Haberler

Başbakan Erdoğan, Beckett'ı Kabul Etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İngiltere Dışişleri Bakanı Margaret Beckett'ı Kabulünde, Türkiye'nin AB Sürecini Ele Alındığı, İngiliz Askerlerinin İran Tarafından Esir Alınması ile İlgili Olarak Türkiye'nin Barışçıl Bir Çözüm Bulunabilmesi İçin Ne Tür Katkıları Olabileceği Konusunda Görüş Alışverişinde Bulunulduğu Bildirildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İngiltere Dışişleri Bakanı Margaret Beckett'ı kabulünde, Türkiye'nin AB sürecini ele alındığı, İngiliz askerlerinin İran tarafından esir alınması ile ilgili olarak Türkiye'nin barışçıl bir çözüm bulunabilmesi için ne tür katkıları olabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunulduğu bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Beckett, Türkiye'nin AB süreci konusunda geçmişte başka ülkelerin de zorluklar yaşadığını, ancak bunların aşılacağına inandığını, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiye'nin AB üyeliğini destekleyeceklerini ifade etti.

Başbakan Erdoğan da İngiltere'nin müzakere sürecinde verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Görüşmede, Erdoğan ve Beckett'ın, İngiliz askerlerinin İran tarafından esir alınması ile ilgili olarak Türkiye'nin barışçıl bir çözüm bulunabilmesi için ne tür katkıları olabileceği konusunda da görüş alışverişinde bulundukları kaydedildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title