Haberler

Başbakan Erdoğan: "Amacımız Yoksulluğu Kaynağında Kurutmak"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan; Yoksulluk, Geri Kalmışlık ve Yolsuzlukların Bir Bütün Olarak Değerlendirilmesi Gerektiğini Belirterek, "Burada Amaç, Yoksulluğun Topyekün Yok Edilmesi, Yani Kaynağında Kurutulmasıdır" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan; yoksulluk, geri kalmışlık ve yolsuzlukların bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, "Burada amaç, yoksulluğun topyekün yok edilmesi, yani kaynağında kurutulmasıdır" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sait Halım Paşa Yalısı'nda düzenlenen 1. Uluslararası Yardımseverler Kongresi gala yemeğine katıldı. İngiltere'nin ilk müslüman bakanı olan İngiltere Uluslararası Kalkınma Bakanı Shahid Malik, Güney Afrika Western Cape Başbakanı İbrahim Rassol, merkezi Amerika'da bulunan Zeytuna Enstitüsü Kurucusu Hamza Yusuf Hanson ve Doha Akademisi Kurucusu Katar Prensesi Sheikha Aisha Al-Thani'nin de katıldığı yemekte konuşan Erdoğan, toplumların yardımseverlik duygularının geliştirilmesi gerektiğini belirterek, toplumların yardımseverlik duygusunun yeterince güçlü ve yaygın olmaması halinde arzu edilen etkinliğe kavuşmalarının mümkün olmadığını kaydetti. Sivil toplum kurumlarının küresel sıkıntılara da odaklanması gerektiğini belirten Erdoğan, "Sivil yardım kuruluşlarını daha yoğun olarak odaklanılan konuların yanında, bireysel sıkıntıların yanında küresel sıkıntıların da olmasıdır. Burada amaç, yoksulluğun topyekün yok edilmesi, yani kaynağında kurutulmasıdır. Yoksulluğa, geri kalmışlıklara yolsuzluklara daha derinlemesine bakmak, sorunları bir bütün olarak değerlendirmek gerekiyor. Mağduriyete varacak, insanı muhtaç ve mağdur duruma getiren konuları tespit etmek ve üzerine gitmek gerekiyor" dedi.

Dünya ve ülke ekonomilerinde söz sahibi kuruluşların da sosyal projelerde yer alması gerektiğinin altını çizen Erdoğan, yardım alanlarının genişletilmesi ve kalıcı hale getirilmesi açısından sosyal sorumluluk projelerinin büyük öneme sahip olduğunu vurguladı. Erdoğan, dünyada fevkalade bir gelir adaletsizliğinin açık şekilde ortada olduğunu belirterek, "Sosyal sorumluluk projeleri, bu adaletsizliği ortadan kaldıracak önemli araç haline getirilebilir" şeklinde konuştu.

(ME-CİN-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title