Haberler

Başbakan Davutoğlu, Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Törenine Katıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen "Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri", Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı Topkapı Sarayı'nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen "Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri", Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı Topkapı Sarayı'nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Törende konuşan Başbakan Davutoğlu, törenin yapıldığı Topkapı Sarayı'nın ve İstanbul'un önemine dikkat çekerek, "Bir cihan devletinin baş şehri ve önümüzdeki dönemde de eminim küresel bütün nehirlerin aktığı bir nehir olarak idrak etmeden İstanbul'u anlayamazsınız" dedi.

Siyaset sorumluluğunun sanat sevgisiyle birleşmesi gerektiğine vurgu yapan Davutoğlu, "Burada, bu mekanda, bir kez daha ecdattan aldığımız bu emaneti gelecek nesillere aktarma gücünü, kudretini vermesini yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz" diye konuştu.

Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'nin bu yıl, tiyatro sanatçısı Gönül Ülkü Özcan, edebiyatçı, şair ve yazar Beşir Ayvazoğlu, mersiyehan Celal Yılmaz ve Kubbealtı Akademisi Kültür ve Sanat Vakfı'na verildiğini belirten Başbakan, "Dört ödülü yan yana koyduğumuzda, bizim modernite ile kadim arasında kurduğumuz irtibattan izler taşıyor" dedi ve modernite ile küreselleşme arasındaki irtibatın hiçbir zaman kopmayacağını dile getirdi.

"Toplumun kökenlerinden kopmuş bir modernitenin karşılık bulamayacağı aşikardır" diyen Davutoğlu, lise yıllarındaki anılarını anlatarak, "70'li yıllarda ideolojik ortam vardı, fakat kültürel ortam çok azdı. İstanbul Erkek Lisesi'ndeyken Kubbealtı'na gider, kültür sohbetleri yapardık" dedi.

"Benim en büyük hocam İstanbul" sözünü tekrarlayan Davutoğlu, "İstanbul'un her bir köşesinde aldığımız ders bize en büyük hikmet oldu. O ortamlarda sahici bir arayış vardı, sabırlı bir arayış vardı. Google'a girerek telaşlı bir arayış değil, bir yere oturup sabırlı bir şekilde araştırma yapmak söz konusuydu" şeklinde konuştu.

Başbakan Davutoğlu, "İnşallah hayatımızın her zerresine sanat bilincinin nüfuz etmesini diliyorum" dedi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title