Haberler

Başbakan Erdoğan, Barzani'yle Görüştü

Güncelleme:

Erdoğan ve Barzani'nin görüşmesi basına kapalı olarak 2 saat sürdü.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKYB) Başbakanı Neçirvan Barzani siyasi temaslar için geldiği Ankara'da Başbakan Erdoğan ile 2 saat süren bir görüşme yaptı.

Esenboğa Havaalanı'na saat 14.45'de inen Barzani, herhangi bir açıklama yapmadan VIP salonundan ayrıldı.

YAKLAŞIK 2 SAAT GÖRÜŞTÜLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani ile görüştü. Başbakanlık Resmi Konut'ta basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık 2 saat sürdü. Görüşmede, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da hazır bulundu. Görüşme basına kapalı gerçekleşti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelecek olan Barzani'nin temaslarında çözüm süreci kapsamında terör örgütü üyelerinin sınır dışına çıkması, Irak'ta yaşanan gelişmeler ve Suriye'deki çatışmaları ele alması bekleniyordu.

DIRZAİ'NİN TOPLANTI ÖNCESİ AÇIKLAMASI

Neçirvan Barzani'nin Ankara ziyareti öncesi açıklamalarda bulunan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi hükümeti sözcüsü Sefin Dizai, çözüm sürecini değerlendirmişti.

Gözlemcilerin, PKK ile 30 yıldır devam eden çatışmaların, 40 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine ve 450 milyar dolar düzeyinde maddi kayba yol açtığına ilişkin değerlendirmelerine işaret eden Sefin Dizai, çatışmanın son bulmasına yönelik adımları hükümet olarak desteklediklerini söyledi. ''Başbakan Erdoğan'ın başlattığı açılım sürecini destekliyoruz'' diyen Irak Kürt Bölgesel Yönetimi hükümet sözcüsü Sefin Dizai, ''Politikamızı yıllardır açık bir şekilde dile getiriyoruz. Diyalogla, demokratik kanallarla sorunun çözülmesini istiyor ve destekliyoruz. Bu konuda elimizden gelen yardımı yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz'' şeklinde konuşmuştu. Çözüm süreci konusunda Türkiye ile iyi bir diyalog içinde olduklarını dile getiren Dizai, ilgili taraflarla görüş alışverişinde bulunduklarını, görüş ve önerilerini paylaştıklarını belirtmişti.

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Neçirvan Barzani Irak Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title