, en ücra köyüne kadar sizin gözünüzdeki ışık ile aydınlanacaktır. Allah'ın izniyle Türkiye'ye çok büyük hizmetlerde bulunacağınıza dair size sonuna kadar güveniyorum" dedi.

Gençlik yıllarından itibaren aktif siyasetin içinde yer aldığını hatırlatan Erdoğan, "Türkiye heyecanını hep yüreğimde yaşadığım için sizin heyecanınıza sahip olmak yüreğimi kabartıyor ve bizleri gençleştiriyor. Genciz çünkü Türkiye ile ilgili rüyalarımız var. Yarınlara dair büyük heyecanımız var. Genciz çünkü tüm milletimize yetecek kadar sevgimiz, ülkemizi ayağa kaldıracak kadar sevdamız var. Genciz çünkü değişimden, gelişimden, yenileşmeden yanayız. Değişemeyen, gelişemeyen, dünyaya olup bitenleri okuyamayan siyasetçiler bu ülke gençliğini anlayamaz. Geçmişin karanlık dehlizlerinde kaybolan o körü körüne statükoyu korumaya çalışan siyasetçiler, Türkiye'yi de dünyayı da anlayamazlar. AK Parti siyaseti, gençliğin bu dinamik ruhunu temsil ediyor. Her gün biraz daha genişleyen, her gün biraz daha aydınlanan bir yolu ileride daha çok genişletecek, daha çok aydınlatacaksınız. Ben buna inanıyorum" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, AK Parti iktidarının ilk döneminde Türkiye'de birçok köklü sorunu çözdüklerini belirterek, "Bazılarının hayal bile edemeyeceği işleri gerçekleştirdik. Bu değişikliğe en iyi şahit sizlersiniz. Çünkü sizler yeni dünyanın umut ve heyecanlarını, imkan ve kaynaklarını biliyorsunuz. Biliyorum ki siz sevgili gençler, sizin hızınıza, sizlerin bu heyecanına yetişecek, hayallerinize ortak olacak, hayallerinizi gerçekleştirmeyi mümkün kılacak bir yönetimden yanasınız. Siz gençler aidiyeti ile daha çok gurur duyacağınız bir Türkiye istiyorsunuz. Yarınlara güven içinde yürümek, engellere takılmadan koşmak istiyorsunuz. Allah'a şükür ki bu koşuda sizlerle beraberiz. Yüreklerinizde biriktirdiğiniz coşkuyu özlemi paylaşmak için buradayız. Sizlerin arasındayız. Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlıklar seviyesi üstüne çıkma hedefine hep birlikte yürüyoruz. Az kaldı. Bunu böyle biliniz" diye konuştu.

