Haberler

Başbakan Erdoğan, Bakan Gül ile Birlikte Muşlular'a Hitap Etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Muş'ta Yaptığı Mitingde, "Millete Gidelim Dedik, Hayır Dediler. Niye, Çünkü Milletten Alacakları Cevabı Biliyorlar. CHP'nin 'Cumhuriyet'ine ve 'Halk'ına İnanmayanlar, Cumhurdan ve Halktan Kaçanlar Nasıl Halkçı Olabilir?" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Muş'ta yaptığı mitingde, "Millete gidelim dedik, hayır dediler. Niye, çünkü milletten alacakları cevabı biliyorlar. CHP'nin 'cumhuriyet'ine ve 'halk'ına inanmayanlar, cumhurdan ve halktan kaçanlar nasıl halkçı olabilir?" dedi.

Başbakan Erdoğan, üçüncü mitingini Muş'ta yaptı. Mitinge Erdoğan'ın yanı sıra Dışişleri Bakanı Gül, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, ASO Başkanı iken AK Parti'nin Ankara milletvekili adayı olan Zafer Çağlayan ile partinin Muş milletvekili adayları katıldı. Başbakan Erdoğan, konuşması sırasında 'Vur vur inlesin, Baykal dinlesin' sloganı atılması üzerine "Gerek var mı? Yok. Fakat sizler 22 Temmuz'da sandıkta demokratik cevabı zaten vereceksiniz" dedi.

Sağlıktan, eğitime ve ulaşıma kadar 4.5 yıllık icraatlarını anlatan Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda şöyle konuştu:

"Anayasa'yı mı değiştirdik? Sezer Özal, Demirel hangi yasalarla seçildiyse aynı yasalarla seçecektik. Olmaz dediler. Maalesef olmaması için ellerinden geleni yaptılar. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini şimdilik kaydıyla yaptırmamayı başardılar. Ama şimdilik. Millete gidelim diyoruz. Gidemeyiz dediler. Niye, milletten alacakları cevabı bildikleri için. Cumhuriyet Halk Partisi'nin isminde cumhuriyet var ama cumhuriyete inanmıyor. Bunlar cumhura saygı göstermiyor ki; cumhuriyete sahip çıksın. Halka da inanmıyor.

Halkından kaçanlar nasıl halkçı olabilir, olamaz. Cumhur burada, halk burada. Eğer ülkemizde egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diyorsak, millet burada. Milletin iradesi sandıktır, sandığa geleceksin. Ama sandıktan kaçıyor. O zaman 22 Temmuz'da gereğini yapacaksınız. Milletin iradesinin tecelligahı olan TBMM'den kaçanlara dersini vereceksiniz."

Son zamanlarda meydana gelen terör olaylarına değinen Erdoğan, "İster asker, ister korucu, ister polis, ister vatandaş olsun bunların her biri canımız, ciğerimizdir. Üzüntümüz çok büyük. Şehit cenazelerini cami avlusunda birer siyasi istismar aracı olarak kullananlara yazıklar olsun diyoruz. Cenazeye gelenin insani ve İslami görevleri vardır. Burası seçim arenası değildir. Cenazeler bizim birlik beraberlik yanlarımızdır. Dayanışma içinde olacağız. Terör örgütüne prim verecek zeminler hazırlamayacağız.

Aramıza nifak tohumu ekenlerin aramızda yeri olmaz, olamaz. Biz 'devletin malı deniz, yemeyen domuz' sözüyle hiçbir zaman hareket etmedik, hiçbir zaman etmeyeceğiz" dedi.

"BİZ BUNLARA ÇOK FAZLA TEPKİ GÖSTERİRDİK AMA BİR ANNE GİBİ DAVRANDIK"

Muş mitinginde ilk sözü alan Gül, konuşmasında ağırlıklı olarak cumhurbaşkanlığı seçimlerine değindi. Büyük bir coşkuyla karşılanan Gül, "Türkiye sizinle gurur duyuyor" sloganına karşılık, "Biz sizlerle gurur duyuyoruz" diye cevap verdi. AK Parti'nin 4.5 yıllık süre zarfında çok ciddi hizmetler yaptığını belirten Gül, "Bazıları lafla, dedikodu ile hamasetle zaman geçiriyor iken, biz memleketimizin kaybettiklerini yeniden kazanmak için gece gündüz çalıştık. Bizim yaptığımız bir işi bunlar yıllarca

yapamaz. Cebinizdeki paraya bakın. Herkes milyarderdi ama açtı. Simitçi bile parasını akşam eve giderken yabancı paraya çevirirdi. Bu günleri unutmadık. Onların rüyalarında göremeyeceği hizmetleri ayağınıza getirdik" diye konuştu.

Gül, cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda ise Cumhurbaşkanı Sezer'in ismini telafuz ettiğinde miting alanında 'Yuh' sesleri yükseldi. Kalabalığa müdahele eden Abdullah Gül, "Lütfen kimseye yuh demeyin. Bize yakışmaz ama yaptıklarını ibretle takip etin" dedi.

Gül, Özal, Demirel, Sezer nasıl seçildiyse, aynı şekilde seçim yaptıklarını belirterek, "Özal'dan, Demirel'den ve Sezer'den daha çok oy almadım mı? Peki ne oldu? Baktık ki meğerse kurallar yanlışmış. Biz daha fazla tepki gösterirdik ama bir çocuğun annesi gibi vakarla olayı takip ettik ve ediyoruz. Başkası olsa neler yapardı neler? Ne gök kubeyi bırakırdı ne de ağzından başka sözler eksik olurdu. O zaman Anayasa'yı değiştirelim, millete gidelim dedik. Millet karar versin dedik. Ama bakın ne kadar ayak

oyunları oynanıyor. Bunlar bizlere, Türkiye'ye yakışır mı?" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, miting sonrası yanına gelen hanımlarla bir süre sohbet ederek, ajanda dağıttı.

(BY-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

title