Haberler

Başbakan, Tünelin İsminin Nerden Geldiğini Anlattı

Güncelleme:

Başbakan, 15 Temmuz gecesi gelişmeleri Ilgaz Tünelinden yönetmişti. Yüzlerce telefon görüşmesini yaptığı, darbecilere karşı önlem aldığı ılgaz tünelinin adı bu gelişmelerin ardından 15 Temmuz İstiklal Tüneli oldu.

Başbakan Binali Yıldırım, Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli'nin açılış törenine katıldı. Başbakan Yıldırım törende yaptığı konuşmada "Bu tünel 15 Temmuz şehitlerimizin adını yaşacaktır. Bu tünel 15 Temmuz'a en büyük şahittir" diye konuştu.

15 TEMMUZ GECESİ BAŞBAKAN'A 'KARARGAH' OLMUŞTU

Açılışı yapılan tünelin adı Başbakan Binali Yıldırım açısından da ilginç bir hikayeyi barındırıyor. Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi başladığı saatlerde Kastamonu'ya geçerken bir süre darbeye karşı girişimleri Ilgaz Tüneli'nden yönetmişti. Başbakan'ın kendi deyimiyle de yüzlerce telefon görüşmesini gerçekleştirip darbecilere karşı önlem aldığı Ilgaz tünelinin adı, bu gelişmelerin ardından "15 Temmuz İstiklal Tüneli" olarak değiştirildi. Tünel için Yıldırım 15 Temmuz'dan sonra yaptığı bir açıklamada "Yaptığımız temelini attığımız tünel bize sığınak oldu" demişti.

11 SAATTE 600 KEZ GÖRÜŞME YAPTI

Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminin olduğu gece 11 saat boyunca 600 civarında telefon görüşmesi yaptığını açıklamıştı. Binali Yıldırım ihanet gecesini "gece boyunca yapılması gereken operasyonlar neler olmalı, havadan saldırılara karşı dost kuvvetlerin harekete geçirilmesi, Akıncı Üssü başta olmak üzere buralara karşı vatansever askerlerin sevk edilmesi dahil iletişimle oldu" sözleriyle anlatmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Binali Yıldırım Ilgaz Tüneli Emlak Politika Ekonomi Haberler

title