Haberler

Başbakan Davutoğlu Bu Bildiriden İmzalarınızı Çekiniz

Haber Özden ATİK - Kamera İdris TİFTİKCİ, İstanbul DHA Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti İstanbul İl Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada tartışılan bildiride imzası olan akademisyenlere tepki gösterdi ve Ben bir kez daha kendilerine bir çağrıda bulunuyorum.

Haber Özden ATİK - Kamera İdris TİFTİKCİ, İstanbul DHA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti İstanbul İl Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada tartışılan bildiride imzası olan akademisyenlere tepki gösterdi ve Ben bir kez daha kendilerine bir çağrıda bulunuyorum. Geliniz, erdem, ilim, irfan ışığında bu bildiriyi bir kez daha okuyunuz. Olgusal gerçeklikten kopmuş olan bu bildiriden imzalarınızı çekiniz. diye konuştu.

Davutoğlu Partisinin Haliç Kongre Merkezi'ndeki toplantısında konuştu. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sultanahmet'te ve Diyarbakır Çınar'da yaşanan terör olaylarına da değindi. Şehit yakınlarını arayarak taziyelerini bildirdiğini anlatan Başbakan Davutoğlu, Türkiye uzun yıllardır terörle mücadele eden bir ülke. Yıllardır terör gerçeğiyle beraber yaşıyoruz. ve terörizmin insanlığa nasıl bir maliyet çıkardığının da bilincinde bir toplumuz. İnsanlarımız terör sebebiyle çok ağır bedeller ödedi, çok acılar çekti dedi.

TERÖRE BÜTÜNCÜL VE NET BİR BAKIŞ AÇISI GELİŞTİRİLEBİLMİŞ DEĞİL

Konuşmasında dünyadaki terör eylemlerine dikkat çeken Başbakan Davutoğlu, özellikle ülkemizde yaşanan terör olaylarına dünyanın yeterli tepkiyi göstermediğini ifade etti. Davutoğlu şunları söyledi Londra, Madrid, Paris saldırılarından sonra özellikle batı kamuoyunda da teröre karşı bir bilinç oluşmaya başladı. Ancak ne yazık ki teröre bütüncül ve net bir bakış açısı geliştirilebilmiş değil. Hala senin teröristin iyi, benim teröristim kötü zihniyeti kalkmış değil. Bakın dünya hala özelde Türkiye'de, genelde bölgemizde yaşanan terör olaylarına yeterince tepkiyi göstermiyor. Victor Hugo'nun meşhur bir cümlesi maalesef bugün geçerliliğini sürdürüyor; Paris'te bir adam öldürülse bu bir cinayettir, doğuda 50 bin insan boğazlanırsa bu sadece bir meseledir.

BUGÜNÜN DÜNYASINDA HERKES TERÖRÜN HEDEFİ VE KURBANI OLABİLİR

Terörle mücadele için işbirliği içinde olmak gerektiğini vurgulayan Başbakan Davutoğlu, Kimden gelirse gelsin ve amacı ne olursa olsun her türlü terörist odağını mahkum etmek ve lanetlemek gerektiğini artık herkes anlamalıdır. Her türlü terörist örgütle aynı kararlılıkla mücadele etmek, bunun için samimi bir işbirliği içinde olmak gerekir. Uluslararası toplumun terör karşısında ortak bir irade geliştirmemiş olması çok ama çok acıdır. Allah bütün insanlığı korusun. Ama bugünün dünyasında herkes terörün hedefi ve kurbanı olabilir diye konuştu.

..BU BİLDİRİDEN İMZALARINIZI ÇEKİNİZ.

Davutoğlu, tartışılan bildiriyi gündeme getirip şunları söyledi,

Silah zoruyla belli bir coğrafi alanda fiili olarak zorba bir hakimiyet kurmayı hedefleyen kendisi gibi düşünmeyen bütün vatandaşlarımıza baskı kuran göce zorlayan en başta savunduğunu iddia ettiği aziz Kürt vatandaşlarımızın hayatını zehir eden terör örgütünün böyle bir akademik desteğe kavuşması bildiriye imza atan akademisyenler açısından ayrıca büyük bir talihsizliktir.

Akademisyenler imza attıkları bu bildiriyi ömürleri boyunca tekrar tekrar okuduklarında eminim utanç duyacaklardır. Ben bir kez daha kendilerine bir çağrıda bulunuyorum. Geliniz, erdem, ilim, irfan ışığında bu bildiriyi bir kez daha okuyunuz. Olgusal gerçeklikten kopmuş olan bu bildiriden imzalarınızı çekiniz. Atacağınız bu adım bundan sonra söyleyeceğiniz sözleri değerli kılacaktır. Ama böyle bir adım atmazsanız, ama 1 yaşındaki Ecrin, Efe ve diğer çocukların cansız bedenleri yerde yatarken terör örgütüne destek veren, terör örgütünü yok sayan böyle bir bildiriden imzanızı çekmezseniz, hayatınız boyunca söyleyeceğiniz her akademik söz şüpheyle karşılanacaktır.

TABLO HEDİYE EDİLDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu'na konuşmasının ardından İstanbul İl Teşkilatı adına yapılan çalışmaların ufak resimlerinden oluşturulmuş bir tablo hediye edildi. Davutoğlu, daha sonra çalışmalarından ötürü AK Parti İstanbul İl görevlilerine ve ilçe belediye başkanlarına plaket verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu AK Parti İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title