"BU GENÇ NÜFUS ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK DİNAMİĞİDİR" Abdi İpekçi'yi dolduran gençlere seslenen Başbakan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Gençler hikmet çok önemli. İlim farklı bir şey hikmet çok farklı bir şey. Bilgiyi alabilirsiniz, ilim adamı da olabilirsiniz ama asıl olan arif olmaktır. Eğer kendinizi bilmiyorsanız istediğiniz kadar okuyun o zaman arif olamazsınız kendinizi bilmedikçe. Hikmeti, irfanı, basireti geliştirmeliyiz. Bu sevdanızı heyecanınızı akılla ve bilgiyle desteklemelisiniz. Kalbinizde sevgiyi ve bilgiyi harmanlarsanız bu ülkenin umuduna en büyük katkıyı siz yapmış olacaksınız. AK Parti gençliğini ben böyle tanımlıyorum. Dünyanın geleceğini, ülkelerin kaderini, devletler arası ilişkilerin seyrini artık eskisi gibi kaba kuvvet belirlemiyor. Bir ülkenin kuvvetini duygusal refleksler, içi boş sloganlar da belirlemiyor. İyi bilmeyiyiz ki itibarın ve iktidarın kaynağı, ilimdir, bilgidir, irfandır, düşüncedir. Siyasi sosyal ve ekonomik teknolojik değerler üretmek sadece bilgiyle, düşünceyi tefekkürle mümkün kılar. Siyaseti kuru hamasetten, içi boş sloganlardan arındırmak da sizin görevinizdir. Büyük bir ülkeye sahip olmanın vakarı içerisinde kenetlenmelisiniz. Bütün ayrımları reddetmeli, dayanışmayı, diyalogu, sağlam bir iletişimi esas almalısınız. Sevgili gençler, Türkiye genç bir ülke, nüfusu genç. Türkiye nüfusunun yarısı 28 yaşın altında. Bu genç nüfus ülkemizin en büyük dinamiğidir. Cumhuriyete, demokrasiye sadakatle sahip çıkacak, milletimizin birlik ve beraberliğine sadakatle sahip çıkacak gençlerimizin o çağın bilgisi ile donanması şarttır. Atatürk'ün ifade ettiği gibi istikbale saheara dair büyük heyecanımip çıkacak gençlerin en iyi şekilde eğitilmesi gerekir. Üniversitelerimiz, ilkokullarımız dünya ile rekabet edebilecek kaliteye sahip olmaktadır." 5 yılda 115 bin derslik yaptıklarını ve hedefin 100 öğrencilik sınıflar değil 30 öğrencili sınıflara, ilköğretimde ve orta öğretimde inmek olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, "Türkiye'nin genelinde inşallah ADSL bütün illerimize ulaşıyor. 550 bin bilgisayar bütün okullarımıza dağıttık. En batıdan en doğuya, en kuzeyden, en güneye artık ilköğretimde orta öğretimde bilişim teknolojisi sınıflarında yavrularımızın bilgisayar ile öğretim yaptığını görüyoruz. Yeterli mi, değil. Yoksul yavrularımıza burs veriyoruz. Niye, onları eğitimden geri bırakmayalım. Üniversite gençliğimize de devamlı burslarını yükselttik. Şimdi de 150 YTL burs veriyoruz. Kredi Yurtlar Kurumu'nda sabah kahvaltısı ve akşam yemeğinde gençlerimize farklı uygulamalar getirdik. Bunları devam ettireceğiz. Tek hedefimiz daha iyi eğitilmiş bir gençlik. Bunu başaracağız. Ülkemizde bizim varlığımız sizlersiniz, sizleri yetiştirmek bizim görevimiz. Bize bu emaneti bu millet verdi, ayırt etmeksizin verdi. Bu görevi en iyi şekilde yapacak, gençlerimizi, muasır medeniyetler seviyesine Türkiye'yi taşıyacak şekilde hazırlayacağız" dedi.

Kendi nesillerinin büyük mahrumiyetler çektiğini söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Fakat biz yeni nesillerin aynı mahrumiyetler içinde yaşamasını istemiyoruz. Belki siz teksir kağıdı ne bilmiyorsunuz. Biz o teksir kağıtları ile okuduk. Şimdi biz okullar açıldığı zaman kuşe kağıtlardan kitaplarını yavrularımızın masalarının üzerine zengin fakir ayırımı yapmaksızın koyuyoruz" diye konuştu.

"5 YILDA 39 ÜNİVERSİTE AÇTIK, YIL SONUNA KADAR ÜNİVERSİTESİ OLMAYAN İL KALMAYACAK" Başbakan Erdoğan, araştırma geliştirme konusunda bütçeden ayrılan payın binde 6'dan yüzde 1'e çıktığına dikkat çekerek şöyle konuştu:

