Haberler

Başbakan Erdoğan'a Doktor Tavsiyesi...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Programlarını İptal Ettiren Göz Rahatsızlığının Özellikle Çocuklardan Bulaşan ve Göz Nezlesi Olarak Bilinen 'Viral Adenoviral Keratokonjoktivit' Hastalığı Olabileceği İfade Edildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a programlarını iptal ettiren göz rahatsızlığının özellikle çocuklardan bulaşan ve göz nezlesi olarak bilinen 'viral adenoviral keratokonjoktivit' hastalığı olabileceği ifade edildi. Numune Hastanesi Göz Kliniği Şefi Dr. Hikmet Hasıripi, Başbakan Erdoğan'a dinlenmesini tavsiye ederek, "En az bir hafta yakın çevrenizle teması en aza indirin" dedi. Hasıripi, Başbakan Erdoğan'ın rahatsızlığının çocuklarla yakın temasından kaynaklanabileceğini de dile getirdi.

Numune Hastanesi Göz Kliniği Şefi Dr. Hasıripi, İHA'ya yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'a programlarını iptal ettiren göz rahatsızlığın nedeninin bu mevsimde görülen ve göz nezlesi olarak bilinen 'viral adenoviral keratokonjoktivit' olabileceğini söyledi. Bu rahatsızlığın, mikropların çok küçüğü olan virüslerden kaynaklandığını belirten Hasıripi, "Özel ya da çok farklı bir virüstür. Buna viral adenoviral keratokonjoktivit denilebilir. En önemli özelliği hapşırmakla, gözyaşıyla ve tokalaşırken bulaşıyor olmasıdır. Gerçek tanısını bilmiyorum. Bu mevsimlerde bu rahatsızlık çok sık görüldüğü için viral adenoviral keratokonjoktivit olduğunu düşünüyorum. Bunların değişik türleri vardır. Gruplarına, cinslerine göre. Birkaç gün içerisinde iyi olanlar, birkaç hafta içerisinde iyi olanlar var, bir de birkaç ay sürenler var. Dileriz Allah'tan ki az süren, kısa süreli virüslerle olay meydana gelmiş olsun" diye konuştu.

Rahatsızlığın ilk 3 günde belirti vermediğini dile getiren Hasıripi, en çok okullarda ve kreşlerde çocukların birbirlerine bulaştırmasıyla ortaya çıkan bir rahatsızlık olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan'ın çocuk sevgisine atıfta bulunan Hasıripi, "Sayın Başbakan çocuklarla çok sevdiği ve yakından ilgilendiği için muhtemel onlardan almış olabilir. Son gezisinde yine çocuklarla teması olmuştu. İnşallah en kısa sürede atlatır" dedi.

Virüsün tipinin ne olduğuna sonuçlardan sonra kesin karar verileceğini ifade eden Hasıripi, bu süreçte en iyi tedavi yönteminin suni gözyaşı damlaları olduğunu bildirdi. "Rahatsızlık ilerleyecek olursa görme bozukluklarına, görme kayıplarına yol açacak kadar vahim tablolar ortaya çıktığı gibi hiçbir iz de kalmayabilir" uyarısında bulunan Hasıripi, hastalığın en olumsuz yanının çabuk bulaşması olduğunu kaydetti. Hasıripi, Başbakan'a tavsiyelerini şöyle sıraladı:

"En iyi yolu yakın çevresine bulaştırmamak için dinlenmektir. Biz bu hastaları tedavi ettikten sonra eldivenlerimizden, kıyafetlerimize kadar her şeyi değiştiririz. Uygun olanı etrafıyla aşağı yukarı 1 hafta kadar temasını en aza indirmeli ve doktorun önerisini takip etmelidir." (DA-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title