Haberler

Başbakan da Sınırsız Yabancıya Karşı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Futbolunda Yabancı Oyuncu Sınırlamasından Yana Olduğunu Söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk futbolunda yabancı oyuncu sınırlamasından yana olduğunu söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan, Lig (A)'da şampiyon olarak Turkcell Süper Lig'e yükselen Gençlerbirliği OFTAŞ Spor'un yönetici ve futbolcularını kabul etti.

Başbakanlık merkez binada gerçekleştirilen kabulde, başkent ekibini Turkcell Süper Lig'e yükselmelerinden dolayı kutlayan Erdoğan, bu başarının takımın altyapısından yetişen oyuncularla yakalandığına dikkati çekti.

Türkiye'deki futbol kulüplerinin çok ciddi transferler gerçekleştirdiğine de işaret eden Erdoğan, kamuoyunda uzun süredir tartışılan ve Futbol Federasyonu tarafından geçen günlerde 6 artı 1 formülüyle karara bağlanan yabancı futbolcu transferi konusunda görüşlerini dile getirerek, "Sınır koymaz serbest bırakırsak, parası olan kulüplerin hepsi Türkiye'yi ithal futbolcu mezarlığına çevirecek" dedi.

Türk takımlarının kendi altyapılarına önem vermesi gerektiğine de işaret eden Erdoğan, "Aslolan, altyapımızı iyi oluşturup Brezilya'nın bugünkü durumuna gelebilmek" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title