Haberler

Başbakan Davutoğlu Düzce'de

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni anayasa taslağını birkaç ay içinde hazırlayarak, millete ve Meclis'e sunacaklarını belirterek, "Biz, Türkiye'nin sorunlarını, milletimizin beklentilerini, günümüzün meselelerini, gereklerini çok iyi bilen bir hareketiz. Hazırlayacağımız anayasa milletimizin sorunlarına çare olacak, ihtiyaçlarını karşılayacak bir anayasa olacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni anayasa taslağını birkaç ay içinde hazırlayarak, millete ve Meclis'e sunacaklarını belirterek, "Biz, Türkiye'nin sorunlarını, milletimizin beklentilerini, günümüzün meselelerini, gereklerini çok iyi bilen bir hareketiz. Hazırlayacağımız anayasa milletimizin sorunlarına çare olacak, ihtiyaçlarını karşılayacak bir anayasa olacak." dedi.

Başbakan Davutoğlu, Düzce'de Anıtpark Meydanı'nda düzenlenen yaklaşık 600 milyon lira değerindeki 81 projenin toplu açılış törenine katıldı.

Davutoğlu burada yaptığı konuşmada, "Önümüzdeki birkaç ay içinde yeni anayasa taslağını hazırlayacağız ve milletimizin, Meclisimizin huzuruna çıkacağız. Biz, Türkiye'nin sorunlarını, milletimizin beklentilerini, günümüzün meselelerini, gereklerini çok iyi bilen bir hareketiz. Hazırlayacağımız anayasa, milletimizin sorunlarına çare olacak, ihtiyaçlarını karşılayacak bir anayasa olacak." diye konuştu.

Anayasa ile Türkiye'nin milletin vekilleri ile yapılmış sivil, özgürlükçü ve demokratik bir anayasaya kavuşacağını vurgulayan Davutoğlu, yeni anayasanın Türkiye'nin yüzüncü yıla güçlü bir ülke olarak girmesini temin edeceğini bildirdi.

Türkiye'yi her alanda daha ileri taşıyacaklarını anlatan Başbakan Davutoğlu, "Ekmeğimizi, aşımızı, refahımızı, kardeşliğimizi, birlik ve dirliğimizi daha da artıracağız. Bizler nefret ve şiddet dilini reddediyoruz. Bizler, istisnasız, ayrım yapmaksızın bütün vatandaşlarımızın hukukunu koruyoruz. Bütün vatandaşlarımızın asayişini, güvenliğini, can ve mal emniyetini sağlamanın derdindeyiz. Biz bugüne kadar birlik dedik. Bu noktada tarihi adımlar attık. Kardeşliğimize helal getirecek, milli birliğimize zarar verme noktasına gelmiş uygulamaları biz kaldırdık. Tüm Türkiye'ye, hiçbir bölgeyi diğerinden ayırmadan yatırımlarımızı götürdük, hizmet üretmeye devam ettik." ifadesini kullandı.

Bu kapsamda Düzce'yi kalkındırmaya devam edeceklerini belirten Davutoğlu, 14 yılda Düzce'ye 6 buçuk milyar lira yatırım ve destek sağladıklarını, eğitim, sağlık ve ekonomi alanında kente gerçekleştirdikleri yatırımlara değindi.

"Fındık fiyatlarıyla ilgili talimat verdim"

Düzcelilerin fındık fiyatlarıyla ilgili sıkıntılarını bildiklerini ve bu sıkıntının aşılması için talimat verdiğini vurgulayan Başbakan Davutoğlu, "Gerekli çalışmalar yapılır ama hiçbir zaman fındık üreticimizi üzmeyiz." dedi.

Davutoğlu, Düzceli çiftçilere 2014'te, 180 milyon lira tutarında faiz indirimli tarımsal kredi desteği sağladıklarını ifade ederek, 2004'te Düzce'nin teşvik kapsamına alındığını, 2002'de mevcut olan ama çalışmayan organize sanayi bölgesinin çalışır hale getirildiğini anımsattı.

Düzce'de 7 bin kişinin istihdam edildiği 2 organize sanayi bölgesi bulunduğuna işaret eden Başbakan Davutoğlu, "Bu arada bir müjde daha vereyim, daha fikir aşamasındaydı ama Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımızla konuştuk, inşallah Düzce'de Oyuncak İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuracağız. Milli kültürümüze uygun oyuncakların üretim merkezi Düzce olacak. Bütün Türkiye'ye, gönül coğrafyamıza buradan özel bir ihtisas organize sanayi bölgesi kuracağız." diye konuştu.

Gelecek dönemde, Akçakoca ilçesinin hastaneye kavuşturulacağı müjdesini de paylaşan Davutoğlu, Bolu Dağı geçişindeki yol onarımının süreceğini, 501 konut daha inşa edileceğini, en iyi mimari ile Düzce ve Bolu havzasına konutlar yapılacağını kaydetti.

Davutoğlu, terminal binasının yapımına hızla devam edildiğini belirterek, şunları söyledi:

"İnşallah belediyemiz, yapımını temmuz ayına kadar bitirecek. Belediyemiz eliyle Melen Su Park Projesi'ni hayata geçiriyoruz. Birinci etabın yapımına başladık, ikinci etabın da proje ihalesini inşallah yakında yapacağız. Proje ile Melen Çayı üzerine yapay bir ada inşa edilirken, çevresinde ise amfitiyatro, lunapark, kafeteryalar, aquapark, kır düğünü evleri, aile yaşam merkezi ve kapalı yüzme havuzu ile su sporları merkezi oluşturacak. Hayırlı mübarek olsun."

"Düzce'ye her şey yakışır"

"Düzce'ye her şey yakışır" diyen Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"İlimize içme suyu sağlamak amacıyla Uğur Suyu Barajı'nın yapım talimatını verdik. Baraj inşaatını 2016 yılı yatırım programına aldık. Barajın proje hazırlanması bu yıl tamamlanarak, inşaat ihalesini inşallah gerçekleştireceğimizin müjdesini de vermek istiyorum. İşletmedeki Düzce Ovası sulamasına ait 133 bin dönüm arazinin sulama şebekesini rehabilite edip kapalı borulu sistemle daha iyi şartlarda sulama yapmayı amaçlıyoruz. Akçakoca Spor Salonu'nun yapımına devam ediyoruz. Kilimli ve Gümüşova'da organize sanayi bölgesi kuruluş çalışmalarını tamamladık, yapılandırma çalışmalarına devam ediyoruz. İnşallah bu hizmet siyaseti hız kesmeden devam edecek. Sizler bizim arkamızda durdukça, bizlere destek verdikçe, bilin ki bize durmak haramdır."

Açılış töreninden notlar -

Anıtpark Meydanı'nda sevgi gösterileriyle karşılanan Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuşmasına başlamadan önce vatandaşları selamladı.

Yaklaşık 600 milyon lira değerindeki 81 projenin açılış törenine, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Özhaseki, Fatma Betül Kaya, Ayhan Sefer Üstün de katıldı.

Açılışı gerçekleştiren Başbakan Davutoğlu, projelerin hayırlı olması temennisinde bulundu.

(Bitti)

Kaynak: AA / Politika

Organize Sanayi Bölgesi Ahmet Davutoğlu Türkiye Düzce Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title