"Bakınız nereden nereye. Şimdi hedef 2013 yılında bu oranı yüzde 2'ye çıkarmak. Hedefimiz bu. Çalışmalarımıza bu gayretle devam ederken bu dönemde Türkiye Cumhuriyeti'ne kaç üniversite kazandırdık biliyor musunuz? 5 yılda 39 üniversite açtık. Bunları niye yapıyoruz? Çünkü ortaöğretimden mezun olan yavrularımız üniversiteye giremiyor. Onların önünü açalım. Şimdi Türkiye Cumhuriyeti'nde 72 vilayette üniversite var. 9 vilayette yok. Bu yıl o vilayetlere de açıyoruz. Bu yıl sonuna kadar üniversitesi olmayan vilayetimiz kalmayacak. Benim artık Hakkari vilayetimde de üniversite olacak. Ardahan'da da, Tunceli'de de olacak. Her yerde olacak. Ayrım yok. Bunu biz yaptık. Ama birileri istemeyebilir fakat milletim istiyor. Biz milletimizin diline tercüman olduk. Bu üniversiteler ile o illerimizin havasını bilimsellik yönünde, medeniyet yönünde çok daha farklı şekilde geliştirmek istiyoruz. Yeni bir adım attık. 5 yılda 5 bin öğrencimizi yurtdışına master ve doktoraya gönderiyoruz. Bu yıl itibariyle bini aştı gönderdiğimiz. İnşallah 5 yıl içinde 5 bini aşacağız. 5 yılda 2.5 milyon gençliğimize istihdam kapısı açtık." Şimdi en önemli adımın Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Güneydoğu Anadolu Projemizi inşallah 5 yıl içinde bitireceğiz. GAP ile birlikte hem eara dair büyük heyecanımistihdam hem sulama kanalları hem de barajlarımız bitmiş olacak. Bununla da kalmayacağız, ileri teknoloji yağmurlama damlama sistemini kullanacağız. Gençliğimiz de çok büyük bir istihdam alanına kavuşacak" şeklinde konuştu.

Konuşmasında gençlere hitaben, "Sizler bu ülkede daha çok sevgiyi, daha çok muhabbeti, daha çok diyalogu arttırın" diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Önyargılardan, iletişimsizlikten, ucuz sloganlardan biz çok çektik, siz çekmeyin. Çok arkadaşlarımızı bundan dolayı kaybettik. İnşallah bu devran farklı bir devran olacak. Bu devran; bilginin, hoşgörünün iletişimin egemen olduğu bir devran olacak. Ben AK Parti gençliğinde bunu görüyorum. Sizler, barışın sevginin sembollerisiniz. Sizler barışın teminatısınız. Sevginin sigortasınız. Sizleri ülkem için büyük bir şans olarak görüyorum" dedi.

"2023 YILINDA İNŞALLAH DÜNYANIN 10 BÜYÜK EKONOMİSİ ARASINDA YER ALACAĞIZ" Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin yaşanan gelişmeler sayesinde dünya ile rekabet halinde olduğunu kaydederek, "Avrupa Birliği'ne (AB) tam üyelik için de yürüyoruz. Göreve başladığımızda Türkiye Cumhuriyeti milli geliri 181 milyar dolar idi. Şimdi 5 yıl sonra 489 milyar dolar oldu. 79 senede 181 milyar dolar, 5 senede bunun üzerine ilave ettiğimiz rakam 308 milyar dolar. 2 bin 500 dolar kişi başı milli gelirle devraldık. Şimdi hamdolsun 7 bin doları aştık. 79 senede ihracatımızın geldiği yer 36 milyar dolar idi. 5 sene de bunu üzerine 70 milyar dolar koyduk, şimdi 106 milyar dolar. Türkiye'nin devletin networn stoku biz göreve geldiğinde cebimizdeki 100 liranın 79 lirası borçtu, şimdi 39 lirası borç. Olay bu. Sevgili gençler, hafıza-i beşer nisyan ile maluldür. Hep unutturmak isterler. Aldırmayın, her şey konuşuyor. Yollar konuşuyor. Duble yollarda 7 bin kilometreyi aştık. İşte Bolu Dağı tüneli. Yıllar yılı yapılmayan bu Bolu Dağı tünelini patates deposu haline getirmeyi düşünüyorlardı. AK Parti iktidarı tünel yaptı ve bunu halkına kazandırdı. Karadeniz sahil yolu göreve geldik, 15 yılda yüzde 35 yapılmıştı. Şimdi yüzde 65'ini tamamladık. Şimdi Karadeniz sahil yolu Samsun'dan Sarp kapısına kadar hizmet veriyor. Biz buyuz. Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece. Durmak yok yola devam. Gençler 2023 Cumhuriyetin 100. yılı olacak. Dünyada 17. büyük ekonomi. Hedef 2023 yılında inşallah Türkiye Cumhuriyeti, dünyanın 10 büyük ekonomisi arasında yer alacak. Bunu başaracağız. Yılmayın, engellere aldırmayın, tekrar tekrar denemekten bıkmayın. Bu engelleri aşacağız. İstikrarımız var. Dünya TC'ye güveniyor inanıyor ve bol bol yatırım yapıyor. Gençler ben bu vatanın, bu ülkenin hasretini ayrılık siyaseti olarak değil, hizip siyaseti olarak değil, zümre siyaseti olarak değil, sınıf ve bölge siyaseti olarak değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin özlemi olarak, birlik ve beraberlik siyaseti olarak görüyorum. Onun için sizleri kutluyorum. AK Parti, milletin birlik özleminin bir tezahürüdür. AK Parti'nin başarısı bu birlik ve beraberliğin bir sonucudur" ifadelerini kullandı.

