Haberler

Başbakan Erdoğan, "AK Parti'ye Değil, Türkiye Cumhuriyeti'ne Anayasa Yapıyoruz"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'ye Değil, Türkiye Cumhuriyeti'ne Anayasa Yaptıklarını Belirtti. Laiklik Tartışmaları Üzerine Parti Programını Adres Gösteren Başbakan Erdoğan, "Aç Bizim Programımıza Bak. Burada Laikliği Nasıl Anladığımızı Gör. Sadece Yüzde 99 Müslüman'ın İktidarı Değil, Yüzde 100'ün İktidarıyız" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'ye değil, Türkiye Cumhuriyeti'ne anayasa yaptıklarını belirtti. Laiklik tartışmaları üzerine parti programını adres gösteren Başbakan Erdoğan, "Aç bizim programımıza bak. Burada laikliği nasıl anladığımızı gör. Sadece yüzde 99 Müslüman'ın iktidarı değil, yüzde 100'ün iktidarıyız" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pendik'teki Yunus Emre Kültür Merkezi'nin açılış törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, Türkiye'deki geri kalmışlığı gidermenin seferberliği içerisinde olduklarına dikkat çekerek, "İstanbul'un Kadıköy'ünde nelere ulaşabiliyorsa gönlümüz istiyor ki vatandaşım Şemdinli'de de, Pervari'de, Yüksekova'da da bunlara ulaşabilsin. Benim vatandaşımın hakkı değil mi? Bu da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, o da. Burada şu etnik unsur, bu etnik unsur diyebilir misin?

Bu Allah'tan reva olmaz. Bizim gibi bu sorumluluğu almış olan idareciler bunun hakkını vermek zorundadır. Vermediğin taktirde seni oraya getiren güç getirdiği gibi almasını da bilir. O da millettir" diye konuştu.

Hükümetin takip ettiği yolda kararlılık içinde devam ettiğini belirten Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"Suyu olmayan köylere suları gidiyor. Ne çilelerdi onlar. Oralara gittiğimizde köylü vatandaşım dua ediyor, 'Biz nereden bu suları bu yolları görecektik ne çileler çektik bu yollarda' diyorlar. Toplu Konutların oralarda 280 bin konut inşaatı devam ediyor. 150 bin konutu teslim ettik 10 yıl vade, 15 yıl 20 yıl vadeyle bunlar yapıldı. 81 vilayette yapılıyor. Buralarda bunlar aşk, sevda meselesi. Ülkemizin yüzde 99'u Müslüman'dır ama biz sadece yüzde 99 Müslüman'ın iktidarı değiliz, yüzde 100'ün

iktidarıyız. Biz Müslüman'a da, Hıristiyan'a da, Musevi'ye de, Budist'e de, Ataist'e de hizmet vereceğiz. Niye? Bizim tarihten gelen devlet terbiyemizin idarecilik terbiyemizin gereği de budur. Onun için Fatih Sultan Mehmet İstanbul'a girerken Bizans'ın kadını kızı ellerinde çiçeklerle karşılıyor. Ya karşılarken söyledikleri o sözler çok manidardır. Başımızda kardinal külahı görmektense Osmanlı sarığı görmeyi arzu ederiz' diyorlar. Bizans adalete muhtaçtı. Zulüm vardı. Bizans'ta biliyorlardı ki

adaletin anahtarı Osmanlıydı. O gelirse adalet gelecekti. Onun için de çiçeklerle karşılıyorlardı. Biz de o aldığımız terbiyeyle ülkemizde herhangi bir ayrıma tabi tutmaksızın her inanç grubuna eşit mesafedeyiz. Zaten laikliğin de hükmü budur. Aslında bizim üstümüzden spekülasyonlar yapıyorlar ya bunlar laikliğe karşı falan diye. Aç bizim programımıza bak. Burada biz laikliği nasıl anladığımızı gör. Bunu nereden aldık aç 1982 Anayasası'nın gerekçesine bak. Orada laikliği nasıl tanımlıyorsa biz onu şu an

uyguluyoruz. Nedir o? Yönetimin idarenin tüm inanç gruplarına eşit mesafede olmasıdır ve bütün inanç grupları idarenin devletin yönetimin güvencesi altındadır. Bizim yaptığımız budur. Bunu yapmaya da devam edeceğiz. Asla laikliği din düşmanlığı olarak görmüyoruz, göstermek de istemiyoruz."

Kimsede laiklik üzerinden geçinerek bu ülkede dindar insanlara zulmetme yoluna gitmemesi gerektiğine dikkat çeken Başbakan Erdoğan, "Bunu da açıkça söylemem lazım. Çünkü laiklik bir din değildir, bir yönetim biçimidir. Kişiler laik olmaz, devlet laik olur. Yönetim biçimi olması anlamında laikliği savunan bir insan olarak karşınızdayız. Biz ülkemizde ne yaptığımızı bilerek yapıyoruz. Ülkemizde tüm vatandaşlarımızın, 70 milyonun birbirine şüpheyle bakmadığı, birbirine saygı sevgi beslediği bir yapı

oluşturmanın gayreti içerisindeyiz. Bu bayram günleri bunun için bir fırsat değil mi? Bunu başarmak için buradayız" diye konuştu.

