Haberler

Başbakan Erdoğan(2/son): Adayla Görüşmelerimiz Devam Ediyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadelede mesafe almak için terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşme konusunda, "Asla biz bir görüşme yapmayız ama görüşme yaptırırız Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadelede mesafe almak"...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadelede mesafe almak için terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşme konusunda, "Asla biz bir görüşme yapmayız ama görüşme yaptırırız Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörle mücadelede mesafe almak için terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşme konusunda, "Asla biz bir görüşme yapmayız ama görüşme yaptırırız. Kimlerle? İşte bu kişilerle, (Başbakanlık ve MİT Müsteşarları) görevli olan elemanlarımız vasıtası ile" dedi. "Halen görüşmeleriniz devam ediyor mu?" sorusuna ise Erdoğan "Görüşmelerimiz devam ediyor tabi tabi" cevabını verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan TRT'de yayınlanan "Enine Boyuna" programına katıldı.

Uludere'de yaşanan olaylar ve idari olarak soruşturmada nereye varıldığının sorulması üzerine Erdoğan, idari soruşturmanın iki yönlü yürütüldüğünü hatırlatarak, TBMM'de çalışmalarını sürdüren komisyonun da yakın zamanda raporlarını sunmalarını beklediklerini söyledi. Erdoğan Uludere olayının 1 yıldır gündemde tutulmasından rahatsız olduğunu ve başka olayların bu kadar gündemde kalmadığının altını çizdi. Erdoğan oranın bir geçiş bölgesi olduğunu ve böyle hataların yapılabileceğini söyleyerek şöyle devam etti:

"Sınırımız içerisinden yapılan atışlar var. Bu atışlarda da askerin tespiti şudur; kaçakçı olursa ya durur ya geri döner terörist durmaz o yürür diyor. Bunların kendilerine göre tabi bazı kuralları var. Bu kural içerisinde yürüyüş devam ettiği için, katırların sırtında silahlar var bunlarla beraber yürüyüş devam ediyor tecrübeli olanlardan birkaç tanesi kaçıyor. Kaçanlar kurtuluyor. Bu gerçeği de görmek zorundayız."

-"BUNA GÜLERİM"-

"Cemaatle AK Parti arasında güç savaşı olduğu söyleniyor böyle bir şey var mı?" sorusu Erdoğan, "Buna gülerim" cevabını verdi. Bu konuyu medyadan öğrendiklerini söyleyen Erdoğan, "Bazı arkadaşlarım da inanıyor. Böyle bir şeye inanırsanız biz kaybederiz. Böyle bir şey olamaz" dedi. Hakan Fidan ve mesai arkadaşları hakkında ortaya atılan iddiaları bir Başbakan olarak görevinin "arkadaşımla ilgili bu adımı önlemekti" ifadeleri ile değerlendirdi. Erdoğan "Bir istihbarat örgütünün görev alanı ile ilgili bir adım atması sebebiyle mahkumiyetinin istenmesini "dünyada tektir" diyerek değerlendirdi. Bu olayı "vesayetçilik" olarak mı değerlendirildiğinin sorulması üzerine Erdoğan, "Tabi. Çok ciddi bir yargı vesayeti" cevabını verdi.

Erdoğan Oslo görüşmeleri ile ilgili olarak ise su değerlendirmelerde bulundu:

"Bizim derdimiz ney? Terörle mücadelede bir yerlere varmak. Terörle mücadelede bir yere varmak isterken de burada risk alıyorum, benim müsteşarımda risk alıyor. Yanındaki arkadaşı ile beraber. Orda insanın başına her şey gelebilir, görüştükleri insanlar malum. Sadece benim söylediğim nedir? Siyasetçi olarak bu görüşmeyi yapamam. Ama ülkelerin, devletlerin hükümetlerinin eli ayağı konumunda olan devletteki ajanları vardır, temsilcileri vardır onlar yapar Adayla da görüşür, adanın kanaatlerini düşünceleri alır sorgular ama kalkıp da şuandaki spekülasyonlar Anlaşmalar yapılmış. Neymiş anlaşmalar? Adada ki bırakılacakmış. Böyle bir söz böyle bir şey söz konusu değil. Ama rahat rahat söyleyebiliyorlar ama bizler netice almak istiyoruz. Terörle mücadelede mesafe alma noktasında Ada ile görüşmede asla biz bir görüşme yapmayız ama görüşme yaptırırız. Kimlerle? İşte bu kişilerle, görevli olan elemanlarımız vasıtası ile. 'Halen görüşmeleriniz devam ediyor mu?' Halen görüşmelerimiz devam ediyor, tabi tabi."

Erdoğan ayrıca "Kürt Açılımına" değinerek bu alanda yapılan çalışmalara da değindi.

-"GECİKEN ADALET OLSUN İSTEMİYORUZ"-

"Balyoz karara bağlandı. Ergenekon'da finale geliniyor. Gelen anlamıyla Türkiye'nin bir arınma hikayesi olarak görüyor musunuz? İlginiz eskisi kadar devam ediyor mu?" sorusuna Erdoğan, bu konuya ilgisinin devam ettiğini söyledi. Yargının bu tür konularda çok daha cesur ve rahat hareket ettiğini söyleyen Erdoğan, tutuksuz yargılanma süreci hakkında daha öncede tavsiyelerde bulunduğunu hatırlatarak, "Örnekler ortaya çıkmaya başlarsa. O zaman "biz bunu yaptık ama, ortaya böyle bir netice çıktı kusura bakmayın' denir. Biz de siyasetçiler olarak bunu çok daha rahat savunabiliriz" dedi. Uzun tutukluluk süreleri ile ilgili olarak "Canı yanan aileler" olduğunu bildiğini söyleyen Erdoğan, "Geciken adalet olmasın istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

-"PROBLEM YÖNETİMİN SAKAT ZİHNİYETİYLEDİR"-

Göktürk- 2 uydusunun fırlatma törenleri öncesinde ve sonrasında yaşanan olayların ve ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Acar ile gerçekleştirdiği görüşmenin açıklığa kavuşup kavuşmadığının sorulması üzerine Erdoğan, "Rektörle görüşme vuzuha kavuştu nasıl diyeceğiz?" cevabını verdi. Acar'ın gazetede bir röportajının çıktığını hatırlatan Erdoğan olayın bir açıklığa kavuşmadığını söyledi. ODTÜ'de yaşanan olayları hatırlatan Erdoğan, "Polis eleştiriliyor polisi oraya çağıran kim? Üniversite yönetimi" dedi. Erdoğan konu ile ilgili olarak ayrıca şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bizim burada sıkıntımız şu. ODTÜ'nün samimi gençleri o yavrularla ilgili bizim problemimiz yok. ODTÜ ile de bizim problemimiz yok. Problem yönetimin sakat zihniyetiyledir. Burada yönetimde bir acziyet var. Acziyetini kabul edeceksin. Öğrencilerinin içerisinde faşizan baskı uygulayan öğrenciler varsa. Okulu terörize eden gruplar varsa, bu gruplara karşı disiplin kurallarını işletmesi lazım. Önce kalkar bir hafta uzaklaştırırsın. Tekrar mı yaptı? 15 gün uzaklaştır. Tekrar mı yaptı? Tamamen uzaklaştır. Bunları başkalarına yaptılar Bunları başörtülü kızlarımıza yaptılar Bazı akademisyenler onların eylemlerine karışmayan akademisyenler üzerinde baskı uyguluyorlar." - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Abdullah Öcalan Ahmet Acar Uludere Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title