Haberler

Başbakan Erdoğan ABD'ye Gitti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı George W. Bush ile "Terörle Mücadele Başta Olmak Üzere İkili ve Bölgesel Konularda Görüş Alış-verişinde Bulunacaklarını" Belirterek, "Yakın Stratejik Ortaklık İlişkimiz Bulunan ABD ile Her Alanda İşbirliğimizi Güçlendirmeyi Hedefliyoruz" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı George W. Bush ile ''terörle mücadele başta olmak üzere ikili ve bölgesel konularda görüş alış-verişinde bulunacaklarını'' belirterek, ''Yakın stratejik ortaklık ilişkimiz bulunan ABD ile her alanda işbirliğimizi güçlendirmeyi hedefliyoruz'' dedi.

Erdoğan, ABD ziyareti için hareketinden önce Esenboğa Havalimanında yaptığı açıklamada, 2 Ekim'de ABD Başkanı Bush ile bir görüşme gerçekleştireceklerini söyledi.

Görüşmede, ''öncelikle terörle mücadele başta olmak üzere ikili ve bölgesel konularda görüş alış-verişinde bulunacaklarını belirten Erdoğan, ''Yakın stratejik ortaklık ilişkimiz bulunan ABD ile her alanda işbirliğimizi güçlendirmeyi hedefliyoruz. Bunun için her iki tarafta da güçlü bir irade mevcut. Geldiğimizden bu yana 4 yıllık bu süreç içerisinde bunun artarak devam ettiğini görüyoruz'' diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün Temmuz ayında yaptığı ziyaret sırasında Ortak Vizyon Belgesi üzerinde mutabık kalındığını vurgulayan Erdoğan, bu belgenin, ekonomik ilişkiler, yatırımlar, bilim ve teknoloji gibi alanlarda güçlendirilmiş bir işbirliğini öngördüğünü, bu çerçevedeki işbirliğinin somut neticelerinin alınmaya başlandığını kaydetti.

ABD'den İngiltere'ye geçeceğini ve İngiltere Başbakanı Tony Blair ile bir araya gelerek, gündemdeki bölgesel ve uluslararası sorunları ele alacaklarını belirten Erdoğan, ''Bunların öncelikli olanı üyelik müzakerelerini sürdürdüğümüz AB konusu olacaktır. Bu ziyaretlerin de yararlı ve verimli geçeceğine inanıyorum'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title