Haberler

Başbakan Erdoğan, 1. Uluslararası Rumeli Şenliği'ne Katıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Balkanların Her Köşesiyle Akrabalık İlişkileri Olduğunu Belirterek, "Yıllar Yılı Acıyla, Gözyaşıyla Dinlediğimiz Rumeli Türküleri Bundan Böyle Heyecanla Sevinçle Mutlulukla Söylenecek" Dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Balkanların her köşesiyle akrabalık ilişkileri olduğunu belirterek, "Yıllar yılı acıyla, gözyaşıyla dinlediğimiz Rumeli türküleri bundan böyle heyecanla sevinçle mutlulukla söylenecek" dedi.

Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve beraberindeki bakanlar ile 1. Uluslararası Rumeli Şenliği'ne katıldı. Buca Belediyesi ve Balkan Dernekleri Federasyonu işbirliğinde düzenlenen şenlikte Makedonya'dan gelen ekiple halay çeken Başbakan Erdoğan, diğer halay çekenlerin ayaklarına bakarak oyunu öğrenmeye çalıştı. Başbakan Erdoğan, kendisine eşlik eden bakanlarla birlikte yaklaşık 3 dakika boyunca halay çekti.

Şenlikte bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin Balkanların her köşesi ile akrabalık ilişkileri olduğunu söyledi. Türkiye'nin Balkanlarla yıllardır süren hasretinin biteceğini, dostluğun ise artacağını ifade eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Yıllar yılı acı ve gözyaşı ile dinlediğimiz Rumeli türküleri, bundan böyle heyecanla, sevinçle, mutlulukla söylenecek. Türkiye güçlenme yolunda hızla mesafe alırken, kardeşlerimizin de bizimle birlikte güçlenmesi arzumuzdur. Her zaman yanınızdayız. Şu an asırlardır birarada yaşamış, ortak kaderi paylaşmış insanlarımız için bir dönüm noktasına şahitlik ediyoruz. Önümüzde aydınlık bir gelecek var. Anadolu insanı Balkanlar'daki her canı, kendi canı biliyor" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı Bulgaristan, Bosna Hersek gezilerine de değinerek, "Orada gördüm ki onlar da bizim hissiyatımızı yaşamaktadır. Bu duygu birliği, bizi çok güzel noktalara taşıyacaktır. Bunun devamı gelecektir. Siz, Balkanlar'daki kardeş şehirlerin selamını Anadolu'ya getirdiniz. Bizim de selamımızı Balkanlar'a götürünüz" dedi. Türkiye'de kendilerini kendi evlerinde gibi hissetmelerini isteyen Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Adına ister Rumeli deyin ister Balkanlar diyelim, bu coğrafya bizim ortak coğrafyamızdır. Burada yüzyılların kader birliği aynı potada bizi eritmiştir. Arada sınırlar, mesafeler olabilir, ama gönüllerimiz bir. Gönüllerimiz bir olmasına rağmen yıllarca çeşitli sebeplerle uzak kaldık. Şimdi hasret gideriyoruz. Gönül birliği ile duygu birliği ile yetinmeyeceğiz, inşallah bu yakınlaşmamızı her alana taşıyacağız. Sizin gözünüz gönlünüz daima Türkiye'nin üzerinde. Emin olun ki bizim de gözümüz sizin üzerinizde, gönlümüz sizinle. Rumeli'den gelen her habere dikkat kesiliriz. Her sevinç yüreğimizi kabartır, üzüntü yüreğimizi burkar. Kısaca biz aynı beden olarak hissederiz birbirimizi." Konuşmasını bitirirken tüm babaların Babalar Günü'nü kutlayan Başbakan Erdoğan, aynı zamanda Euro 2008'de mücadele eden ve bu akşam Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak olan Türkiye A Milli Futbol takımına başarılar diledi. Başbakan Erdoğan daha sonra Ankara'ya gitmek üzere İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na hareket etti.

(EY-YK-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title