Haberler

Davutoğlu'nun Veda Konuşmasında Dikkat Çeken Mesaj: Güç Sarhoşluğuna Düşmemeli

Güncelleme:

Türkiye'yi yaklaşık 14 yıldır yöneten Ak Parti'nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'de görevi Yıldırım'a devredecek Başbakan Ahmet Davutoğlu, veda konuşması için sahneye çıktı. Başbakan olarak son kez partililere seslenen Davutoğlu, "Yeni bir kongrede karşınıza çıkmak benim tercihim değildi ama davamız bütün şahsi meselelerin üzerindendir" dedi.

Davutoğlu, AK Parti hareketinin bir zümreye ait olmadığını, ortak aklın ürünü olduğunu vurguladı. İktidarın sınav olduğunu belirterek "güç sarhoşluğuna düşülmemeli" dedi. Davutoğlu, konuşmasının sonunda partililerden helallik istedi.

Başbakan Davutoğlu'nun veda konuşmasının ardından gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

SLOGANLARLA KESİLDİ

Davutoğlu'nun sözleri sık sık "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla kesildi. Konuşması sırasında salon hep bir ağızdan Samanyolu şarkısını söyledi.

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

"Ülkemizin her köşesinden gelen aziz dava arkadaşlarım. AK Parti'nin 2. Olağanüstü Kongresi vesilesiyle hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum. Bütün AK Parti ailesini, bütün Türkiye'yi, bütün İslam alemini saygıyla selamlıyorum. AK Parti'nin temsil ettiği asli davamızın sonsuza kadar muzaffer olmasını niyaz ediyorum.

"PARTİMİZİN BİRLİĞİNİ GÖZETTİK"

Kurucu liderimiz, kurucu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra 2. başkan olduğum kongrede "vefa kongresi" demiştim. O günden bugüne ahdimize sadık kaldık, vefa ile görevimizi yaptık. Ülkemizin ve milletimizin hukukunu koruduk. Sizlerle birlikte destansı başarılara imza attık. Partimizin, hareketimizin, davamızın birliğini gözettik. Son nefesimize kadar bunu gözetmeye devam edeceğiz.

"YÜZDE 49'LA PARTİMİZİ İKTİDARA TAŞIDIK"

Rabbimize hamd olsun ki ilk günkü sözümüzde durduk, omuzumuzdaki emaneti yüklendik. 3 kongre, 2 genel seçim yaptık. Milyonlarca dava arkadaşımızın birlik ve beraberliğini koruduk. 7 Haziran ile 1 Kasım seçimleri arasında, bir seçim hükümeti tecrübesini yönettik. Kaos bekleyenlere zerre prim vermedik. Milletimizin 7 Haziran mesajını aldık ve gereğini yerine getirdik, 1 Kasım seçimlerine ülkemizi götürdük. Yüzde 49,5 oy ile en büyük seçmen desteğini kazanan partimizi yeniden iktidara taşıdık. Bugün oy oranımız yüde 54-55 oranında gözükmektedir.

"VERDİĞİMİZ SÖZÜ TUTTUK"

Seçimden önce milletimize verdiğimiz her sözü tutarak sizlerin başını dik tutmak için 3 ay gibi kısa zamanda vaatlerimizi yerine getirdik. Bütün büyük yatırım ve projeleri aksatmadan sürdürdük. Küresel piyasaların toparlanmadığı, istikrarsızlığın devam ettiği, terörün devam ettiği dönemde üstlendiğimiz görev zor bir görevdi. PKK, DHKP-C ve DAEŞ başta olmak üzere can alan terör örgütlerine karşı başarılı bir mücadele verdik. Mücadelemizin kararlılıkla devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmamalıdır.

