Haberler

Başbakan'dan Aytmatov'a Geçmiş Olsun Mesajı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hastaneye kaldırılan Kırgız yazar Cengiz Aytmatov için geçmiş olsun mesajı yayınladı.
Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın, rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Kırgız yazar Cengiz Aytmatov için geçmiş olsun mesajı yayınladığı bildirildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hastaneye kaldırılan Kırgız yazar Cengiz Aytmatov için geçmiş olsun mesajı yayınladı.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın, rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Kırgız yazar Cengiz Aytmatov için geçmiş olsun mesajı yayınladığı bildirildi. Başbakanlık açıklamasında şunlar kaydedildi:

"Sadece Türk yazı dünyasına değil, dünya edebiyatına da önemli eserler kazandıran Cengiz Aytmatov'un geçirdiği rahatsızlıktan büyük üzüntü duydum.

Eserleri pek çok dile çevrilen Türkçe'nin bu büyük edebiyatçısı, aynı dili konuşan topluluklar arasında da önemli bir kültür köprüsü olmayı başarmıştır.

Değerli yazarımız Cengiz Aytmatov'a acil şifalar diliyor, kültürel gelişimine önemli katkılar yaptığı Kırgızistan halkı ile okur camiasına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum." (ANKA)

(GB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title