"GEÇMİŞTE ÇIKAR UĞRUNA YAPILAN BELEDİYELERİ, İLÇEYE KÖY OLARAK BAĞLIYORUZ" Belediyelerle ilgili yapılanmalar konusuna da değinen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu:

"Türkiye Cumhuriyeti genelinde belediyeler ile alakalı bir yapılanma yapıyoruz. eara dair büyük heyecanımBazıları diyor ki AK Parti kendine göre bir siyasi yapılanma yapıyor. Bu belediyelerle ilgili yapılan yapılanmada mevcut nüfusu 2 bin altında olan belediyelerin yüzde 58'i AK Parti'li belediye. Bunların hepsini kaldırıyoruz. Düşünün nüfusu 2 bin altında belediye. Bunlar bir mimar, bir mühendis, bir mali müşavirlik bile görevlendiremiyor. Bir muhtarlık bile bu hizmeti daha rahat yapabilir. Ama geçmişte çıkar uğruna böyle olmuş. Biz bunları mevcut bir ilçeye köy olarak, muhtarlık olarak bağlıyoruz. Niye? Muhtarlığı olsun ama mimarı olsun, mühendisi olsun, oradaki tüm anlayışlar istifade etsin. Eminönü Belediyesi AK Parti'li belediye. Biz şimdi Eminönü Belediyesi'ni Fatih ile birleştiriyoruz. Neden? Çünkü gündüz nüfusu 3 milyon, gece nüfusu 28 bin. İşte şimdi bunu Fatih ile bütünleştirerek, Eminönü çok daha belediye hizmetinden nasibini alacak. Bu hizmetle beraber sur içi çok daha iyi bir konuma ulaşacaktır. Ben belediyecilikten geldim. Bu ülkenin sevdalısıyım. Öyle küçük siyasi hesaplar içinde olmayacağım. Meydana çıktığı zaman farklı, kuliste farklı konuşanlardan da olmayacağım. Bize bugüne kadar güvendiniz, bundan sonra da güvenin, inanın göreceksiniz daha güzel olacak. Hiç endişe etmeyin." "Biz Yunus'un anlayışı, Mevlana'nın anlayışı, Hacı Bektaşi Veli'nin anlayışı ile bu yolda yürüyoruz" diyen Başbakan Erdoğan, "Bizim temel felsefemizde yaratılanı Yaradan'dan ötürü hoş görmek var. Biz 70 milyonu aynı samimiyet ile kucaklıyoruz. Bu anlayışla Türkiye'nin geleceğine sahip çıkacağız. İstanbul gençliğimizi bu inançlı yolda, çağdaş, modern yolda, bilim akıl hikmetle dolu yolda ben kutluyorum. Yaptığınız çalışmaları az önce izledik. Özellikle 2.5 milyon mektubu İstanbul'da nasıl dağıttığınızı biliyorum. Onun için sizleri tebrik ediyorum. Bilim sanat alanlarında faaliyetlerinizi çeşitlendirmenizi diliyorum. Beni en çok sevindiren faaliyetlerden biri de evlerde yapmakta olduğunuz sohbetler. Bunlara kararlılıkla devam edin. AK Parti gençliği her zaman iftihar edeceğimiz bir gençlik olarak Türk siyasetine damgasını vuracaktır. Üstat öyle diyor. Ben de diyorum ki AK gençlik kim var diye seslenilince fert fert 'ben varım' diyen bir gençliktir" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan ayrıca, sanatçı İbrahim Tatlıses'i kongreye getirdiği için İstanbul Milletvekili Osman Yağmurdereli'ye de teşekkürlerini iletti.

(ÖFA-ED-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title