Haberler

Başbakan Erdağan'ın Gaziantep Temasları

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te Sanayicilerle Bir Araya Geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'te sanayicilerle bir araya geldi.

Erdoğan, Gaziantep Ticaret Odası'nda (GTO) verilen yemeğe katılarak, bölgedeki sanayicilerle bir araya geldi. Burada sanayicilerin sıkıntılarını dinleyen Başbakan Erdoğan, ülkenin geçmişten günümüze ekonomisini değerlendirdi. Başbakan Erdoğan, siyaset anlayışları gereği milletle birlikte hareket ettiklerini belirterek, "Bu alanda sivil toplum örgütleri ile birlikte çalışmaya özen gösteriyoruz. Sivil örgütleri ile birlikte çalışmak için iletişimi koparmadan güçlendirmeye çalışıyoruz. Halkımızın bize gösterdiği destek artarak devam ediyor ve bizimde çalışma azmimiz artıyor. Bizim için en önemli şey budur. Biz millete hizmet etmek için yola çıktık. Çizgimizi değiştirmeden yolumuza devam edeceğiz. Türkiye'de her şeyi demokrasiyle doğrudan ilintili görüyoruz. Ne kadar demokrasi varsa ekonominiz o kadar ileridir. Demokrasi zedelenirse, darbe alırsa, ekonomide darbe alır bu iki kere iki dört demektir. Demokrasi halkın ihtiyaçlarını kazanmaktır. Demokrasisi ağır ve aksak işleyen ülkeler ilerleme kaydedemezler. Halkımızın özgürlük alanı ne kadar geliştiyse üretim o kadar artmıştır. Siyasetin hizmet üretmesi için temel şart budur. Dünya rekabetin önem kazandığı bir dünyadır. Ülkelerin gözleri birbiri üzerindedir. Olan biten her şey herkesi ilgilendiriyor. Sadece ben varım diye bir şey yok, dünyada artık biz varız demek gerekiyor. Yani her kesin birbirine ihtiyacı var. Tek başına uluslararası rekabet mümkün değildir. Bunun savunanlar yok olmaya mahkumdur. Yönetimler, iktidarlar dünya gelişmesini takip ederek halka refah vere bilmektedir. Ben bana yeterim diyemezsiniz. Rahmetli Turgut Özal dünya gelişmelerini takip ederek Türkiye'yi ilerletmeye çalışmıştı. Daha sonra gelişen durum karşısında bu ilerleme durdurulmuştu ve bizimle beraber tekrar dünyaya açılmıştır. Güven ve istikrar olmazsa küresel sermaye gelip de kapınızdan girmez. Güven ve istikrar sürdükçe Türkiye cazibe merkezi ve fırsatlar ülkesidir. Buraya gelmeye devam edecekler" dedi.

Başbakan Erdoğan diyalog ve uzlaşı kapılarını sonuna kadar açtıklarını ifade ederek, "Birileri bize kapıyı kapatıyor ve faturayı bize kesiyorlar. 'Hayır' diyerek 'sizin dediğiniz olmayacak bizim dediğimiz olacak' diyorlardı. Bunun azınlığın çoğunluğa tahakkümü denir. Bazı seçkin insanlar için hiçbir zaman halkın dediği olamayacak. O mecliste arkamızda yazıyor. Köşelerinde yazıyorlar, 'halk bilmez, bunlar göbeği kaşıyanlardan, onlar bu işten anlamazlar' kim anlar? o seçkinler anlar. Hayır millet yanılmaz ve bundan sonrada yanılmaz. Bu nedenle Gazi Mustafa Kemal Atatürk 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' demiştir. Demokrasilerde bunun başka bir izahı olamaz. İsteseniz de istemeseniz de halkın dediği olacaktır. Devletin demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olması için hepsinin bir arada olması gerekiyor. Birini aradan çekip alamazsınız. Sadece laik, demokrat, sosyal ve hukuk diyemezsiniz. Bu dörtlüyü beraber kullanınca Türkiye Cumhuriyeti'ni tanımlarsınız. İşte AK Parti bunun başarmanın gayreti içindedir. Temel yaklaşımımız bu dörtlüyü de aynı önemde görerek, korumak, kollamak ve siyesi tartışmaların sütünde tutmaktır" diye konuştu.

Avrupa Birliği'ne tam üyelik yolunda ilerlediklerini aktaran Başbakan Erdoğan, "Bizim iktidarımızla birlikte sadece makro ekonomik göstergelerde rekor kırılmadı. Türkiye'nin 81 ili de büyüyerek gelişmiştir Hedefimiz daha iyisin yakalamak. İsteğimiz bu vatandaşın ayağı çamurdan ne zaman kurtulabiliriz. Belediyeler çalıştı ve büyük başarılara imza atılar. Hızla gelişen ve büyüyen kentlerimizde ki yeniliklerin adı modernliktir. Bütün Türkiye inşallah bunu görecek ve yaşayacak. Ayrıca siyasetin onuruna büyük bir onur kazandırdık. Geçmişteki saygınlığı kazandırdık. Geldiğimiz nokta yeterli değil. Daha ileri gitmek istiyoruz. Derdimiz bu gece gündüz demeden ilerlemeliyiz" şeklinde konuştu.

(HD-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title