Haberler

Başbakan Erdoğan Azerbaycan'da (2)

Çek Cumhuriyeti temaslarını bitiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "11. Türk Devlet ve Toplulukları Dostluk, Kardeşlik ve İşbirliği Kurultayı"na katılmak üzere Azerbaycan'a geldi.

Başbakanı ve beraberindeki heyeti taşıyan ANA uçağı, Türkiye saati ile 21.45 sıralarında Uluslararası Haydar Aliyev Havaalanı'na indi. Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ı, Azerbaycan Başbakanı Artur Rasizade resmi törenle karşıladı. Havaalanında Azerbaycan Başbakanı Rasizade ile bir süre görüşen Başbakan Erdoğan, daha sonra kalacağı otele hareket etti.

Başkent Bakü'deki Gülistan Sarayı'nda düzenlenecek kurultaya 30 ülkeden bin 150 kişinin katılması bekleniyor. 17 Kasım cumartesi günü başlayacak ve 3 gün sürecek kurultayın açılışında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat birer konuşma yapacak. Başbakan Erdoğan, kurultayın birinci gün programının sona ermesinin ardından Türkiye'ye dönecek.

Kapanış konuşmasını 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in yapacağı kurultayda Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki Dağlık Karabağ problemi, Ermeniler'in sözde soykırım iddiaları, KKTC'ye uygulanan ambargo, Irak ve Afganistan'da yaşayan Türkçe konuşan halkların durumu, Ahıska Türkleri'nin kendi topraklarına dönmesi konuları gündeme getirilecek.

(VB-MN-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title