Haberler

Başbakan Erdoğan Batman'da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bağımsız Adaylığa Saygımız Var, Ancak Özellikle İhmal Edilmiş Bu Bölgemizde Oyların İsrafı Endişesini Taşıyorum" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bağımsız adaylığa saygımız var, ancak özellikle ihmal edilmiş bu bölgemizde oyların israfı endişesini taşıyorum" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı mitingte, Batmanlılar alanını tamamen doldururken, bazıları ise ağaç ve balkonlardan izledi. Başbakan Erdoğan'ın halka hitabından önce Batman'ın yanı sıra Diyarbakır, Adıyaman, Gaziantep, Siirt gibi bazı doğu illerinin AK Parti milletvekili adayları halka tanıtıldı.

Konuşmasına tüm Türkiye'yi kucakladıklarını söyleyerek başlayan Başbakan Erdoğan, "Ankara'da masa başına mahkum olan zayıf, iradesiz koalisyon hükümetleri buralara çok uzak kaldı; ama biz Türkiye'yi karış karış dolaşıyoruz. Hizipçi, bölgeci, kabileci siyasetlerle ülkeyi bir bütün olarak kucaklayamazsınız. Yatırımlarla Türkiye'yi baştan başa şantiyeye dönüştürdük. Hiçbir ilimizi ayırmadık" şeklinde konuştu.

4 buçuk yıllık iktidarları döneminde Batman'a yapılan yatırımlardan bahseden Erdoğan, batman üniversitesi'nin de kente hayırlı olmasını diledi.

Başbakan Erdoğan, "Bazıları öğrenciye AK Parti'nin verdiğinin iki katını vereceğiz diyor. Bugüne kadar akılları neredeydi. Biz SSK ile devlet hastanelerini birleştireceğiz dediğimizde CHP olmaz diyordu oldu. Çünkü AK Parti yapamayacağı sözü vermez. Bende işçiydim ve SSK hastanelerinde çekilen çileyi bilirim. Devlet hastanelerinin yüzde 70'inde doktorlarımız artık muayenelerini kapatıyor, sadece hastanede çalışıyor. Bizim anlayışımıza göre önce insan sonra devlet gelir. Bizden önce Batman'da 45 uzman

hekim vardı; şimdi 85 uzman hekim var. sel felaketi sonrasında Kuyubaşı'nda başlattığımız konutları ekim ayında teslim edeceğiz. 2008 yılında inşallah doğalgazı getiriyoruz. Eski yönetimlerin yolu buraya düşmüyordu. Çünkü onlara göre buralar kuş uçmaz kervan geçmez yerlerdi. Şimdi duble yollarla gidip geliyoruz" diye konuştu.

Bağımsız adaylık konusuna da değinen Erdoğan, "Bağımsız adaylık diyorlar; demokraside buna saygımız var. Özellikle ihmal edilmiş bu bölgemizde oyların israfı endişesini taşıyorum. Oylarınızı geçen dönem istikrara verdiniz. Şimdi düşünün, Batman'dan bir bağımsız aday parlamentoya gelecek de ne yapacaksınız? Kendine söz verilirse konuşacak, el kaldırıp indirecek. Bunun için diyorum ki; bu dönemde dörtte dört istiyor ve oylarınızı israf etmeyeceğinize inanıyorum" şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bir cumhurbaşkanlığı seçimi yaşadık. Her şey yolunda giderken biz anayasayı mı değiştirdik? Türkiye, genel seçimlerden sonra bir cumhurbaşkanlığı seçim kriziyle karşı karşıyadır. Buna neden olanlar tarihe hesap veremeyecek. Merhum Özal, sayın Sezer hangi anayasayla seçildiyse sayın Gül de bu anayasayla seçilecekti. Ama iki kere iki beş eder dediler. Bunu masaları zorlayarak yapabilirsiniz ama bunu millete yutturamazsınız. Cumhursuz cumhuriyet, milletsiz milliyetçilik,

halksız halkçılık olmaz. Bunlar sandıkta bunun cevabını alacak. Sizler kimin demokrat olduğunu gördünüz. 367 üstünde bir rakamla şimdi sizden yeniden yetki istiyorum. Bunlar, cumhurbaşkanını seçerken meclisi terk etti. Milletvekilinin görevi, parlamentoda kendine verilen vekaleti kullanmak sokakta değil. 'TBMM cumhurbaşkanını seçmesin' diyenlere 'işte sandık' dediğimizde 'cumhurbaşkanını halk seçmesin' dediler. CHP ve diğerleri buraya gelsin istiyorum. Gelsinler de burada yaptıklarını anlatsınlar; nasıl

anlatacaklar görelim" diye konuştu.

Konuşmasında Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan'a gönderme yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Sadece imarzedeler dolayısıyla ödenen para 8 buçuk milyon dolardır. Bu İmarbank'ın kime ait olduğunu nasıl battığını biliyorsunuz. Şimdi meydanlarda halktan oy istiyorlar" dedi.

Erdoğan, "Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'iyle Türkiye'de 36 etnik unsur var ve biz hepsini beraber görüyoruz. Bizim çatımız Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıdır. AK Parti, tek vatan, tek bayrak, tek millet diyerek yolculuğunu sürdürüyor. Bu ülkede inanıyorum ayrımcılığa prim verilmeyecek" diye konuştu.

(İHA-CY-CY-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title