"NE VAAT ETTİYSEK GERÇEKLEŞTİRDİK"

Bu dönemde Türkiye bölgesinde devam eden yangınlara rağmen hem istikrarını korudu hem de her alanda yatırımlarını sürdürdü. Türkiye geleceğin inşa etmeye devam etti. 20 ay gibi kısa bir sürede, 81 ilimizin tamamına giderek sizlerle kucaklaştık. Ocak ayından bu yana ülkemizin bölünmez bütünlüğünü ve kardeşliğimizi vurguladık. Verdiğimiz her sözü tuttuk, ne vaat ettiysek gerçekleştirdik. Ne yaptıysak sizlerle başardık. Teşkilatlarımıza, kollarımıza, hareketimizin her bir ferdine teşekkür ediyorum.

VEFA VURGUSU

Bugün burada gerçekleştirdiğimiz kongrenin de bir vefa kongresi olmasını diliyorum. AK sevdalılar için bu bir veda değil, vefa kongresi olmalıdır. Biz makamlara, mevkilere, koltuklara veda ederiz ama ahdimize, ilkelerimize asla veda etmeyiz, asla dönmeyiz, asla bırakmayız. Biliriz ki bu fani dünyaya veda edeceğiz, geriye milletimize verdiğimiz sözler kalacak. Allah bizleri vefa yolundan ayırmasın.


"AK PARTİ BİR ZÜMRENİN PARTİSİ OLMAMIŞTIR"

Bu harekette hiçbirimiz vazgeçilmez değiliz. Vazgeçilmeyecek değer ve ilkeler vardır. AK Parti bir zümrenin, bir kliğin partisi olmamıştır. AK Parti Türkiye'nin partisi olmuştur. AK Parti'yi bir millet hareketi yapan da bu dava şuuurudur. AK Parti'yi sıradan bir partinin ötesine taşıyarak, bir millet partisi yapan da bu millet şuurudur. Birbirimizin onurunu namus borcu bilmeliyiz. Millet vicdanıyla uyumlu olmalıyız. AK Parti hareketi milletimizin ortak aklının ürünüdür. Ahde vefayı her şeyin üstünde tutuyoruz. Koltukları bırakırız ama ahdimizi, davamızı, ilkelerimizi bırakmayız.

"6 TEMEL İLKEYİ HATIRLATMAK İSTİYORUM"

Partimizin bugüne kadar riayet ettiği ve önümüzdeki dönemde de sürdürmesi gereken 6 ana ilkeyi hatırlatmak istiyorum:

- AK Parti'nin en temel ilkesi ve birinci önceliği insanını korumaktır. Birbirimizin onurunu ve hukukunu koruyamazsak milletimizin onur ve hukukunu da koruyamayız.

- AK Parti hareketi milletimizin bütün unsurlarını barındıran ve bu özelliğiyle milletin vicdanıyla buluşan yegane partidir. 14 senedir her şekilde milletimizi arkamıza alarak iktidar olmamızın sebebi budur. Milletimizin vicdanındaki yerini koruyamayan hiçbir hareketin kalıcı olması mümkün değildir.

- AK Parti dönemsel bir rüzgarın, belli bir zümrenin partisi olarak değil kader birliği içinde olan milletimizin ortak ürünüdür.

- Adalet dördüncü temel ilkemizdi. Hiçbir hak yerde kalmaz. Bir milletin bekası bir devletin bekası sadece adalet üzerine olmalıdır. Yeni anayasa da inşaallah önümüzdeki dönemde kavuşacağız.

- AK Parti, demokrasiyi geliştiren bir harekettir. AK Parti siyaset grubuna yapılan müdahalelere rağmen milli iradenin yegane adresidir. Demokrasi üzerindeki vesayet kurumlarına karşı hazırlıklı olmalıdır.

- AK Parti Bütün insanlığa merhametle yaklaşmaktadır. Türkiye gönül coğrafyasının kalbidir, vicdanıdır böyle olmaya devam etmelidir. Türkiye daima mazlum milletlere kol kanat germek durumundadır. Yüzmilyonlarca kardeşimizi hiçbir zaman yalnız bırakmadık, bırakmayacağız.

"YENİ KONGRE BENİM ARZU ETTİĞİM BİR ŞEY DEĞİLDİ AMA..."

