Haberler

Başbakan Erdoğan "Avrupa'nın Gençleri İstanbul'da Buluşuyor" Toplantısında Konuştu...

AKP Gençlik Merkezi Kolları'nın Düzenlediği "Avrupa'nın Gençleri İstanbul'da Buluşuyor" Toplantısı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da Katılımıyla Yapıldı. Toplantıya 12 AB Üyesin Ülkesinden 18 Ayrı Gençlik Örgütü Temsilcisi Katıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Toplantıda Bir Konuşma Yaptı.

AKP Gençlik Merkezi Kolları'nın düzenlediği "Avrupa'nın Gençleri İstanbul'da Buluşuyor" toplantısı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla yapıldı. Toplantıya 12 AB üyesin ülkesinden 18 ayrı gençlik örgütü temsilcisi katıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan toplantıda bir konuşma yaptı.

"ŞARTLAR NE OLURSA OLSUN, KENDİNİZ İÇİN, DÜNYA İÇİN, İNSANLIK İÇİN KURDUĞUNUZ HAYALLERİ ASLA KAYBETMEYİN"

"İDEALLERİNİ YİTİRENLER BENLİĞİNİ DE YİTİRİRLER"

Başbakan Erdoğan medeniyetlerin asırlar boyunca bu şehirde dostça yaşadığını dile getirerek, "Sizler dostluğu barışı sevgiyi konuşmak, kültürlerarası yakınlaşmayı hızlandırmak için buradasınız. Dünyanın, sizlerin bu dinamizminizden ve idealizminizden çok büyük kazançları olabilir. İnsan hakikat arayışında hayatının başka hiçbir döneminde gençliğinde olduğu kadar heyecanlı olamaz, öğrenme konusunda gençliğinde aldığı kadar büyük mesafe alamaz. Bir büyüğünüz olarak size şu tavsiyede bulunmak istiyorum. Şartlar ne olursa olsun, kendiniz için, dünya için, insanlık için kurduğunuz hayalleri asla kaybetmeyin. İdeallerinizden vazgeçmeyin. İdeallerini yitirenler benliğini de yitirirler. Azminizi, inancınızı heyecanınızı hiç kaybetmeyin. Bugün burada avrupanın gençlirene biraraya getiren buluşmada bu dinamizmi görmek gelecek adına bana büyük bir umut veriyor " şeklinde konuştu.

"İNSAN AKLININ BİLİMİN İMKANLARININ, MADDİ KAYNAKLARIN BARIŞ ADALET LEHİNE KULLANILMASI SESSİZ DÜNYA ÇIĞUNLUĞUNUN EN BÜYÜK BEKLENTİSİDİR"

Başbakan Erdoğan, "3 günlük bu çalışmanın neticesinde bir sonuç çıkacak. Dünyanın geleceğinin bugünlerden daha aydınlık, mutlu ve güzel olacağına dair umut veriyor. Buradan verdiğimiz mesajın sessiz dünya çoğunluğu tarafından mutlulukla karşılanacağına süphem yok. İnsan aklının bilimin imkanlarının, maddi kaynakların barış adalet lehine kullanılması sessiz dünya çığunluğunun en büyük beklentisidir" dedi.

"AVRUPALILIK BİR COĞRAFYAYA AİT OLMAKTAN ZİYADE BİR İDEALDİR"

Avrupa dünya üzerinde önemli bir yerdedir diyen Erdoğan, "Bu Avrupa'ya büyük sorumluluk yüklemektedir. Bu sorumluluk duygusuyla dünyanın hem aklı hem vicdanı olmanızı tavsiye ediyorum. Hepiniz farklı gençlersiniz ancak aynı zamanda çok önemli bir asgari müştereğe de sahipsiniz. Bu Avrupalı olmaktır. Birden çok Avrupalılık tanımı yapılabilir. Ben Avrupalılık tanımını ideallerden yola çıkarak tarif etmek isterim. Bana göre Avrupalı olmak insanlığa yeni ufuklar açmak, dünyaya barışa hayata katkı sağlayacak yeni fikirler üretmek demek olmalıdır. Avrupalılık bir coğrafyaya ait olmaktan ziyade bir idealdir" diye konuştu.

"AB'Yİ HRİSTİYAN KLUBÜ OLARAK GÖRMEK DİNLER ARASI TARİHTE YAŞANAN SAVAŞLARA ADETA TOHUM EKME OLABİLİRDİ"

AB çalışmalarına da kısaca değinen Erdoğan, "AB çalışmalarına baktığınızda Avrupa kıtası dahilinde olmayan ülkelerin de birliğe dahil olduğunu görürsünüz. Türkiye dışlanırken coğrafi esaslara uygun olmadığı söyleniyordu. Türkiye bir kıtanın değil iki kıtanın ülkesidir. Şu anda sizler Avrupa kıtasındasınız. Bu tutmadı ve bunu kaldırdılar ve yeni bir tanım getirdiler. Bundan da acısı AB Anayasasına AB kökeninin menşeinin Hristiyanlık olduğunu koymak gibi bir yanlışın içerisine düşülüyordu. Çok ciddi münakaşalarımız oldu. AB üyesi ülkelerin içinde tüm dinlerden olanlar var. AB'yi Hristiyan klubü olarak görmek yanlış dendi ve AB Anayasasına bu ifade de girmedi. Bu dinler arası tarihte yaşanan savaşlara adeta tohum ekme olabilirdi. Medeniyetlerin çatışmasını destekleyenler var. Biz medeniyetler arası ittifakı savunuyoruz" şeklinde konuştu.

Gençler olarak Avrupayı artık siz şekillendireceksiniz diyen Erdoğan söyle konuştu, "Avurpa'nın ihtiyar bir kıta olarak ömrünü tamamlamadığını göstermesi siz gençlerin dinamizmine, akıllarını birleştirmesine vicdanlarınızı diri tutmanıza bağlıdır. Sizlerin tesis edeceğiniz yeni Avrupa kıtası tarihini taçlandırmakla kalmayacak insanlığa yeni güzellikler katacaktır".

"BİZİ BİRBİRİMİZDEN AYIRAN, UZAKLAŞTIRAN VE AYIRAN ÖNYARGILARIMIZDIR"

Erdoğan, "Farklı kültür, köken ve inançlardan geldiğiniz doğrudur. Ancak sonuçta hepimiz insanız. Bizi birbirimizden uzaklaştıran ırkımız, dilimiz ve inancımız değildir. Bizi birbirimizden ayıran, uzaklaştıran ve ayıran önyargılarımızdır. Birbirimize karşı önyargılarımızı yenebilsek, dünyanın bugünki acı tablosu üzerinde inanıyorumki o kara bulutlar eksik olmayan, kan ve gözyaşına boğulmuş coğrafyalar belki de hiç olmayacak. İnsanlığın önünde birden çok seçenek yok. Ya barıştan yana yer alacağız yada kimsenin mutlu olamayacağı kargaşa çağına sürükleneceğiz" dedi.

Son olarak Erdoğan "Gelin kardeş olalım, sevelim sevilelim dünya kimseye kalmaz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title