21 Ekim'de Anayasa değişikliği paketinin halkoyuna sunulması öncesi muhalefetin tutumuna değinen Başbakan Erdoğan, "5+5 olsun dedik. Cumhurbaşkanını halk seçsin dediler ama samimi davranmadılar. 367 çıkınca meclise adamlarını bile göndermiyorlar. Kapıları kilitlediler ya da oylamaya gelenleri partiden ihraç ettiler. Samimiyet, dürüstlük çok önemli. Ana muhalefetin durumu belli. Bir başka siyasi partiyi daha yanına aldı. Oylarımız arttı diyor. Onlarda ortağının da oyu yok mu? Toplama çıkarmayı da

bilmiyor. Ortağına da saygısızlık yapıyor. 13 milletvekili de oraya gitti. Demek ki öyle değilmiş. Gücün var mı çıkarsın ortaya 'gücüm var ve başaracağım' dersin. Ama yok. Netice ortada. Yaptıkları tek şey var. Ya parlamentoyu terk ederler ya da geldiklerinde bütünlük arz eden yola girmez, girenleri de eleştirirler" şeklinde konuştu.

Son zamanlarda Türkiye'nin yaşadığı terörist saldırıların ardından birlikte hareketin önemli olduğuna dikkat çeken Başbakan Erdoğan, "Mecliste grubu olan 4 parti var, grubu olmayanlar var. El ele verelim. Burada bakıyorsunuz nasıl bir rant elde ederiz, AK Parti'yi nasıl zora sokarız diye düşünenler var. Biz güvenlik güçleriyle görüşme halindeyiz, oturur konuşuruz. Televizyona çıkıp ileri geri konuşuyorlar. Yıllarca bu işlerin içinde görev yapanlar var. Bu işi çok iyi biliyordun da niye başaramadın?

Türkiye'de da 90'lı yıllardan alıyorum 80'lere gitmiyorum. Terör zirve yapmış, 2 bin 400'lere çıkmış şehit sayısı. Böyle yıllar görmüş±ultan Mehmet İstanbul'a girerkeüz. Şu anda da maalesef 200 şehidimiz var. İsterse bir tane olsun. Bir şehidimizi 550 milletvekiline değişmeyiz. Bu kadar önemli. Bizim dayanışmamız bu olmalı. Bu noktadan hareket etmeliyiz. Temennimiz çağrımız yine odur. Bunu başarmaktır" ifadelerini kullandı.

21 Ekim'deki referandumda milletvekili seçiminin 4 yılda bire indirilmesi, cumhurbaşkanının 12. cumhurbaşkanından itibaren 5+5'le seçilmesi, toplantı ve karar yeter sayısının 184 olması ve cumhurbaşkanın halka tarafından seçimi konusunu hatırlatan Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"İnşallah yeni anayasamızı hazırlıyoruz. Bunlar yerini açık bir şekilde alıyor. Şuanda taslak aşamasındayız. Bu taslağı tüm partilere, yazılı görsel medyaya, üniversitelere göndereceğiz, internet sitemizde tamamını yayınlayacağız. Eleştirileri alacağız, ön kabulümüz yok. İlave ya da çıkarma yapmak gerekiyorsa yaparız. Defansif anlayışımız yok. AK Parti'ye değil, Türkiye Cumhuriyeti'ne anayasa yapıyoruz. Teklif haline gelince meclis başkanına, oradan anayasa komisyonuna ve ondan sonra da istenirse alt

komisyona gider. Herkes kanaatini ortaya koyacak. Doğmamış çocuğu boğmaya çalışıyorlar. Bizden önce CHP'nin, TÜSİAD'ın, Barolar Birliği'nin, diğer siyasi partilerin anayasa teklifi var. AK Parti meydanlarda verdiği sözü şimdi yerine getiriyor. Teklif hazırlayıp meclise sunacağız. Sözümüz vardı. Gayri Safi Milli Hasıla (GSMH) bu dönemin sonunda 2007'de 5 bin dolara ulaşacağız demiştik. Gelinen nokta 7 bine dayanıyor. Yeni hedefimiz 2013'te 10 bin dolar. İnşallah bunu da başaracağız. Yere sağlam basacağız.

Önümüzü görüyoruz. Türkiye 2013'te dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girecek. Bunu başardık mı zaten bizi yakalayabilene aşk olsun. Gümbür gümbür geliyoruz."

Ramazan Bayramı'nın ikinci günü Yunus Emre Kültür Merkezi'nin açılış törenine katılan Başbakan Erdoğan, kültür merkezinin yapımında emeği geçen başta Pendik Belediye Başkanı olmak üzere herkese teşekkür etti. Daha önce de Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nin açılışını yaptığını belirten Erdoğan, Pendik'te kentsel dönüşüm noktasında gelinen noktanın önemli olduğunu ifade ederek kum depoları konusuna da değindi. Bunun kendisinin belediye başkanlığı döneminden devam ettiği ifade eden Başbakan Erdoğan, "Bu

Anadolu Yakası'nın önemli bir sorunu. Kişisel değil, tüm şehir halkının hakkını düşünmek lazım. Göz kirliliği önemli bir konu. Alternatifleri hazırlamıştık. Karşılıklı anlayışla bu da başarılırsa Pendik daha güzel olacak" dedi.

(RA-ED-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
title