İktidar da bir imtihandır. Güç yozlaşmasına asla düşmemeliyiz. Bugün partimiz adına yeni bir dönüm noktasına gelmiş bulunuyoruz. Sizin huzurunuzda bulunmak benim için en büyük şeref olmuştur, en büyük şeref olacaktır. Yeni kongrede karşınıza çıkmak benim arzu ettiğim bir şey değildi. Ama davamız bütün şahsi meselelerimizin üzerindedir. Kararımın nedeni partimizin birlik bütünlüğüne verdiğim değerdir.

"HAKKINIZI HELAL EDİN..."

Bu salonda devraldığım aziz emaneti devrediyorum. Şimdiden sayın Binali Yıldırım'ı tebrik ediyor, başarılar diliyorum. İstemeden kalbini kırdığım incittiğim bir kardeşim varsa hakkını helal etmesini istiyorum. Benden yana haklarım helal olsun. Helalleşmek bizim için önemlidir. Zira bizim aramızdaki hukuk ebedi bir hukuktur. Bu yüzden birbirimizin hukukunu korumak ve birbirimize şahitliğimiz her şeyden önemlidir. Yegane talebim haklarınızı helal etmenizdir. İstemeden kalbini kırdığım kardeşim varsa haklarını helal etmesini diliyorum. Bizim aramızdaki bağ iki cihan bağıdır. Birbirimizin hukukunu korumak her şeyden daha önemlidir. Bundan sonra içinizde, aranızda hizmet etmeye devam edeceğim.

"ŞAHİTLİK EDER MİSİNİZ?" DİYE SORDU

Şahitliğinizi alarak ayrılmak istiyorum. AK Parti'nin birliğini, beraberliğini, davasını korumak için her şeyi yaptığımıza şahitlik eder misiniz? Gece gündüz çalıştığımıza şahitlik eder misiniz? Türkiye'nin birliğini, beraberliğin, milletimizin huzur ve refahını korumak üzere gece gündüz çalıştığımıza şahitlik eder misiniz? Yönlerini Türkiye dönmüş, ellerini semaya açıp medet bekleyen bütün mazlum milletlerin hukukunu koruduğumuza, gönül coğrafyamızın dertleriyle dertlendiğimize, onlarla gözyaşı döktüğümüze şahitlik eder misizin? Sizin bu şahitliğini ölene kadar kalbimde taşıyacağım."

İlgili Haberler
Kaynak: Haberler.com / Güncel

Binali Yıldırım Ahmet Davutoğlu AK Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (9)

OğuzboyuMobil-IOS:

Senin gibi bir dahi sahada gelmez, Allah cennetiyle şereflendirsin seni

0
0
yanıtYanıtla
Nebi yılmazMobil-IOS:

Konya arkanda usta sen hala bızım basbakanımızsın

0
0
yanıtYanıtla
VışşşMobil-IOS:

Keşke sen öyle yapsaydınya eks boşbakan

0
0
yanıtYanıtla
LutfiMobil-IOS:

Sayin başbakan sizin bu şekilde ayrılmanızı asla içime sindiremedim ve sindiremiyeceğim benim gibi düşünen milyonlar var arkanızda çok üzgünüm

0
0
yanıtYanıtla
Köle olmayınMobil-IOS:

Köle ruhlu

0
0
yanıtYanıtla
DamatMobil-IOS:

Davutoğlu ,güç sarhoşluğundan bahsetmiş.arınç da demişti.nedense kovulduktan sonra konuşuyorlar.akp hep güç sarhoşuydu zaten.

0
0
yanıtYanıtla
DamatMobil-IOS:

Ahmet beyin yerinde olsam hiç gitmezdim oraya.bunun adı demokrasi oluyor.tayyip demokrasisi

0
0
yanıtYanıtla
Adı bahtiyarMobil-IOS:

Ne davası hırsızlık davasından

0
0
yanıtYanıtla
Çağlar Mobil-IOS:

Cumhurbaşkanı olacak kadar Ada'm gibi adamsın Türkiye seninle gurur duyuyor!!

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title