Haberler

Başbakan Ahmet Davutoğlu: "Biz Suriye Halkını Kurban Olarak Görüyoruz" (2)

Londra'da Suriye'yi ve Bölgeyi destekleme Londra konferansı kapanış konuşmasını gerçekleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, İngiltere-Türkiye-Almanya-Kuveyt- Lübnan Norveç Ürdün BM Ortak basın toplantısına katıldı.

Londra'da Suriye'yi ve Bölgeyi destekleme Londra konferansı kapanış konuşmasını gerçekleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, İngiltere-Türkiye-Almanya-Kuveyt- Lübnan Norveç Ürdün BM Ortak basın toplantısına katıldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu burada yaptığı açıklamada, "Türkiye ile Halep arasındaki insani koridor, Rus savaş uçaklarının da desteğiyle yabancı savaşçıların ve rejim güçlerinin işgali altındadır" dedi.

Davutoğlu şunları kaydetti: "Bunlardan biri insani, diğeri ise siyasi mesaj. Bugünkü insani mesaj, umut mesajıdır. Dünya liderlerinin Suriyelilerin yanında olduğunu gösteriyor. Ancak Cenevre'den gelen mesaj umut verici değildi. Çünkü görüşmeler,

Suriye'deki durumdan dolayı devam edemedi" "Bir dahaki sefere Cenevre görüşmelerinden sonuç çıkmazsa gelecekte daha çok donör konferansları yaparız ve bu çözüm de olmaz" diyen Davutoğlu: "Cenevre'den çıkan görüşmeler umut vadedici değildi. Eğer Cenevre'den iyi bir mesaj çıkmazsa donör toplantılarını yapmaya devam edeceğiz."dedi.

Davutoğlu şunları söyledi: "700 bin okul çağında çocuk var bunların 300 bini eğitim hizmetine ulaşıyor, kalan 400 bine önümüzdeki yıl hizmet vereceğiz. Maliyeti ne olursa olsun bu yardımı yapmaya devam edeceğiz biz Suriye halkını kurban olarak görüyoruz"

Başbakan Davutoğlu: "Ancak yarın, Halep'teki durumdan dolayı 10 bin kişi daha gelebilir" diyen Davutoğlu, "Rus savaş uçaklarının saldırılarından kaçıyorlar. Eğer Türkiye'den Halep'e giden bu koridor kesilirse BM sorumlu olacak ve biz Suriye muhalefetini Cenevre'ye gelmeye ikna edemeyeceğiz. Ben buradan bir çağrı yapıyorum. Birlikte çalışalım insani yardım konusunda. Halep Türkiye arasındaki insani koridor kesilirse uluslararası toplum bir felaketin sorumlusu olacak" dedi.

Sığınmacı kampları için ise Davutoğlu şunları kaydetti: "Sadece kamplardakiler için 10 milyar dolar harcadık. Bugün bu konferansta toplanan bağış miktarına bu denk geliyor. Maliyeti ne olursa olsun, Türkiye'nin kapıları tüm Suriyelilere açık olacaktır. Açık kapı politikamıza devam edeceğiz. Çünkü kalbimiz bütçemizden daha büyük"

Halep'te yaşananlara dikkat çeken Başbakan: "Son üç günde Rus savaş uçakları, Halep'i bombaladı ve alandaki rejim güçleri ve rejimin yanında yer alan yabancı savaşçılar Halep'e saldırdılar. Böylece Türkiye ile Halep arasındaki insani koridor kapandı. 300 bin kişinin yaşadığı Halep'e Türkiye'den giden insani yardım kesildi. Türkiye ile Halep arasındaki bu insani koridor, Rus savaş uçaklarının da desteğiyle yabancı savaşçıların ve rejim güçlerinin işgali altındadır. Bugün Halep'te yapmak istedikleri, Madaya'da daha önce yaptıklarıdır. Abluka ve açlığa mahkum etmektir. Bu sabahtan beri 10 bin sığınmacı sınırımıza gelmiştir. 30 bin yeni sığınmacı da çadır kamplardan kaçmıştır ve Türkiye'ye doğru hareket etmektedir. Türkiye ile Halep arasındaki insani koridor olmazsa, BM Güvenlik Konseyi ve hepimiz bu insani felaketten sorumlu olacaktır. Kimse de Suriye muhalefetini tekrar Cenevre görüşmelerine gelmeye ikna edemez. Son iki hafta boyuncu Suriye muhalefetini

Cenevre'ye gitmeye ikna etmekte zorlandık. Ama bu sefer işimiz daha da zor olacaktır. Bütün dünya liderlerini, bu insani krizin kök nedenleriyle, vahşi rejimle, vahşi terör örgütü DAEŞ'le ve onlara destek verenlerle mücadele etmeye çağırıyorum." dedi.

Görüntüler geçildi. - Londra

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Cenevre Türkiye Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title